• lego'nun kullanıcıların yolladığı lego setlerini oylamaya açıp sonucunda belli bir oy limitini geçen setleri değerlendirmeye alıp uygun bulursa seri üretime geçirdiği sistemi, eski adıyla lego cuusoo.

    bu sistemde oldukça enteresan setler çıkmış olsa da bir süredir sadece fanboyların oy yağdırdığı, lego ile yeniden üretim açısından hiç bir anlamı olmayan sadece minifig dolu ve gereksiz derecede pahalı dandik lisanslı setler üretime geçirilip duruyor. arada hala daha exo suit gibi enteresan şeyler çıkabiliyor allahtan.
  • lego markasının, kullanıcılarının tasarımlarını paylaştığı ve belirli kurallar dahilinde 10000 oyu alan tasarımın üretime alınabilme olasılığının olduğu lego sayfasıdır. buyrun link: https://ideas.lego.com/

    edit: imla
  • 2011'den beri üretilmekte olan ve 2015 yılına kadar adı lego cuusoo olarak anılan, lego teması.

    dünya genelindeki afol kitlesinin, her fırsatta yaptığı çalışmaları, tasarımları orada burada sergilemesi üzerine lego'nun bu hazır çalışmaların üzerine çökme girişimine dönüşmüştür. süreç şöyle işliyor;
    - lego tutkunları, yaptıkları tasarımları, lego'nun internet sitesindeki ideas platformuna yükler ve diğer kullanıcılarla paylaşmaya başlar.
    - yüklenen bu tasarımlar, diğer kullanıcılar tarafından verilecek 10.000 oy/beğeni barajını aşacak olursa, ideas ekibi söz konusu tasarımları bir kenara ayırarak eleme havuzunda bekletir.
    - yılda iki kez yapılan seçimlerde, 10.000 beğeni alan tasarımlar havuzunda bekletilen tasarımlardan 2 tanesi ideas ekibi tarafından seçilir ve bu tasarımlar üzerinde gerekli olan son rötuşlar yapıldıktan sonra bunlar seri üretime geçirilerek satışa sunulunur.
    - satışa çıkan ürünlerin tasarımcılarını onurlandırmak adına da, belli bir fiyat limitine kadar seçebilecekleri lego hediyeleri verir ve buna ek olarak yapmış oldukları tasarımın satışından, ürün başına %2 gibi bir meblağ öder.
  • mükemmel bir çalışma daha seri üretime geçiyor.

    https://www.thebrickfan.com/…-officially-announced/
  • (bkz: the globe)
hesabın var mı? giriş yap