• liderler kitleleri peşlerinden sürükleme karizmasına sahip kişilerdir.önder de denir bunlara.yöneticiler ise organizasyon kabiliyetleriyle kişilere bulunmaları gereken yerleri bildirerek gerekli ayarlamaları yaparlar.bir lider öngördüğü hedefe kitlesini ulaştırmak için doğru stratejistler ve yöneticilerle çalışmalıdır.liderlerin büyük bir kısmı zaten yüksek egolarından ötürü rahatsız tiplerdir.bunlar yalaka yöneticilerle çalışırlarsa sapıtırlar.lider ve yönetici ayrımı,şahve vezirde olduğu gibidir.
  • her ikiside kategorize edilmekten kurtulamayan hayali kavramlardır. gerçek hayat kişisel gelişim kitaplarındaki gibi siyah ve beyazdan ibaret olmadığından, lider şöyledir yönetici böyledir gibi genellemeler boştur, sallamadır. lider adam zaten iyi bir yönetici olmak durumundadır, iyi bir yöneticinin özellikleri arasında da liderlik vasfı olmazsa olmaz.
  • örneklenecek olursa; lider kişi, parti genel başkanıdır. yönetici ise parti genel sekreteridir. özellikle sol tandanslı partilerde bu durum daha iyi gözlemlenir.

    lider kişinin acı ve zevk eşiği, uçlarda gezer, her zaman doğru işler yapmak durumunda değildir, marjinal davrandığı da olur. herkesin görmediğini gördüğü , herkesin yaşamadığını yaşadığı, herkesin yapmadığını yaptığı için liderdir. yönetici ise daha düz, sıradan bir yapıya sahiptir.
  • vizyon(lider), misyon (yönetici) farkıdır.
  • aslında iki kavram birbirine bağlıdır aynı bedende var olabilirler. kişi lider bir yöneticiyse eğer tadından yenmez yanında bile yatılır. şimdi lider ve yönetici arasındaki farklara değinelim not alın:
    -lider mimardır, yönetici inşaatcı.
    -lideri sınayan elde ettiği başarı değildir.
    -yönetici sürdürür, lider geliştirir.
    -yönetici statükoyu kabul eder, lider ona meydan okur.
    -yönetici klasik anlamda iyi bir askerdir.
    -biri yatırım olarak bakarken, diğeri masraf olarak bakar.(hangisi öyle bakıyor siz bunu iyi bilirsiniz)
    -lider sistemler üzerindeyken, yönetici sistemler içindedir.
    -lider merdiven doğru duvara mı dayalı? diye bakar, yönetici merdivene hızla tırmanmaya çalışır.
    şimdi kitaplar öyle anlatır ki bütün yöneticiler mal, liderler akıl küpü dersin ama lakin ki öyle değildir. her yöneticinin içinde birazcıkta olsa liderlik vardır sorun sadece bu oranın ne kadar olduğuyla alakalıdır. oranın düşük olduğu yöneticiler görmek isterseniz özel sektöre değil, bkz devletteki yöneticiler.
    hepinize hayatınızın lideri olma yolunda bolca başarılar
  • aralarında var olan dağlar kadar fark, ülkemiz özelinde gezegenler kadar diye cereyan etmektedir.
    neden? çünkü bu ülkede yönetici olmak ya bağlantılarınızın gücüne ya da ne kadar iyi yalakalık yaptığınıza bağlıdır bazı istisnalar dışında.
  • ülkemizde yöneticilerin ve patronların hepsi kendini lider zannetmektedir. yönetici ve patronlar çalışanlarının kendileri ile aynı ülküyü hedefi paylaştığını sanmakta ve durumun öyle olmadığını anladıklarında da "yok arkadaş bu devirde çalışkan, işe sahip çıkacak, güvenilir adam bulmak çok zor " diye hayıflanmaktadırlar. patronluğun yada yöneticiliğin kendiliğinden liderlik özellikleri barındırdığını ve otomatik olarak ta çalışanların kendilerini öyle gördüklerini zannetmektedirler. bu da cahilliğin, insandan, profesyonellikten anlamamaktan kaynaklanmaktadır. ayrıca çalışanlar yada yöneticiler arasındaki lider karakterli yada liderliği anlamış ve uygulayan kişileri de sevmezler ve insan yönetmeyi bilmemekle suçlarlar.

    sen adama kıymet verme, para verme, sigortasını yapma, mesaisini ödeme, zam yapma, arkasından ayrılma, fikirlerini çal kendi fikrinmiş gibi kullan, işin sorumluluğunu altındaki adama yükle, gerektiğinde kendi kıçını kurtarmak için adamı kurtların öne at, hata yaptığında laf sok tehdit et, kendi akraban aynı hatayı yapınca "gözden kaçmış" diyerek geçiştir, ekip çalışmalarında hatayı ekibine ödülü kendine ayır sonra "kendi işi gibi sarılmıyor" diyerek bir de p.zvnklik yap, şikayet et kıçımın lideri.

    adamı destekle, fikirlerine değer ver, önünü aç, adam gibi parasını zamanında ver (çok ver demiyorum o başka bir konu), güvende hissettir, sorunlarında yanında ol, sorumluluğu paylaş, çalışana yol göster, kendini geliştirmesine fırsat ver, senin işini daha iyiye götürmek için sana bile direnmesine imkan ver, akrabanı diğer çalışanlardan ayırma, adil ol, o zaman adam senin işini nasıl koruyor bak görürsün.

    kıçımın lideri değil gönlümün lideri ol.
  • lider doğru işleri yaptırtan,
    yönetici o işleri düzgün şekilde uygulayandır.
  • yöneticiler birer yıldızdır. onlar dağınık halde bulunur. lider, yıldızları toplayarak takımyıldızı haline getiren kişidir.
  • lide ile yönetici arasında fark aramaya çalışmak biraz saçma olur.

    zira liderlik vasfı olmayanın yönetici olması söz konusu olamaz..bir grup yöneticinin arasından da o grubu

    yönetecek birinin çıkması yine liderlik vasfının sonucudur.

    haa burası türkiye burda yöneticiliğe giden yol liderlik vasfından değil gırtlağa kadar giden yalama yeteneğinden

    kaynaklanır.
hesabın var mı? giriş yap