• freddie mercury nin yazdigi leziz bir queen parcasi. sheer heart attack albumunden.

    i am forever searching high and low
    but why does everyone tell me no
    neptune of the seas an answer for me please
    the lily of the valley doesn't know

    i lie in wait with open eyes
    i carry on thru stormy skies
    i follow every course my kingdom for a horse
    but each time i grow old
    serpent of the nile relieve me for a while
    and cast me from your spell and let me go

    messenger from seven seas has flown
    to tell the king of rhye he's lost his throne
    wars will never cease
    is there time enough for peace?
    the lily of the valley doesn't know
  • incil'de, isa'nın ettiği bir sözdür, incil alıntılarının en ünlülerindendir. isa, "ne yiyeceğiz, ne içeceğiz, senin dediğin gibi tanrının krallığına ulaşmak için her şeyden vaz geçersek nasıl yaşayacağız, nasıl olacak, nedir, nedir" diye başının etini yiyen ahaliye ve her şeyi ortalama okuyucudan daha zor anlayarak incil'de dr watson işlevi gören havarilerine , her zamanki benzetmelerinden biriyle cevap vermişti; "bakın kırdaki zambaklara, ne çalışırlar, ne iplik eğirirler, oysa süleyman bile onlarınki gibi bir giysi giymemişti."

    zavallı isa'nın tek istediği biraz inançtı, fakat insanlar bir nebze bile güvenemeyecek, inanamayacak kadar korkaktı. as usual.
  • inci çiçeği
  • 01.45'lik süresiyle su gibi akar gider, alır başka yerlere götürür o kısacık süre içinde. freddie'nin eşsiz yorumu kalır akılda.
  • freddie ve piyanosu... freddie ve hüzün-umut-özlem... freddie ve onun mükemmel balladları... işte sheer heart attack albümünün nevermore'u, love of my life'ı...mükemmel bir şarkı... freddie her zamanki gibi mükemmel. bence freddie'nin dünyası onun piyano başına geçtiği şarkılarda gizli. lily of the valley da bunlardan biri... flick of the wrist'ın hemen ardından usulca başlar. harika bir vokal bütünlüğü, roger'ın falsettoları, şahane bir ahenk. kısaca bir queen şarkısı...
  • içi sır dolu bir arayış etrafında dönen sorgulamalar, kısa bir süre içinde, dünyanın en güzel sesli insanından, en güzel melodi ve düzenlemelerle size bu şarkıda sunulmuştur.
  • liliaceae familyasının en güzel bitkilerinden biridir.convallaria majalis bilinen tek türüdür ve son derece zehirlidir.lily of the valley* çok masum ve zarif bir görünümün altında gizlenen büyük kötülükleri simgeler.
  • (bkz: breaking bad)
  • breaking bad'de 4. sezonun finalinde diziyi domine eden, walter karakterinin "kazanmak" adına nasıl küçük bir çocuğun canına kastettiğinin belgesi konumundaki çiçek. 5. sezonun 6. bölümünde tekrar bahsi geçti, üstü kapalı da olsa.
hesabın var mı? giriş yap