• monty python'un bi filmi, isa sanılan brian isimli sıradan bi adamı anlatıyo, süper geyik yerleri var
    (bkz: always look on the bright side of life)
  • (bkz: suicide squad)
  • gecen gece holy graile tercih ederek seyrettigimiz ve muthis bir secim yaptigimizi (tamam, o da komik ama bu baska) filmin sonunda yerlerde debelenirken ve nefes darligi cekerken farkettigimiz monthy python filmi.

    degerli abilerim ablalarim, boyle bir komedi ne gelmistir ne de gelecektir derim ben. dakka bir yerde debelenmeler birdir. basindaki three wise men'in meryem anayi ziyaret etmek icin geldikleri sirada magaralari karsitirip brian'in dogdugu magaraya girmeleri ve akabinde gelisen konusmalar ile nefes almakta zorlanmaya baslarsiniz. devaminda ex-leper'in dilenmesi olayi ile yere oturdugunuz yerden dusmeniz soz konusu olur. biggus dickus geyigi, people's front of judea geyigi ve stadta hepsinin donup popular front grubunu olusturan tek kisiye donup "splitter" diye bagirmalari, jehovah diyen adamin taslanmasi olayi, pilate'in karisini kacirma girisimi esnasinda revolutinary gruplarin birbirlerine girmeleri, ve bilhassa brian'i saray duvarina "romans, go home" manasinda latince slogani (bkz: romanes eunt domus) (bkz: romani ite domum) yazarken yakalayan roma birligi komutani (bkz: centurion) ile brian arasinda gecen konusma ile bilincinizi kaybetme derecesinde yerlerde surunme donemine girersiniz. filmin sonunda halen oturdugu yerden filmi izleyen yuhalanir, ya ingilizce bilmedigi, ya sagir ve kor oldugu, yada hakkaten komiklikten bi bok annamadigi kanaati izleyici kitlesince onaylanir.

    su adreste http://bau2.uibk.ac.at/sg/python/monty.html ve su adreste http://www.krug.org/scripts/brian.html her turlu susuzlugunuzu giderebilirsiniz.
    kucuk bir iki replik vermek gerekirse:

    - feminist lagalulayla dalga gecerken:

    stan: i want to be a woman... from now on i want you all to call me loretta.
    reg: what???
    loretta: it's my right as a man.
    judith: well why do you want to be loretta, stan?
    loretta: i want to have babies.
    reg: you want to have babies?
    loretta: it's every man's right to have babies if he wants them.
    reg: but you can't have babies.
    loretta: don't you oppress me.
    reg: i'm not oppressing you, stan. you haven't got a womb. where's the fetus going to gestate? you going to keep it in a box?
    --------[loretta starts crying.]
    judith: here. i've got an idea. suppose you agree that he can't actually have babies, not having a womb, which is nobody's fault... not even the roman's, but that he can have the right to have babies.
    --------[this seems to satisfy him.]
    francis good idea, judith. we shall fight the oppressors for your right to have babies, brother. sister, sorry.
    reg: what's the point?
    francis: what?
    reg: what's the point of fighting for his right to have babies when he can't have babies?
    francis: it is symbolic of our struggle against oppression.
    reg: symbolic of his struggle against reality.

    - revolutionary solcu gruplarin bollugu ve birbirlerine olan dusmanliklariyla dalga baglaminda:

    [peoples front of judea uyeleri ile campaign for free galilee uyeleri pilate'in karisini kacirmak uzere gizlice girdikleri sarayda karsilasirlar, iki grup da ayni plani uygulamayi dusundugu ama bir tane kadin oldugu icin dovusmeye baslarlar]

    --------[a general fight breaks out between the two groups.]
    brian: brothers, brothers. we should be struggling together.
    pfjhead: we are!
    brian: we musn't fight each other. surely we should be united against the common enemy.
    all: the judean people's front!!!
    brian: no. no. the romans!
    all: oh, yeah, yeah, yeah. yes.
    someone: yeah. he's right.
  • tanri, isa, hristiyanlikla ancak bu kadar iyi dalga gecilir. graham chapman brian rolunde dokturur. zavalli brian isayla karistirilmistir ve basina olmadik seyler gelir. papanin bu filmi izledigine ve sevmedigine eminim.
  • ustun espirilere sahip olan bir film. uk de zamaninda polemik yaratimis olan film, hristiyanlikla dalga geçmiyor aslinda, onun arkasinda filistinde roma/ingliz kolonistler paralelizmi var, romanin (inglizlerin) getirdigi kultur, su, yol, bari$ etc etc, yahudi teroristerler muhabbeti (ingliz ordusunu kabusu olmustu zamaninda), yahudilerin kendi arasindaki tarti$malar (popular front, etc etc) ve oyle bi suru...
    film 1979 yilinda çevirildi.
  • yonetmenligini terry jones' un yaptigi 1979 yili monty python ekibinin komik ve absurd bir sekilde ben hur ile kafa bulduklari film.

    siddetle tavsiye edilir.
  • ayrica serinin digerleri icin:
    (bkz: monty python and the holy grail)
    (bkz: monty python s the meaning of life)
  • isa'nın yan komşusu olan brian'ın hayatının anlatıldığı film. din ile çok feci dalga geçer, gülmekten öldürür.
  • paul verhoeven'a sorarsaniz 'en basarili isa filmi'dir bu. haklidir da bence, ama brian'in mesih olusu gibi sahneleri dusununce sasirmamak lazim adamcagizin bir turlu isa projesi icin pra bulamamasina...
  • akşam vakti komaya sokabilen, bir yandan da eğer burda yapılsa ne tarz olaylar çıkabileceğini düşündürten (bkz: burasi turkiye yok ole) arızalı sinema yapıtı.
hesabın var mı? giriş yap