• three fugitives'in orijinali. basrollerde pierre richard ve gérard depardieu vardir.
  • başrolde bir dönemin muhteşem ikilisi pierre richard ve gérard depardieu 'nün olduğu 1986 yapımı fransız komedisi. ayrıca yönetmen francis veber filmi bundan üç yıl sonra three fugitives (1989) adıyla amerikada yeniden uyarladı.

    jean lucas adında ünlü bir soyguncu 5 yıl yattığı cezaevinden tahliye olunca kapıda kendisini yeni bir suç işlemesinden çekinen komiser duroc tarafından karşılanır ve uyarılır. fakat talihi pek yaver gitmeyen lucas, para çekmek için gittiği bankada soygun yapmaya çalışan acemi soyguncu françois pignon tarafından rehin alınır.fakat polis lucas'ın rehin alındığına inanmaz. böylece lucas hem suçsuzluğunu kanıtlamak için uğraşırken bir yandan da pignon ve onun küçük kızıyla birlikte kaçak durumuna düşer...

    güzel, eğlenceli bir komedi filmi. 40 yıllık bir yapım olmasına rağmen göze batmıyor ve keyifle izleniyor. hollywood yapımını da daha önce seyrettiğim için hangisini isterseniz onu seyredebilirsiniz diyebilirim. her iki filmde aynı kalitede. ancak fransız olanda bağırış çağırış biraz fazlaca. bu ve nick nolte ile martin short faktöründen ötürü hollywood uyarlamasını önce izlemenizi önerebilirim.
hesabın var mı? giriş yap