• 5" ,13 mp arka kamera, 2 gb ram,4.5g, 2750 mah pil orta halli alınabilecek cihaz. snapdragon 415 kullanıyor. lenovo k5
  • oldukça zarif bir tasarımı olan telefon olduğundan daha pahalı bir telefon olduğu hissi veriyor hoparlörleri iyi ama kamerası işe yaramaz. hala android lolipop sürümü ile geliyor güncelleme gelir mi belli değil. 5 inç klasmanında tercih edilebilecek güzel bir telefon.
    edit: lolipop'dan ileriye gidemeyecek olan cihaz.
    edit2: dokunmatiği 1 yıl sonra bozuluyor aynı sorunu yaşayan oldukça çok insan var, hay senin yapacağın telefonun lenovo.
  • 6 aydır lg g3'ün yanında ikinci telefon olarak kullanıyorum. hiçbir beklentiye girmeden sadece ucuz diye almıştım. ama performans olarak g3'ü katladığını söyleyebilirim. ucuz telefon arayanlara tavsiye ederim. fiyat/performans olayı gayet iyi.
  • resmi lineage os 14.1 sürümü yayınlanmaya başladı - xda-developers anakonusu
    resmi lineage os 14.1 gecelik sürümleri

    resmi resurrection remix n 5.8.2 kullanıyordum. aşırı lag, ısınma ve batarya yemesiyle resmi olmayan son sürüm lineage os 14.1 yüklemiştim. bir ay kadar süre geçsin, resmi lineage os 14.1 sürümleri pişer. bende yüklerim.

    şuan resmi olmayan 23.03.2017 derlemeli lineage os %30 şarj ile 1 saat 50 dakika ekran süresi veriyor. wifi ve mobil veri hep açık. sosyal ağ uygulamaları yüklü değil. sadece whatsapp, via tarayıcı, google drive, inbox vb. işime yarayan uygulamalar var. ortalama bellek kullanımı 1.3 gb. şuna bir el atsalar iyi olur.

    android runtime sıcak kodları belleğe fazla yüklemese iyidi. hız kazancı var ama belleğe çörekleniyor.

    ortalama ve maksimum bellek kullanımları;
    android os: 585 - 585 mb
    google play hizmetleri: 178 - 242 mb
    via browser: 120 - 475 mb
    gboard: 107 - 174 mb
    android sistemi: 102 - 128 mb
    nist arayüzü: 75 - 101 mb
    nova launcher: 71 - 102 mb
    whatsapp: 30 - 167 mb
  • şuanda alınabilecek en uygun fiyatlı android telefondur. bütçeniz buysa alın gitsin.
  • giriş seviyesinde gördüğüm en iyi cihazlardan biri. hele ki fiyatına göre muhteşem diyebilirim. tasarımı, malzeme kalitesi de güzel hissiyat veriyor.
    android versiyonu sıkıntı olabilir o da artık bu fiyata andorid 7 beklememek lazım. veya uğraşırım diyorsanız lineageos yükleyebilirsiniz fakat gerek var mı tartışılır.
    özetle bu fiyatlar için tavsiye ederim. 900 tlye kadar başka bir telefona bakmayın bile.
  • yaklaşık bir ay önce aldığım telefon. teknosa'dan 1000 tl altı telefon bakarken satış elemanının önerdiği 750 liralık ürün. ben memnunum. niye memnun olduğumu anlatacak olursam; benim telefondan beklentim çok kısıtlı. internette takılmadan gezeyim, şarjı çok çabuk bitmesin, ısınma problemi olmasın bana yeter. k5 de bu isteklerimi 750 tl için veriyor. artı ve eksileri (bana göre) :

    - 2750 mah bataryası var ve şarjı çok iyi gitmiyor. bir de %80 civarı şarj dolduktan sonra kalan kısım neredeyse 1 saatte doluyor.
    - 2 farklı anayüz seçeneği olması güzel ancak android anayüzü bir samsung, bir htc kadar işlevli değil.
    - kamerası gerçekten vasat. net çekim zor. mesela bir dosya çekiyorsanız yazılar çok net okunmuyor. özellikle karanlık mekanlarda neredeyse hiçbir şey gözükmüyor.
    - ben telefonu modem olarak da kullanıyorum ve mesela eski telefonum samsung s4'e göre modem olarak zayıf. teknik özellikleri aynı bu arada.
    - kulaklığı gerçekten kötü. kutusundan çıkardım, şöyle bir denedim, yok. kulak için uyumlu değil ve mikrofonu ağızdan yaklaşık 15 cm aşağıda. eski kulaklığımı kullanmaya devam ediyorum bu yüzden.

    + internette takılma sorunu hiç yaşamadım henüz. amacınız internette gezinecek bir telefonsa sizi mutlu eder.
    + dolby ses sistemi güzel bir performans veriyor.
    + telefon genel anlamda şık. arka kapağı da plastik ancak sağlam. ekran kilidi ve ses düzeyi tuşlarının ikisi de sağ tarafta. bu da kullanışlı. yalnız biraz daha üste koysalarmış kilit tuşunu daha iyi olurmuş. yazarken ele çarpıyor.
    + bildirim ışığı olması. çok basit bir şey ama nedense bazı telefonlara koymuyorlar bu zımbırtıyı.

    sonuç olarak amacınız 750 tl civarı bir telefon almaksa bu telefon tercih edilebilir. yalnız amacınız kaliteli fotoğraflar çekip instagram'da takipçi kasma ise almayın.

    17 mayıs ekleme: kullandığımdan beri farkettiğim bir durum, gps özelliği maalesef iyi çalışmıyor. bazen 30-40 m kadar yanlış gösterebiliyor. bu kadar mesafe normal diyebilirsiniz ama otoyolun karşısında olduğunuzu göstermesi çok da hoş olmuyor.*

    yine gps verimsizliğinden dolayı koşu programları doğru düzgün çalışmıyor. 2 km yerine 1,5 km gösterdi bugün mesafemi mesela. banane gps'ten derseniz telefon güzel.
  • arkadaşlar telefonda mikrofon sorunu var, karşı tarafa sesiniz uzaktan ve boğuk gidiyor. hiçbir şekilde çözemedik ki zaten ilk çıktığı tarihten beri hiçbir güncelleme almamış bu model.

    lenovo falan kesinllikle ucuz diye tercih edilmemesi gereken bir marka.

    3'e 5'e bakmayın ben pişman oldum.
  • kılıf, ekran koruma camı, vb aksesuarlarını her dükkanda bulamıyorum. kılıf bulana kadar aylarca çıplak gezdi. sakar olduğumdan mütevellit hergün en az bir defa yere düşürdüm. çok şükür ürünü satın alırken ekran filmi hediyeydi. ama koruma camı yoktu. çok düşürdüğüm için köşeleri yamuldu. aylar sonra başka bir marka modelin koruma camından taktırdım. ama ekranı tam kaplayamadı. sonra orijinal kılıf buldum. ama ben cüzdan şeklinde arıyordum. ümitsizce idarelik aldım. cüzdan kılıf bulana kadar idare eder.

    oyun oynamak keyifli değil. oynarken ısınıyor, wireless veya mobil interneti kapatıyor patlamamak için.

    işlem hızıma yetişemiyor. zamanla yavaşladı. ben de fabrika ayarlarına döndüm ama aynı yavaşlık devam ediyor.

    çok düşürdüğüm için olabilir ki ekranda başka bir şey açarken bu geçiş aşamasında çeşitli renklerde çizgiler çıkıyor.

    açma kapama düğmesinin konumu ergonomik değil. telefonun sağ kenarında tam da ortaya konmuş. telefonu kullanırken yanlışlıkla kapatmayayım diye gevşek tuttuğum için düşürmeler iki katına çıktı.

    anahtarlık veya kolyeye asmalık delikçik yok. boynuma asamıyorum. sürekli evde kaybediyorum bu yüzden.

    kılıf sorununu çözmek için silikon tabanca marifetiyle silikon kılıflar yapmıştım ama hemen kirlenip parçalanıyorlar.

    dandik özçekim çubuğu ile kullanabildim.

    farklı kulaklık marka ve modellerine ve dandik şarj cihazlarına nazlanmadı.

    dahili fm radyosunda anten fonksiyonu için illa kulaklık takmak elzem. kulağa değil de çevreye ses versin diye bir ayar bulmayı başaramadığım için harici hoparlör takıyordum. meğerse uygulama ekranda açık iken sol alttaki recent tabs isimli kare şeklindeki düğmeye bir defa basınca ayarlar sekmesi açılıyormuş. fm yayınını kaydetme tuşu var sol üst köşede.

    basit internet tarayıcı, e posta, ekşisözlük gibi işleri kullandığım için interneti tatmin edici.

    fm radyo, ekran kapalı veya kilitliyken çalışmaya devam edebilir. ama youtube ve tarayıcıdan müzik veya video dinlemek için mutlaka ekran açık ve kilitsiz olmalı. ben de googleplayden çocuk kilidi ve ekran parlaklığı programı indirdim. idare ediyor işte.
  • lenovo'nun yeni telefonu.
    xiaomi redmi note 3’e rakiptir.

    --spoiler--

    lenovo vibe note k5 adlı telefon tamamen metal malzemeden yapılmış ve full hd çözünürlüğe sahip 5.5 inç ekran, dört çekirdekli 1.8ghz cortex-a53 ve dört çekirdekli 1ghz cortex-a53 ile sekiz çekirdekli mediatek helio p10 mt6755m işlemci, 3 ve 4gb ram, 32gb veya 128gb dahili depolama (2 model mevcut), parmak izi sensörü, 8 megapiksel, ön kamera, 13 megapiksel (faz algılama otofokus) arka kamera ve 3500mah pil özellikleriyle geliyor.
    --spoiler--
hesabın var mı? giriş yap