• lenf bezlerinin kansere yakalanmasi sonucu ba$a gelen hastalik. deri uzerinde karaciger lekesi benzeri noktalar halinde ortaya ciktiktan sonra, ba$ta boyun ve sirt olmak uzere ce$itli bolgelerde sertligi degi$en $i$kinliklerle devam eder..

    hastaligin ilerleyen safhalarinda, bu $i$likler, diz ve kasik bolgelerinde gorulur. bu, kanserin alt dola$im bolgelerinize de hakim olmaya ba$ladigi anlamina geldiginden pek hayra alamet degildir, ancak hala her$ey bitmemi$tir*.

    peki, neden olur bu lenf kanseri? karaciger kaynakli bozukluklar ve tiroid bezlerinin sacma sapan i$lemesi ba$lica nedenleridir. diger kanser turlerine gore $i$ikler (ki onlar yolun %60-%70'ine geldiginizi i$aret eder) di$inda herhangi bir gorsel belirtisi olmadigindan erken te$his edilmeleri daha zordur.

    kaynagi nedeniyle, tedavileri de cok zor olmamakla beraber kisa sureli de kesinlikle degildir.
  • lenfoid doku ve lenf bezleri tumorleri için kullanilan genel bir terim.
    (bkz: hodgkin), (bkz: nhl)
  • bağişıklık sisteminin tepe taklak olması durumunu yaşatır bünyeye. kapılan en ufak grip mikrobunda dahi ölüm tehlikesi vardır...(bkz: yasayan bilir)
  • (bkz: lenfoma)
  • en hızlı yayılan kanser türü imiş aynı zamanda.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/286928.asp
  • en az bilinen fakat en hızlı şekilde yayılan kanser türü.vücudun boyun,göğüs ve koltukaltı bölgerinde şişlikler meydana getirir.bu şişlikler kanserin yolu yarıladığını gösterir.bu sebepten erken teşhis zordur.hastada aşırı yorgunluk ve bitkinlik göze çarpar.vücudun bağışıklık sistemini zayıflatır.belirtilerinin normal hastalıklar gibi olması erken teşhisi zorlaştıran başka bir unsurdur.
  • pek çok türü bulunan kanser çeşidi. zira bunun symoma` : veya onun gibi bişey` diye bir türü olup, bu çeşidi aşırı inatçıdır, tedaviye cevap vermemekte direnir. kişiyi zorlar, yıkar, mahveder.

    kollarda ağrı ve halsizlikle beraber bir türlü geçmeyen kuru ve sebebi bulunamayan öksürük gibi belirtileri olabilir.` : yakınımda var ordan biliyorum`
  • onun varlığından şüphe duymak bile insanı yorar.. belirtileri görüldüğünde yapılması gereken bir an önce doktora gitmektir.. çünkü geçen her gün kişiyi geri dönüşü imkansız bir yola düşürebilir.. tedavisi, türüne bağlı olmakla birlikte mümkündür... zaten bu hastalığı ölümcül kılan kendisinden çok bağışıklık sisteminin içine sıçıyor olmasıdır.. tedavi sürecinde gripten ölmek mümkündür.. o nedenle dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır..

    bununla birlikte, koltuk altlarında şişlik var diye kendini lenfoma sanmak ve kuruntulara kapılmak yersiz bir davranıştır.. yapılması gereken doktora gitmek ve onun çıkardığı sonuçlara güvenmektir.. zaten lenfoma, kendini sadece koltuk altlarında şişliklerle göstermemekte, aynı zamanda sebebi belirsiz yüksek ateş, geceleri aşırı terleme, nedensiz kilo kaybı ve halsizlik gibi belirtilerle kendini ortaya koymaktadır.. bu belirtiler grip ve bir çok hastalıkta da görülür olduğundan bunun lenfoma'mı grip mi olduğunu anlamak zordur.. ancak bu belirtilerin kısa süreli olmaması, koltuk altından ağrısız şişliklerin bulunmasıyla birlikte görülüyorsa yapılması gereken, yine tekrarlıyorum, doktordan bir randevu almaktır..
  • hakkında detaylı bilgiye şu adresten ulaşılabilir;
    http://www.lymphomacoalition.org/….php?lang=english
  • patologlar arasında sürekli lenfomayla ilgili araştırma yapanlara lenfomanyak denilirmiş.
hesabın var mı? giriş yap