• death note anime/mangasının baş karakterlerinden biri. (hatta ne birisi, direkt baş karakteri) raito yagami ya da kira* olarak da bilinir. (bu garip versiyonların nedeni engrish)
    sevgili l, mello ve near'ın bi tanecik düşmanıdır. death note'un live action filminde kendisini tatsuya fujiwara oynuyor. (fujiwara-san ile kişisel bi problemim yok -daha ne kişisel problemim olacaksa- ama kendisini light rolüne pek yakıştıramadım.)

    light, adalet sapkınlığı, inadı, egosu, zekası ve çekiciliğiyle gördüğüm en harika anime karakterlerinden biridir. ee mass murderer olduğunu belirtmiş miydim? (tamam bu büyük bir kusur biliyorum.)
    neysecime, harika giyinen, manipülasyon yeteneği aşmış, zekası daha da aşmış, kendine biraz fazla güvenen "örnek" vatandaş.
    (bkz: anime karakterine aşık olmak) (bkz: çizgi film karakterine aşık olmak)
  • anime dünyasında hatta film/dizi dünyasında da gördüğüm en zeki karakter.
  • kendine olan fazla güveni, manita baglama becerisi, derslerindeki başarısı ile herkesin gönlünde taht kurmuştur. desu notto animesinde raito-kun olarak hitap edilir kendisine. amane misa nın da yavuklusudur.
  • diğer anime kahramanlarından daha güçlü olan karakter.
    http://www.youtube.com/watch?v=2hdlgmq_coq
  • zekasıyla ölüm tanrılarını bile şaşırtabilmiş karakter. hayalleri ve tutkuları dışında her şeyi hiçe sayan yönüyle berserkteki griffith'e benzetilebilir.
  • defterine ne yazmış bakalım

    "dear santa
    for christmas i really
    want a pony. i love ponies
    they are cute. please bring
    one i have been very very good."

    malum santa ölür.

    http://sigt.net/…ploads/parodia-deathnote-santa.jpg
  • soy adi tersten okundugunda 'yagami = i am gay ' esitligini verir. zaten l x light yakistirmasida bundan kaynaklidir. kelepce olayina hic girmiyorum, 24 saat gozlem filan ohooo. neyse, kissadan hisse sekerdir, piskopattir, eglenceli bir arkadastir. sever sayariz. tabi l'nin gozumuzdeki yeri cok baskadir, onun sevimliligine ulasmasi mumkun degildir.

    edit: i ma gay oluyor aslinda ama i am gay diye de okumak mumkundur hatta gereklidir.

    edit2: i m a gay oluyormus aslinda. kesinlikle daha sik. oneriyi getiren tutkala binlerce tesekkur yolluyoruz yaoi fangirl dunyasindan.
  • death note serisini izlemeyen kimsenin hakkında ne yazılmış diye bakmayacağını düşündüğümden, hakkındaki yorumumu spoiler ibaresi kullanmadan yapacağım anime karakteridir.

    yagami raito olarak doğdu; onu kira yapan şeyse var olan dünya düzeniydi.

    yagami raito, okulda her zaman bir numara, başarılı ve zeki bir öğrencidir. diğer anime serilerinde de gözlemlediğimiz gibi, japonya'da da ülkemizdeki öss sistemine benzeyen bir sınav sistemi bulunmaktadır. orada da çocuklar, tıpkı diğer tüm ülkelerdeki gibi, hayatları boyunca yarışmaya mahkumdur. dünyamız öyle bir dünya olmuştur dostlarım; rekabet etmeyi bilen, hırslı, duyguları mantığının önüne geçmeyen, bencil insanların kazandığı bir dünya.
    zeki sayılabilcek insanlar, bu dünyada yagami raito olurlar; bu dünyada eline ölüm defteri geçen yagami raitolar, kira olurlar.
    kira, insan oğlunun yarattığı iğrenç dünyanın ve iğrenç düzenin, kendi kendini iyileştirebilmek için yarattığı, bir antikordur.
    kira doğru mu? hıh; doğru neydi ki? en son nerede görülmüştü?
    kira'nın yaptığı şeyleri yanlış farz edelim. peki, dünya, insanlar, doğru birşeyleri neden haketsinler ki? kira'nın adil olmadığını kabul edelim. adaleti hakedecek kim vardı ki? ah, ama insanlar; haketmeden ister onlar.

    yagami raito, güç manyağı, tanrı olmak isteyen bir manyak mı? tanrı olmayı istemesi, raito'nun tanrı'yı taktir ettiği anlamına gelmez mi? insanlar güçlü olduğu için tanrılara tapmaz mı? güçlü olduğu için tanrılara tapmak güce tapmak demek değil midir? güce tapmak, güç manyağı olmak demek değil midir? o halde bütün inanç sistemlerindeki bütün inananlar güç manyağı mı?
    yukarıdaki soruların cevabı evettir; bundan doğal ne olabilir ki?

    yagami raito, çok güzel tasarlanmış, çok gerçek bir anime karakteridir. duygusal manada bu kadar gerçeğini daha önce gördük mü ben hatırlamıyorum. raito, tüm saflıkları, salaklıklarıyla kendisini kabul ettirmeyi bilmiştir. serinin son bölümünde kendisinden hiç beklenmeyecek duygusal tepkiler vermiş; hepimizi sinir krizine sokmuştur. (ben serinin sona ermesiyle içine girdiğim sinir buhranını bir hafta atamadım. üç gün ellerim titredi. ilk uykumdaysa ateşlendim ve sayıkladım.)

    yagami raito hepimizin sevgisini kazanmış da olsa, kira için yanlış bir seçimdi. yaptıkları çocukça, ideallari komikti. düşüncesizdi ve de olması gerekenden daha az yaratıcıydı. ama o tüm dünyaya karşı tek başınaydı. çok iyi olmasa bile mevcut düşmanlarından daha zeki ve daha güçlüydü. sonunun böyle olmaması gerekirdi. (dediklerimi yapmalıydın raito, dediklerimi yapmalıydın)
    özlüyoruz.
  • en nihayetinde, holivut versiyonu illa çekilecekse, yani hakkaten yapımcılar bunu kafaya koydularsa demek istiyorum, kendisine yakışabilecek kişiyi bulmuşumdur (hayır, bana ne oluyorsa?! yönetmen değilim, yapımcı değilim, cast ajansı mıdır ne karın ağrısıysa, ondan hiç değilim? neyse, açıklıyorum..) : merlin'deki kral arthur'u oynayan bradley james adayımdır.. belki light kadar karizmatik değil (tamam yakışıklı çocuk ama..) belki o kadar zeki ve hain de bakmıyor kendisi.. ama light'ın iyi çocuğu oynadığı sahnelere en azından cuk! oturur.. gerçi kendisini daha önce pek görmediğim için, oyunculuğu ne durumdadır, bilemiyorum.. belki light'ın hain hallerini bile rahatlıkla oynar.. ama tip bazında en azından light'a benziyor, en azından bugünki kırmızı gözlü hali, bana light'ı hatırlattı..

    (bu arada amma duygusala bağladım lan bir anda? light sanki askerlik arkadaşım haa! "hatırlattı" ne lan? neyse..)

    edit: bu arada daha kral olmamış.. neyse, o günlerini de görücez inşallahh! :)

    ya da ben gidip uyuyayım en iyisi..
hesabın var mı? giriş yap