• like weather (98) ve courtesy of choice (2000) albümlerinin sahibi, björk'ün ilk albümünde (ki debut) de emeği geçen müzisyen. evet, iran doğumlu, hayır, londra'da yaşıyo. different time ve different time reprise'ı arka arkaya dinnemek sırt üstü devirir
  • (bkz: perejil)
  • (bkz: leia)
  • bir manu chao sarkisi.
  • su ana kadar cekilmis en guzel iran filmiymis. katilmiyorum. yapilan olay bati kulturunde yeri olmayan (mormonlar disinda) bildigimiz kuma olayini, batili izleyicinin bu kulture uzakligindan da faydalanip, iki saatlik sikici bir dille anlatmak. elaleme ilginc gelebilir, ama bizim gibi "seytan kaynana"li, "toremiz geregidir"li filmlerle buyumus insanlara viz gelir tiris gecer.
    esas adamin getirecegi kumalarla teker teker tanisip sonra bunlari esas hatuna, yani karisina anlatmasi, gulusmeleri gibi sahnelerden de tesetturize olmus breaking the waves kokusu almadim da degil.
    simdi ortada white baloon, children of heaven,a time for drunken horses gibi iran filmleri varken (tabi us bes yillik yapim yili farki var arada bunu goz ardi etmiyorum) bu filme pek irandan cikmis en iyi film gozuyle bakamiyorum. en iyi haliyle siradan bir turk filmi kivaminda. hakikaten 70-80lerden kalma turk filmi tadi var. cizikli, tozlu 16mm filme veriyorum.
  • iran sinemasindan ilginc bir ornek... yonetmeni ile de tanisma firsati buldum... daha once bir cok filmi sansurlenen bir yonetmen. sansurden sikayetci olsa da, avrupa ve amerika'da yasama sansi olsa da yine de iran'da yasamayi tercih ediyor sanirim.
    film cok iyi sayilmaz. gercekten children of heaven tadinda degil.... yine de birkac tespit de bulunmak istiyorum. kuma olayinin ust orta sinif bir ailede yasanmasi biraz siradisi. ayrica insanlarin surekli birbirine hediyeler almasi da dikkat cekici... ve reza karakteri de oldukca ilginc. bir yandan iyi niyetli, eglenceli, sefkatli bir koca diger yandan da cok zayif, olgunlasmamis ve sinsi bir adam... leila karakteri de carpici... o da ne istedigini tam bilmeyen zayif bir kadin... son not olarak: filmin giris ve son sahnelerinde aileler beraber asure yiyorlar... bu sahneler hem insanlarin biraraya gelmesini hem de umudun yesermesini vurgulamasi acisindan dikkat cekici...
  • alexandra cavelius adlı yazarın kitabı.
    leyla isimli bosnalı müslüman bir kızın bi solukta okunan yaşam öyküsü kesiti. dramı. tüm dengesi alt üst olmuş ve insanlığın en ağır travmasına yıllarca maruz kalmış 15 yaşında bir "çocuk kadın" leyla ...
    romanda leyla'nın bosna savaşı sırasında yıllarca yaşadıkları, toplama kamplarında gördüğü işkenceler, birçok kadının ve kendisinin uğradığı toplu tecavüzler, gözünün önünde işlenen hunharca cinayetler, işkenceler ve daha nice acı olay anlatılıyor.
  • alexandra cavelius tarafından yazılmış, pegasus yayınlarından çıkmış, çok değil yirmi yıl önce yanı başımızda gerçekleşen zulmün romanı.
  • x-art'ın kalçasını şampanyayla yalama isteği uyandıran 20lik macar modeli. macaristanı sereyim önüne.
    bu da sayfası, http://x-art.com/models/leila/
  • dolly dots'un 80'lerin başında meşhur olmuş şarkısı. tüm türk düğünlerinde çalardı.

    https://www.youtube.com/watch?v=4lenzqpmlqk

    2000lerde nostaljik bir versiyonu için: http://www.youtube.com/watch?v=3d1dhgt3msi

    since the days of old
    there's a story told 'bout leila
    the queen of sheba
    she was wise and kind
    and the good in mind
    of those who came to see her

    you could hear a dance
    we wore golden bells
    and symbols on her fingers
    and the night turned bright
    with the silver light of her memory
    that still lingers

    leila
    was the queen of sheba

    when she ruled her land
    she made one command
    the rich should help the poor
    in return for that
    you'll get something back
    witch pleases you much more

    she was a famous queen
    living in a dream of mystery and passion
    and of thinks she said you would never get
    get a wrong impression

    our story ends but she lives on
    leila the queen of sheba
    when you close your eyes and think of her
    you all can be with her

    leila, leila, leila, la la la la leila
    leila, leila was the queen of sheeba
hesabın var mı? giriş yap