• vergilerin artmasına sebep olan zihniyet, tam da bu zihniyet. tanzim satışlarını eleştiren gençleri piste davet ediyorum.

    özel sektöre vergilerle rakip ol. vergilerle bedava finansman, kâr etme derdi zaten yok, zarar etme lüksü sınırsız, maliyet hesabına katılmayan devlet olanakları cabası. böyle popülist politikalar ve projelerle rekabetçi koşulları garanti edilmiş serbest piyasa ilkelerinin içinden geçiyorsunuz haberiniz olsun.

    bir girişimci ve liberal olarak yapılması gerekenden de bahsedeyim; rekabette fırsat eşitliğini sağlamak, piyasaya müdahale etmemek, memur sayısının hızla azaltılıp vergi yükünün azaltılması ve kaynakların bilime, eğitime, altyapıya (double yoldan bahsetmiyorum elbette) aktarılmasıdır.

    bu zihniyetten bıktım artık. devlet bu kadar ticaretin içinde olursa ne rant biter, ne işsizlik biter, ne vergi artışı biter. bitirdiğiniz şeyler rekabetçi piyasa ilkeleri ve halkın parası olur.

    ülkenin kağıt üstünde en parlak siyasetçisinin durumu buysa, (bkz: türkiye'den siktir olup gitmek) için geç bile kalmışız.
  • bunlar ata dedikleri adamın devletçilik ilkesini yanlış anlamışlar. bence bunla kalırlar umarım çünkü bu işin sonu serbest piyasa için sıkıntı oluşturur. vatandaşın cebinde 3 kuruş kalacak derken dolaylı yoldan 1000 kuruş çıkacak.

    tanım: belediyeye ait yemek sipariş sitesi.
  • şimdi liberalleri dinlediniz. gözü yaşlı ağlıyorlar.
  • çevremdeki bir kaç işletmenin yemeksepeti ve lezzet ankara fiyatlarını karşılaştırdım, hepsi tamamen aynı.

    başgan esnaftan komisyon almıyor, yemeksepeti %20 komisyon alıyor ama bizim çok ahlaklı ve dürüst esnafımız her iki platforma da aynı fiyatı yazıyor. kardeşim hep kendini düşünme biraz da indirim yap di mi kafadan yüzde 20 kâr yazma aq.

    atıyorum 40 liralık ürün olsun, bunun 8 lirası komisyon, komisyon olmadan 32 liraya satabilirsin zaten hadi 32 yazma 35 olsun ne bu aç gözlülük.

    dışardan yemek söyleyecek olursam önce buraya bakarım, beğendiğim ürünün fiyatını yemeksepeti ile karşılaştırırım, herhangi bir indirim görmezsem de çakarım yemeksepetinden siparişi. sen ekstra yüzde 20 kâr yaz diye niye kendimi yorayım aq.

    edit; tonla mesaj gelmiş yemeksepeti sözleşme yapıyormuş farklı fiyattan satamazlarmis el ilanı bile basamazmış diye.

    valla bizim burda kafe-pastane tarzı bir yer var, dükkanda 55 e sattığı pasta yemeksepetinde 70 lira. tatlılar falan da 10 lira fazla hep.

    bunun dışında getire farklı fiyat yazan da çok gördüm, getire yazınca sözleşmeye aykırı değil de komisyonsuz uygulamada da mi aykırı oluyor.

    edit 2; inglorcarnesir nickli yazarın attığı mesajı ekliyorum;

    yemeksepeti sözleşmesi değişti. artık istediği fiyatı yazabiliyor restoranlar. hal bu yüzden bir adana kebapa 80 tl yazıp güya %50 indirim var diyerek 40 liraya satma çabasına giriyorlar. broşür basmak da tabii ki yasak değil.
  • 15 liraya entry giren hücreleri uyandıran proje. sıçtığımın liboşlarına parayı ver, her şey serbest pozisyonuna geçir. serbest piyasaya müdahale ediliyor hüloooğğ timleri bağırıyor bedavaya iş olmaz diye. güzel ve yerinde, zamanında yapılan bir girişimdir lezzet ankara. piyasa tekelleşmiş ise müdahale edilmesi yerinde bir girişimdir ki hem alıcıyı hem satıcıyı rahatlatsın. teşekkürler başkanım, umarım diğer belediyeler de örnek olarak yapabilir.
  • doğruları söylemek için 15 liraya ihtiyacımız yok, bide liboş demiş lol, sizin hakkınız günde 1 dolara pirinç tarlalarında çalıştırılmak aslında, görürsün o zaman liboşu :d
  • açıkcası hem iyi bulduğum hem kötü bulduğum bir uygulama, iyi bulduğum kısmı bu tarz işlerle sektörün daha rekabetçi olması sağlanır böylece hizmet ve kalite artar. fakat %0 komisyon ve üyelik ücretinin olmaması gibi tamamen piyasaya darbe vurmasını mantıklı bulamadım bu tarz bir oluşum yapılıyorsa şirket olarak kendi kaynağını ve gelirini kullanarak hem rekabet hem kar sağlama amacıyla girmeli.

    nevzat aydın'ın açıklamasını görünce meraktan yemeksepeti ve lezzet ankara arasındaki fiyatlara bakayım dedim, işletmeci arkadaşlar pek bir zeki fiyatlar bire bir aynı koymuşlar. 0 komisyondan oluşacak farkı müşteriye yansıtmak yerine cebe indirmeye niyetliler belliki.
  • mansur yavaşı yaptığı işlerden yolsuzluğa dur demesinden dolayı tebrik ederim yaptığı çoğu şey türkiye için çok değerli. fakat bu lezzet ankara uygulaması tam bir fiyasko bu uygulamanın ilerde büyüdüğünü ve hala yüzde 0 komisyonla devam ettiğini varsayalım böyle bir durumda ve şu an dahi yemek sepeti, getir, iste gelsin vb uygulamaların önüne geçecek peki bu durumda dolaylı ve direkt ne olur bir homo deis olarak düşündüm. birincisi direkt olarak artık esnaf yemeksepeti vb firmalarla ile iş yapmayı kesebilir bu durumda onlara rakip olmuş olur ve bu uygulama hiç bir şekilde başka insanlara istihdam sağlamıyor ve ayrıyeten bizim vergilerimizle yüzde 0 komisyon diyerek haksız rekabet yaratmış oluyor. dolaylı yoldan şöyle etkileri olabilir, şimdi bu firmalar sürekli reklam yapıyorlar reklam yaptıkları için tüketim oranını ülkede artırıyorlar böylece yine dolaylı olarak fabrikalar daha fazla üretime geçiyor daha fazla üretim fabrika açılmasına veyahutta onların işçi almasına vesile olabilir. öte yandan lezzet ankara uygulaması ise hem kaliteli reklam yapamayacağı için hem de üretime diğerleri gibi katkı sağlayamacağı için bir çok sektörün ölmesine neden oluyor mesela artık reklam sektörü daha az reklam yapıyor niye çünkü artık getir ve yemeksepeti daha az iş yapıyor o yüzden reklama ayıracak paraları azaldı. dolaylı yoldan ülkenin gdp'sine ket vurmaya başlar. artık getir daha az kurye istihdam etti daha az depo kiraladı artık depolar boş kalıyor. işsizlik oranı artıyor çünkü yaptığı uygulamada kar gütme amacı yok bu nedenle işçi almıyor işi büyümüyor sadece ve sadece halkına ve ülkesine bir nevi haksızlık etmiş oluyor. sonunda bu durum diğer tüm yaşanan hadiselerle senin cebini etkiliyor olabilir. o yüzden acilen bu duruma dur demeli ve uygulamayı hemen durdurmalı. devlet baba rolünü bırakın artık onun yerine istihdam sağlayacak şirketlerin önünü açın.
  • türkiye'de esnafın çoğunluğunun ne kadar düzenbaz ve kazıkçı olduğunu bir milyonuncu defa gözlemleyebileceğimiz boş proje. bu sebeple, yani bunların ne kadar kötü insanlar olduklarını hâlâ anlayamayan saflar da anlasın diye destekliyorum. iyice nefret edilsin bu madrabazlardan. komisyon alan uygulama ile komisyon almayan uygulamada fiyatlar aynı. güya bunların lehine olsun diye belediye tarafından oldukça gereksiz bir şekilde kaynaklar bu yasal dolandırıcılar için ayrılıyor işte.
  • mansur yavaş'ın bizim vergilerimizi çakal lokantacı esnafa aktarmak için kurduğu platform. bu sitede satılan ürünlerin sıfır komisyona rağmen yemeksepeti ile aynı fiyata satılması ankara halkını keriz yerine koymaktır.

    kimse kusura bakmasın, pandemiden herkes etkilendi. çakal kebapçı 40 liraya adana 20 liraya lahmacun satacak diye vergimle böyle bir site kurulmasını desteklemiyorum. ne zaman son kullanıcıya makul fiyatlar belirlenir o zaman buradan alışveriş yaparım.
hesabın var mı? giriş yap