• http://www.youtube.com/watch?v=uj6g1c6c0uw

    yönetmenliğini fransız dahi yönetmen michel gondry (eternal sunshine, science of sleep gibi oldukça sıra dışı filmlerin yönetmeni)’nin yaptığı tüm zamanların en fazla ödül olan levi’s drugstore reklamı daha çok levi’s watchpocket (cep saati yada saat cebi) olarak bilinir. reklamın aldığı ödüller arasında cannes’da lion d’or, altın ve grand clio, d&ad awards’da üç gümüş ve british television advertising awards’da en iyi kampanya ödülleri gibi prestijli ödüller yer almaktadır. reklamın ajansı bbh london yaratıcı yönetmeni ise john hegarty’dir.

    reklam 19.yy’ın sonlarında bir kasabada geçmektedir, bu etkiyi yaratmak için michel gondry filmi siyah beyaz çekmiştir. reklama daha fazla gizem katmak için ise öznel kamera açısı kullanılmıştır, bu açı ile izleyici, reklam filmini baş karakterin gözünden izlemektedir ve onla aynı deneyimleri paylaşmaktadır. bu gizeme katkıda bulunan bir diğer önemli unsur ise reklamda kullanılan müziktir. biosphere’in novelty waves isimli eseri bu işi oldukça iyi başarmıştır, bunlara ek olarak gondry reklamda baş karakterin dükkanın camından içeri bakma olayında oldukça özgün bir yöntem kullanmıştır ve bu anda izleyici adeta karakterle bütünleşmiştir. çoğu yönetmenin yapmaya çekindiği bu sahnede kamera hiç sırıtmamıştır. ayrıca reklamın en başında izleyici olayı genç karakterin bakış açısıyla izler fakat sonunda ise orta yaşlı eczane sahibi ile özdeştirir kendisini bir bakıma, izleyicinin bu git-geli reklamın aynı zamanda ne kadar başarılı bir yapım olduğunun diğer bir göstergesidir. bu reklam ile michel gondry tüm dünyada tanınan bir yönetmen olmaya başlamıştır.

    yapım açısından oldukça başarılı olan levi’s drugstore reklamının yaratıcı yönetmeni bbh london’dan john hegarty’dir. levi’s’in ilk defa 1873 yılında ürettiği kotlarda kullanmaya başladığı saat cebi bu reklam ile izleyicilere hatırlatılmıştır. birçok insanın çakmak cebi olarak kullandığı ve her kotta olmazsa olmaz olarak düşündüğü bu cebin aslında levi’s tarafından bir asır önce bulunduğu gerçeği seyirciye şık ve espirili bir reklamla ifade edilmiştir. levi’s bu reklam ile ürettiği ürünlerde kullandığı detayların çok amaçlı olduğu gerçeğini izleyiciye espirili bir şekilde ulaştırmıştır. reklamı izledikten sonra seyircinin yüzünde oluşan gülümseme izleyicinin reklamı başkalarına izletmesine ve bir süre diğer insanlara o reklamdan bahsetmesine neden olmaktadır. bu etki izleyicinin bilinçaltına levi’s’in diğer ürünlere oranla daha yenilikçi olduğu gerçeğini zaman geçse de levi’sin ürünlerindeki küçük ayrıntının zamana değil de zamanın ona ayak uyduracağını yerleştirmiştir. aldığınız levi’s ürünü zaman geçse de işlevselliğinden bir şey kaybetmeyeceği reklamda bu şekilde vurgulanmıştır.

    künye
    gösterim tarihi: 1994
    yönetmen: michel gondry
    reklam ajansı: bartle bogle hegarty (bbh), london
    ajans yaratıcı yönetmeni: john hegarty
    ajans yapımcı: phillipa crane
    ajans metin yazarı: nick worthington
    ajans müşteri temsilcisi: gwyn jones, katie lord
    yapımcı: julie fong
    yönetici yapımcılar: toby courlander, pete chambers, georges bermann
    görüntü yönetmeni: tim maurice-jones
    sanat yönetmeni: john gorse
    yapım tasarım: robbie freed
    kostüm tasarım: jean-marc mirete
    makyaj: gina monaci
    cast yönetmeni: gabrielle sherry (la), pat golden (nyc)
    yapım sorumluları: tia dobi, ellen warren
    yardımcı yönetmen: jerry simer
    editor: russell icke at the whitehouse, london
    müzik: “novelty waves” by biosphere, denmark

    oyuncular:
    tupelo jereme – heroine
    rodney eastman – hero
    robert van leer – chemist
    kate flanagan-hall – mother
    reneé olstead – young girl
    miranda smithe – teenager
    yapım şirketi: partizan midi minuit
hesabın var mı? giriş yap