• giden yok mu? nedir neden böyle olmuştur diye sorduran güzellik
  • bugün, televizyonda denk geldiğim bir belgesel sayesinde varlığından haberdar olduğum milli park.

    bu güzelliği, bu zamana kadar nasıl haberim olmadı, diyerek internetten araştırmaya koyuldum. gel gör ki neredeyse kimsenin haberi yokmuş.
  • doğa harikaları seyyahlarının gidilmesi gereken yerler listelerine mutlaka almaları gereken brezilya'da bulunan muhteşem sahil.varlığını yeni öğrendim, günün birinde gidersem eğer mutlaka buraya yazacağım, şimdilik gitmek isteyenler kısa bir bilgilendirme için okuyabilirçöl gölcükleri
  • sanki başka bir gezegen...

    https://www.youtube.com/watch?v=zz0jkaadrtc

    https://www.youtube.com/watch?v=09clm-ud8nm

    https://www.youtube.com/watch?v=-mgu7vv4wvc

    gidemeyeceğimi bilsem de, gene de "bir gün belki" diye avutuyorum kendimi.

    bir gün, belki...

    yıllar sonraki edit: silinen linkler yerine yenileri eklendi.
  • baía de são josé'nin hemen doğusunda, maranhão eyaletinde bulunan bir milli parktır. statüsü 2 haziran 1981'de resmiyet kazanmıştır. 155.000 hektarlık ve 70 km sahil şeridinden oluşmaktadır.
  • çok gezen seyyahların bile çok uğramadığı dünyanın en enteresan yerlerinden biri. konumu itibariyle ters bir yerde olduğu için gezginler çok rağbet etmiyor. özellikle buralara giden türk gezgine hiç rastlamadım. fotoğraflarına, videolarına baktıkça insan hayran oluyor.

    buraya gidebilmek için büyük brezilya şehirlerinden sao luis şehrine uçmanız gerekiyor. sao paolo'dan gitmek isterseniz kişi başı 120 dolara falan gidiş dönüş uçak bileti bulabilirsiniz. tur olmadan gezmek çok tavsiye edilmiyor. buralara ulaşmak için 4x4 bir araba gerekiyor. bunun için araç da kiralayabilirsiniz ancak brezilya'nın bu kısmında araç kiralamak gezginler için riskli olabilir şeklinde yorumlar var. uygun fiyatlı günü birlik turları sao luis şehrinden ya da barreirinhas şehrinden bulabilirsiniz. sao luis - barreirinhas arası çalışan bazı toplu taşıma araçları var. ortalama tur fiyatları barreirinhas şehrinden başlayanlar 20 dolar civarında. 4-5 saatlik turlar bunlar.

    sao luis şehrinin de gezilmeye değer olduğuna dair yorumlar var. genelde okuduğum kadarıyla turistler sao luis şehrine gelip önce bu harika yeri görüyorlar. sonra buradan fortaleza şehrine doğru devam edip jericoacoara adlı bu parkın daha küçük versiyonu olan bir plaja uğruyorlar. sonra da fortaleza şehrinden diledikleri yere uçakla geri dönüyorlar. toplamda 5-6 günlük bir gezinin yettiği söyleniyor.

    gezmek için en uygun zaman mayıs - eylül ayları arası. eylül-ocak arası yağmurlar iyice azaldığı için göller kuruyormuş. ocak-mayıs arası en yağmurlu dönemi. eğer bu yağmurlu dönemde güneşli günlere denk gelirseniz bu tarihlerin de güzel olduğunu söylüyorlar. en kalabalık zamanı ise temmuz ayı.

    giderken yanınızda götürmeniz gereken en önemli iki şey mayonuz ve güneş kreminiz olmalıymış.

    kişisel olarak da hayalini kurduğum güney amerika gezisinin bir bölümüne bu harika yeri de ekleyeceğim.

    bi kaç video ekleyeyim.

    tık.

    tık.
  • 1 haftadır bulunduğum ve hayran kaldığım doğa harikası milli park. ben ulaşım için fortaleza hava alanına indikten sonra özel bir acenta aracı ile 600 brl ödeyerek direk jericoacoaraya geldim (75-100 brl arası toplu taşımalar mevcut ancak covid ve genel olarak bilmediğim için özel araç tutarak geldim, çok da gerekli değilmiş) burasıda bam başka bir güzellik (2.5 ay kaldım, girince çıkamadım baya chillbir kasaba. buradan da parnaiba ya geçip güney amerika'da tek olan deltayı da ziyaret ederek lençois'e geldim. burayı ziyaret edeceklere bu rotadan baya keyif aldığımı söyleyebilirim.

    milli parkı görmek için 2-3 gün yeterli olacaktır. ister benim yaptığım gibi barreirinhasda konaklayarak günlük turlara katılıp her gün parkın farklı yerlerine gidebilirsiniz. parkın içerisinde atins adında ufak bir kasaba var. oraya geçerek orada da konaklayabilirsiniz. ancak biraz daha pahalı oluyor. atins'e ulaşım 4x4 araçlar yada bot ile yapılabiliyor. turlar süre uzunluğuna göre 70 - 130 brl arasında.

    beyaz kumlardan oluşan bir çöl, okyanus kenarında vede içerisi temiz sularla kaplı. sanki kalemle çekilmiş gibi çöl bitimi yemyeşil bir alan ile 2ye ayrılıyor. içerisinde bir çok vahşi at, inek, eşşek, tilki, domuz, keçi, bir sürü akbaba vs. bulunuyor bunlara sık sık rastlıyorsunuz.
    çöl içerisinde oluşan göletler içerisinde balıklar var ve suyu çok temiz.

    ayrıca belirteyim, brezilyanın bu bölgeleri çok güvenli. milli park olması ve gelirinin turizm ve genel olarak ufak ve turistik yerler olması nedeni ile halk suça izin vermiyor.
    jericoacoara, lençois gibi ulusal parklara girerken içeride uzun kalacaksanız mutlaka yanınızda biraz nakit bulundurun. içeride atm veya banka bulunmuyor, nakit gerekli olan durumlarda bazı market ve dükkanlar %15 komisyon ile nakit veriyor. genel olarak çoğu yerde kart geçse de bazı ufak yerler, sokak satıcıları ve torbacı :) lar kart kabul etmiyor.
    yılın her ayı sıcak, 28-33 derece arası değişiyor hava. ben kapkara oldum 3 ayda haha, güneş kreminizi ihmal etmeyin.

    kendi kameramdan bir kaç foto:
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
  • saçma sapan güzellikte olan acayip mekan. şu ana kadar duymadığıma şaşkınım ve pek de bilinmiyor anlaşılan.

    telefonumdaki rastgele değişen ekran resimleri arasında karşıma çıktı. görür görmez "neymiş bu" diye baktım ve maşşallah diyorum. bizzat yerinde görmek isteriz.

    sanırım ilk kez kum ve suyun böyle bir şekilde bir arada olduğunu görüyorum.
  • celrcle setlerini hem müzikal hem de ortam olarak değerlendirirsek, en güzeline ev sahipliği yapan mekan diyebiliriz. ry x'in müziği ile inanılmaz uymuş. ilk defa bir seti 1 saat boyunca gözümü bile kaydırmadan film gibi izlememi sağladı.
hesabın var mı? giriş yap