• devlet tiyatrolari genel muduru, ayrica sanirim bilkent mssf'de ogretim gorevlisi de.
  • ankara devlet tiyatrosu sanatcisi.
    1956 yılında dünyaya geldi. hukuk fakültesinde başladığı eğitimini 3. yılda bırakarak ankara devlet konservatuvarı tiyatro bölümüne girdi ve 1980 yılında yüksek bölümden mezun oldu. aynı yıl devlet tiyatrolarında sanatçı, devlet konservatuvarı tiyatro bölümünde sahne öğretmeni olarak göreve başladı. bilkent üniversitesi müzik ve sahne sanatları fakültesi tiyatro bölümünün kuruluş çalışmalarında bulundu. bir dönem ankara devlet tiyatrosu müdürlüğünde yönetici olarak çalışan sanatçı, 5 yıl süreyle hacettepe üniversitesi tiyatro ana sanat dalı başkanlığı yaptı. odtü'de tiyatro dersleri veren doçent lemi bilgin, halen bilkent üniversitesi ve dtcf tiyatro bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdürüyor. 1998-99 tiyatro sezonunda sahnelenen akrep adlı oyunla türkiye eleştirmenler birliği'nin en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. 22 ağustos 1998 tarihinde atandığı devlet tiyatroları genel müdürlüğü görevini halen sürdürmektedir.
    görev aldığı oyunlar :
    kral lear, fehim paşa konağı, kim korkar hain kurttan, ikinci bölüm, budala, akrep
  • cüneyt gökçerin en birinci öğrencisi ve tabasının mümtaz şahsiyeti.
  • bakanlik tarafindan başka bir göreve atanmak üzere görevinden alinan eski devlet tiyatrolari genel müdürü. ilgili haber için: http://www.ntvmsnbc.com/news/337899.asp
  • yeni sezon repertuarını açıkladıktan bir iki gün sonra görevden alınması da enteresan.
    eşber yağmurdereli'nin kuzenidir.
  • bir cok devlet tiyatrosu calisanlari bilgin'in gorevden alinmasina tepki gostererek, istifa etti. bilgin'in siyasi atamalara karsi ciktigi icin gorevden alindigini belirten calisanlar, bir bildiri yayinlayarak bakan atilla koca istifa cagrisinda bulundular. tepkiler buyurken, zaman gazetesi bilgin'e agir suclamalar yonelten bir teftis raporu yayimladi. bu arada bilgin'den bosalan yere dramatug mine acar getirildi.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/337980.asp
    http://www.zaman.com.tr/…nat&trh=20050825&hn=204748
  • kimseye eyvallahı olmadığı için görevden alınan dt. genel müdürü. çok başarılı bir oyuncu ve tiyatro hocası.
  • seksenli yıllarda kara şimşek dizisinde david hasselhoff'u seslendirmesi ve trt'de yayınlanan sabahattin kudret aksal uyarlaması gazoz ağacı dizisindeki oyunuyla hatırımda yer etmiş tiyatrocu.
  • kendisi açtığı davayı kazanıp suçlamalardan aklanması sonucu görevine iade edilmiştir.
  • tiyatro tanrısı. (i 'll be back)
hesabın var mı? giriş yap