• lichess'e hakaret olan versus. ozellikle de hyperbullet ve ultrabullet agirlikli oynuyorsaniz chess.com'un onunden bile gecmeyiniz. bu arada chess.com'u su an icin ayakta tutan kisi de nakamura.
  • arayüz olarak lichess her türlü öndedir.
  • chess.com'da birkaç yıl önce bir oyun oynamıştım. amacım orada da bir hesap açmak ve lichess'deki puanıma orada da çıkmaktı. bir rakibimi 4 kez yenmiştim. son oyunda rakip beni hiç beklenmeyecek şekilde darmadağın etti ve şüphelenip bıraktım. hemen peşinden oyunları analiz ettim. tabii lichess'ten falan da yaptım çünkü chess com'un analizleri bile paralı. nryse; gördüm ki rakip son oyunda 0 büyük hata, 0 hata ve 0 küçük hatayla oynamış. önceki oyunlarımız normal, 3-4 hatalarımız varken son oyun böyle olunca üşenmedim şikayet yazdım. sonra sistemden bana dönüş yaptılar. tekrar tekrar yazdım, oyunların linklerini verdim falan.. bir türlü inanmamış olacaklar ki az önce baktım, kullanıcı hala duruyor.
    lichess'te sizin şikayet etmenize bile gerek yoktur. sistem hileciyi otomatik olarak tespit eder ve anında siler. size de güzel bir mesaj yazar: "bir hileciye kaptırdığınız 8 puan hesabınıza geri yüklendi" diye.
    gerçekten merak ediyorum, bu chess.com a kim para verip üye oluyor diye.
  • chess.com'u duymamıştım. lichess yeter de artar bile. farklı bir seçeneğe hiç ihtiyaç duymadım.
  • chess.com son zamanlarda yükselişte, arayüzü de daha modern ve daha hoş bence.

    bunun yanı sıra chess.com ile lichess.org arasındaki rating kıyaslamasını merak eden varsa şöyle bir tablo var: görsel
  • lichess'in sacma arayuzune alistiktan sonra chess.com'a alisamadigim versus.
  • lichess kazanır.
  • satranç yetisi geliştirmek için oyun incelemek isterseniz oyun veri tabanı olarak chess.com çok daha geniş ,lichess geriden geliyor . yok oynayış zevkine gelirsek lichess arayüzü çok daha güzel açıkcası oynayış zevkini arttırıyor bu sebeple daha çok lichess de oynuyorum.
  • chess.com'un analizleri saçma sapan, analizde atla veziri değiştir tavsiyesi bile gördüm, filhakikat henüz yeni keşfettiğim lichess, çok daha üst seviye ve oynayanların da kaliteli olduğu bir uygulama izlenimi verdi, şampiyonlar burayı kullanıyormuş. bundan sonra ordayım.
  • chess.com'un arayüzü, tasarımı falan lichess'den çok daha iyi. fakat chess.com rakipin süresinde hamle yapamadığın için( yapılabiliyorsa da ben bilmiyorum) özellikle bullet oyunlarda eziyet oluyor. lichess'in turnuva sistemini chess.com'dan daha fazla beğeniyorum. lichess'de daha fazla oyuncu var. chess.com'da değişik oyun modları var özellikle 4'lü satranç çok eğlenceli oluyor lichess'de böyle bir şey yok. analiz konusuna gelirsek artık en güçsüz satranç motorlarının bile rating gücü 2600-2700 civarlarında. o yüzden dünya şampiyonasına hazırlanan bir gm falan değilseniz çok da takmayın hangi uygulamayı kullandığınızı derim.
hesabın var mı? giriş yap