• verdigi hasar fireball buyusu ile aynidir, zira ayni circle buyuleridir, hatta casting timelari da aynidir. aralarindaki fark birinin elektrung birini ates olmasi ve buna bagli olarak area effectlerinin az da olsa farkli olmasidir, buna da bagli olarak uzerinizdeki zirha gore farkli damage verir, misal metal armor giyenlere lightning bolt daha cok damage verir.
  • http://www.gamebanshee.com/…three/lightningbolt.jpg adresinden incelenebilecek büyü.
  • magic the gathering buyusu...
    instant (r)
    lightning bolt deals 3 damage to target creature or player
  • rhode island'dan bir ikili. davul ve 3 telliydi galiba, bas kılıklı, özel monte edilmiş garip bir gitarla müzik yapıyorlar. davulcu aynı zamanda ağzına bağladığı mikrofonla vokal yapıyor. ikisi de hiç çaktırmasa da çok iyi müzisyen. dehşet verici bir müzik. ama asıl inanılmaz olan konserleri. sahneye çıkmayı reddedip genelde sahnenin önünde çok kısa bir sürede aletlerini kurup kimse daha ne olduğunu anlamadan ansızın başlıyorlar ve o andan itibaren herşey dağılıyor. (bkz: ride the skies)
  • p2p gibi anarşist birşey sayesinde indirdiğim canlı videolarıyla beni hem hayretler içerisinde hem de bende nihilistik duygular uyandırmış olan güzide sert grup. kısacası şöyle değiniyim adamlar çevresindeki indie punk kitle tarafından neredeyse tamamen sarılmış birşekilde çalıyorlar, konser alanı tam bir kaos seyirciler de istedikleri gibi vuruyorlar davula, hatta en önde yere oturmuş yiyişen bir çiftimiz de mevcut. adamlar en diyinden kendilerine sahne kostümü de yapmış en azından davulcuda slipknot tadında bir maskemsi paçavra görüyoruz. punk yaşıyorsa böyle yaşayabilir dedirten grup.
    ayrıca bir de artistik bir lafım olacak hem de ecnebice: " a new style of free jazz in hardcore".
  • heroes oyununda magic arrow vari fakat magic arrowdan daha güçlü olan 2.level bir büyü
  • 2005'te iyi eleştiriler almış gruplara şöyle bir göz atıyordum, kaçırdığımız bir şey kalmasın diye. lightning bolta sıra geldiğinde ilk şarkıda yamuldum. bunun intro vari bişe olduğunu düşünüp diğer şarkıları çapraz olarak dinledim. baktım sound bu. oturup dinlemeye başladım. 57 dakika boyunca dinledim ama ilk seferde kafamın bu kadarını kaldırmadığını düşündüğüm anlar olmadı değil. ikinci dinleyişin büyüsü müdür, yoksa doğru zaman-doğru yer-doğru halet-i ruhiye midir bilemiyorum, bu geceki ikinci dinleyişim beni kendime getirdi, aklımı da başıma. "zaman" ve "yer"i boşverin ama "halet-i ruhiye" tam da önce the clientele'yi dinlediğim, sonra elim love'a gittikten sonra, "ben müzik dinlemek istemiyorum ya. bi süre dinlemeyeyim hatta. sıkıldım müzikten" modu şeklinde özetlenebilir.

    aklıma gelen iki yol vardı; birincisi hiçbir şey dinlememek. ikincisi ise necati tüfenk'in bir zamanlar tavsiye ettiği şeydi. yaklaşık bir saatlik noise terapisi. adeta gürültüyle kulak yıkanmasına denk gelen bir tecrübeydi bu. lightning bolt için doğru an oydu işte. yani oymuş. hypermagic mountain'a tırmanmaya başladıktan sonraki 10-15 dakika içerisinde evin içinde zıplamaya başlamıştım. albümün sonlarına doğru msn'deki arkadaşlarıma captain caveman'i yollamaya koyulmuştum bile.

    "a new style of free jazz in hardcore" tanımı ne kadar da güzel oturuyormuş bunlara. ya da punk'ın, metal'in en primitif, en garaj hali. bir yanıyla bildiğimiz müziklere hiç benzemiyor ama bir yanıyla da köküne kadar müzik. öz, saf. vokalle yönü kaybettirilmemiş, sololarla uzatılmamış, verse-chorus-verse'le tektipleşmeden kaçınmış bir müzik. sadece riff, sadece groove. hepsi bu. brian gibson ve brian chippendal'ın müzikleri bana bunları düşündürdü, bi de böyle bi acayip hissettirdi. tiny mix tapes'in şu yorumu yeterince açıklayıcı aslında: "this is a great record, if it is a record." harika bir albüm bu, müziğe benzetemiyoruz ilk bakışta, ama müziğin ta kendisi. keşke şöyle bi gelseler de delire delire izlesek yanıbaşımızda.

    naçizane yorumum şudur ki, benim bu yıl içinde dinlediğim en iyi ve en güzel gürültüyü yapan grup kendileri.
  • 100 m'yi 41 adımda koşabilen efsanevi sprinter usain bolt. pekin 2008 atletizm erkekler 100 metre finalinde 9,69 koşarak kendi rekorunu 3 salise geliştirdi, bitiş çizgisine girerken diğer 7 atlete o kadar fark attı ki ellerini yana açıp şov yaparak finish'e vardı. photo finish'e yatsa 9,66 yapacak bu adam, bi de kassa 9,50 işten bile değil.
hesabın var mı? giriş yap