• bildigim kadariyla gayet iyi bir engineering (muhendislik) bolumunun oldugu universite.
  • philadelphia'nın yaklaşık 50 mil kuzeyinde, lehigh vadisinde bulunan 1865'te kurulmuş üniversite. bethlehem şehrinin en kötü bölümü olan güney tarafında* bulunur. öyle ki kampüsten şehire inildiğinde insan ani atmosfer değişimiden dolayı bir garip hisseder (yukarıda ağaçlar bahçeler oynaşan sincaplar vardı burası kağıthane gibi sendromu). dağ eteğine kurulmuş olduğundan öğrencileri ine çıka mahvolurlar. öğrencilerinin %80'i spor ile uğraşır, lafayette ezeli düşmanlarıdır.. standart bir amerikan üniversitesidir.. iddialara göre türk graduate sayısı 70'lerdedir, fakat undergraduate sayısı düşüktür..
  • bulundugu sehir olan bethlehem'in cok uzun sure demir-celik fabrikasi (bkz: bethlehem steel) sayesinde varolmasindan oturudur ki demir-celik ile ilgili teknik bolumleri oldukca iyidir. malzeme, makina ve insaat muhendisligi bolumleri en onemli teknik imkanlara sahip bolumleridir. fracture mechanics tarihsel olarak bu okulda olusmustur. (bkz: fazil erdogan)
  • a.b.d.'nin pensilvanya eyaleti'nin lehigh bölgesinde, bethlehem şehrinde yer alan, mühendislik bölümlerinde kuvvetli özel üniversitedir, bünyesinde çok fazla türk öğrenci vardır, özellikle de lisans üstü çalışmalarda türk öğrenciler çok tercih ediliyor, çalışkanlıkları ve disiplinli olmalarından dolayı. türk öğrencilerinin çok olmasından kaynaklı, lehigh vadisinde de yaşayan, o bölgeye yerleşmiş türk nüfus çokçadır, bunların bir kısmı vakti zamanında bu üniversitede okuyan ve a.b.d.'ye yerleşmeye karar veren türk öğrenciler olup çoğu çalışma hayatlarında başarılı insanlar olarak oradaki türk lobisini sürdürmektedirler.
  • muhendislik lab'larinda amerika'da sayili bulunan cihazlarin oldugu soylenen universite
  • cocahigh university'nin yarı fiyatına satılmaktadır.
  • ford ve chryslerde yöneticilik yapmış, ford mustangin yaratıcısı lee iacocca'nın mezun olduğu üniversite.
  • su an arastirma projem geregi bu universiteden bi elemanin tezini okuyorum ve tam bi beyin yanmasi yasiyorum. abi bu salaga kimse fizik ogretmemis mi? phd tezi bi de.. bilgi eksikligi bi yana ne referans kullanmis dogru duzgun, ne tezde akicilik var, ne ne anlattigi belli... ben olsam bunu mezun etmezdim. bu tur insanlari mezun ediyorsa bu universite, gitmeyi dusunenler bence cok da buyuk beklentilere girmesin ya da fizik departmanina gitmeyin ya da illa gidecekseniz amo calismayin. tam bi rezalet ya! bak cok sinirlendim!
hesabın var mı? giriş yap