• 8. sınıfa geçtim lgs sınavı için şimdiden başlamak istiyorum, nereden baslamaliyim diyenler oluyor . cevap kesinlikle kitap okumakla (okumaya) başlayın olacaktır. bu sene yapılan lgs ve yks sınavı matematik soruları göstermiştir ki artık soruları sadece konuları bilen değil okuduğunu anlayabilen yapabilecektir.
  • öğrencilerimi motive etmekte aşırı zorlandığım sürekli değişen sınav sistemidir.
  • meb'in yayınladığı örnek sorulara göre, türkçe mantık sorularını ben sözelciyim diyenlerin nasıl yapabileceğini merak ettiğim sınav. matematik sorularını çözmek çok zor değil ama soruyu görünce insanın gözü korkuyor.
  • sürenin artırılmasına ve yayınlanan örnek sorulara istinaden, 2018 versiyonundan çok daha zor olacağını tahayyül ettiğim sınav.

    bilgiyi analitik çözümlemeyle harmanlayabilen, fikir yürütme ve çok yönlü düşünebilme kabiliyetine sahip, okuduğunu anlamakta zorlanmayan öğrenciler başarılı olabilecek ancak.
    ülke ortalamasını merakla bekliyorum.
  • oğlumun da dahil olduğu yaş grubunun üzerinde bir senedir haddinden fazla baskıya neden olan sınav.

    daha önce teog formatında yapılırken reis-i cumhur tarafından yapılan bu baskıyı ortadan kaldırmak için sınavı kaldırıyoruz açıklamasından bu yana tam tersi baskının daha çok arttığını bir yıldır kendi gözümle gördüm.

    zira sınavla girilen okul sayısı azaldığı için iyi bir okula girme rekabeti daha da sertleşti, teog’da her öğrenci kendi okulunda kendi sırasında girerken bu sınavda bilmediği bir okulda yabancısı olduğu bir bir sırada girecek misal benim oğlumun dev gibi bacakları var ve muhtemelen küçücük bir sıraya denk gelecek.

    yine teog’da öğrenci sınav günü hasta olduğunda raporu varsa bir hafta sonra mazeret sınavına girebiliyordu ancak burada çocuk allah vermesin o gün hastalansa yapacak hiçbir şey yok.kim bilir kaç yavrucak bu sıkıntıyı yaşayacak.

    neticede en geç bir iki yıl içinde hata yapıldığı anlaşılacak ancak hata yaptık dememek için reform adı altında tekrar yeni bir sisteme büyük ihtimalle de bir önceki sisteme geri dönülecek ceremesini de iki üç nesli heba ederek ödeyeceğiz.
  • türkiye’de ne doğru ki bu olsun?
  • birkaç saat sonra başlayacak ve kardeşimin de gireceği sınav. bayram tatili muhabbetine trafikte dur kalk dur kalk ilerleyebilirsem, sabah kahvaltısını ailece yapıp gideceğiz sınava. ona değerli olanın o olduğunu ve bu sınavın sadece okulda öğrendiklerini sınamak için yapılacağını söyleyeceğim yine. ne yaparsa yapsın onu çok seveceğimi de tabi ki.

    12 yıl önce kendimi hatırlıyorum, o saçma baskıyı! şuan ki çocukların üzerinde çok daha fazlası var. bol bol gülüp eğlenecekleri yaşta sabahtan akşama kadar testlere gömüldüler. gözümün önünde resmen çocuğun hayat enerjisini söndürdü bu sınav.

    bir an önce geçsin bitsin ve bir daha kardeşim, onun yaşıtı çocuklar bu en güzel yaşlarında bunaltılmasın istiyorum sözlük.
  • liseye giriş için girilen sınav. yeni sistemin ilk sınavı ve soru tarzı çok değişti. nitelikli okulların azalması ile de rekabet iyice sertleşti.

    özellikle matematik soruları okuduğunu anlama üzerine kurulu bu sene. kötü bir şey değil bu ancak bir terslik var. öğrenciler okullarında bu şekilde bir eğitim görmüyorlar. mantık ve dikkati artırıcı konularda eğitimsiz olan gençler bu sınavda aşırı zorlanacak. bir sene boyunca özel derslerle hazırladığımız, tüm konulara hakim çocuklar bile uzun sorularda kaybolabiliyor. yazılanlarda tek bir şeyi bile kaçırsalar soru yanlış yapılıyor. tüm sene öğrencilere sorularda verilen bilgileri yazın boş yerlere ve öyle çözün dedim durdum. gerçekten de tek yolu bu. gerekli bilgileri ayıkla ve çöz.

    ayrıca net yükseltmek için çocukların her soruyu çözmek için kasmamasını da tembihlemek zorunda kaldım. emin olmadığını geç gitsin.

    umarım herkes emeğinin karşılığını alır ve iyi eğitim alırlar. nitelikli okullara girişi bu kadar zorlaştırmanın kimseye yararı yok.
  • halihazırda devam eden sınav. ikinci oturumu ve sayısal olanı başlamak üzere.

    edit: soruların genel olarak kolay olduğunun söylendigi, bu sene için bitmiş olan sınavdır.
  • başarılar
hesabın var mı? giriş yap