• iki dergide olgun yazarlar bulundurmalarına karşı, sanki sadece çocuklar oyun oynuyormuşcasına; onlara yönelik yorum yaparak, kaleme aldıkları oyun açıklamalarında sevimli olmaktan çok itici olmayı çok güzel başarmaktadır.
    resmen ortaokul esprileri ile zevzek bir yapı gösteren bu dergilerin ikisi de verilen paranın karşılığını vermemektedir. zannımca, yazarlar da bu durumdan şikayetçi ama yapacakları birşey yok, çünkü müşterilerinin çoğu ergen delikanlılar..
    sadece ama sadece gerçekten 80 lerde çocuk olmuş adamların bildigi oyunlarla ilgili yorum yaparken bir nebze adam gibi yazılar yazmaktalar bu insanlar. misal fallout, misal monkey island.

    onun dışında okuncak birşey yok. oyun dünyasından haberlere ign.com dan ulaşılabilir.
    (bkz: başlığın başa kalması)
  • komik bir karşılaştırma zira oyungezer'in rakipleri dünya çapında tanınmış dergiler *ya da internet siteleridir*. oyungezer'i türkiye'de başka bir dergi* ile kıyaslamak insanı kahkalara boğmaktan bir adım öteye gidemez. ayrıca oyungezer'in editörleri, yazarları vs. oldukça fair play ölçülerinde hareket ederler. level'daki gibi, sırf rakibe çamur atmak için, en baba oyunları küçümsemezler, sözlükte veya başka yerde hemen ortalığı alevlendirmeye çalışmazlar, rakibini küçümsemezler. uzar daha bu. ayrıca oyungezer'in sayfa sayısı level'a göre daha az olmasına karşın, level'a göre daha bir doludur. oh olsun!
  • gameshow'un olmadığı yerde keçi - abdurrahman çelebi muhabbetidir.
  • gameshow un olmadığı yerde oyungezerin var olduğu karşılaşmadır. leveli bilemem.
  • çıkacağı neredeyse 1.5 sene öncesinden beri belli olan karşılaşmadır. oyungezer, levelın kadrosundan ayrılan bir kısım yazarın çıkardığı bir dergidir. ayrılmayı kendileri istemiştir, her ne kadar özünde başka sebepler yatsa da şimdiki oyungezer ekibinin kafasında zaten olan ama hayata geçirilemeyen bir projedir oyungezer. oyun dergisi yazarlığında bir dönem gençlerinin sinan abisi, tuğbek abisi bu sıfatları boşa almamışlardır. bu sıfatı almaları onların işini iyi yapmasına, okuruyla olan samimi iletişimine dayanmaktadır. bu samimiyeti anlayan okurlar, sıfırdan bir dergi kurmanın ne kadar zor olduğunu da anlamış olmamalılar ki bu evrede hiçbiri onları yalnız bırakmamıştır. devamlı manevî destek içinde olmuşlardır. ayda iki dergi alanlar da vardır manevî destekle yetinmeyip.** bir dergi okurları için daha iyiye gider, iyiye gittikçe büyür, doğru iş ahlâkı sayesinde büyümüşse sevilir. dergi hedef kitlesi tarafından sevildiği zaman, rakipleri tarafından kıskanılır. kıskanıldığı zaman da işlerini baltalamaya yönelik hareketler yapılır. bunu yapanın level olması da piyasada bu iki derginin en popülerler dergiler olmasından kaynaklanmaktadır. oyungezerin bugünkü oyungezer hâline gelmesinde etkili olan sebepler -ki bunlardan yukarda üstü kapalı olarak bahsettim- bu karşılaşmada levelı neden rahatça ezebileceğinin de cevabıdır. isteriz ki böyle şeyler olmasın, hepsini sevelim okuyalım ama iş hayatı rekabet dolu demek ki dergicilik sektöründe de durum aynıymış. ne kadar ciddi bir iş olsa da, eğlence sektöründe büyük pay sahibi ürünlerinin tanıtımını yapan dergiler arasında böyle tatsızlıklar olması bence doğru değil.
  • oyungezer samimiyetiyle acik ara önde götürür.
  • sadece eskilerin yaninda edinmis olduklari tecrubelerle cok guzel isler cikarabilecekken, eskilerin yillarca goz nuru ile buyutup bunlara biraktigi dergiyi boylesi bok edebilen level tayfasinin oyungezer ile karsilastirilmasi oldukca abestir. eminim level'i bu sekilde gordukce, oyungezerdekilerin icten ice yurekleri sizliyordur. neticede bunca yil emek sarfet, bugunlere getir, sonrasinda uc bes ne idugu belirsiz yazar musvettesi gelsin butun cirkinlikleriyle herseyi bok etsin. zor olani basardilar, tebrikler level.
  • 64ler-gameshow jenerasyonunun son 8-10 yıldır yerlerde sürünen seviyeyi içi kan ağlayarak izlemesinin bir göstergesidir.. nitekim iki dergi de kamer'deki ruhun yanına yaklaşamamıştır.
    fakat kendi aralarında değerlendirirsek,
    oyungezer iyi bir şeyler yapmak isteyen ve bunun için çaba harcayan insanların ürünüdür. level çaba bile değildir. otomasyondur.
  • level doğan yayıncılık grubunun bir dergisidir, oyungezer ise kısmen bağımsız şekilde seti yayıncılık tarafından basılmaktadır. bence durumu daha az ve özet açıklayacak bir cümle yok.
  • (bkz: ko)

    (bkz: oyungezer wins)

    (bkz: perfect)
hesabın var mı? giriş yap