• işini güzel yapan firma. 14 şubat için sipariş verdim. gününde geldi. şehirler arası kargoya rağmen kutusunda bir bozulma da mevcut değil. üstelik güller kutunun içine saklanmış küçük tüplerin içindeler. çabucak solacak diye üzülmeyin. sizin yerinize suya da koymuşlar. evet, dayanamadık baktık biz.
    sözün özü: sevgilinizi, eşinizi, annenizi vs. sevindirmek için iyi bir seçim.

    sitesi.
  • iş arkadaşımın başka bir departmana geçmesi sebebiyle çiçek gönderdiğim firmadır kendileri.

    arkadaşımın çiçeği gördükten sonra tepkisi, ofisin gözünün kalması sebebiyle bayağı başarılı buluyorum.
  • doğum günü kutlaması için sipariş ettiğim çiçeği kişiye ulaştırmak yerine, kargo bölümüne bırakıp giden kuryelerle çalışan firma.

    saat 11:00 gibi geçtiğim siparişi, 18:00'e kadar teslim edemeyip, bir de üstüne takip sisteminden teslim edilmiştir mesajı gönderebiliyorlar. hayatımda ilk defa bir çiçeğin gönderici yada alan kişi aranmadan, kendisine bilgi verilmeyip teslim edilmeden kargo bölümüne, resepsiyona, yada onun gibi bir yere bırakabileceğinin geri dönüşünü aldım. işletme aynı gün teslimat sözünü bile yerine getiremediği gibi, sorumluluğu tamamen kuryenin üzerine atabiliyor. bir de üzerine yarın kurye teslim ettiği yerden alıp kişiye ulaştıracaktır diye bir mesaj gönderdiler.

    güler misin, ağlar mısın yoksa sabaha mı bırakırsın? sabah kurye teslim edecekse, akşam neden teslim etmedi? ayrıca inşallah sabah çiçek oradadır. hahahahah :)))) ben bir yakınıma, istanbul'dan new york'taki bir çiçek dükkanına ulaşıp çiçek gönderdim. bu yaşadığım deneyimden daha kolaydı.

    aslında çiçeğin yada ödediğim paranın peşinde değilim. ama insanları bu kadar kolay bir şekilde aptal yerine koyan kişilere söylenecek birkaç cümle olması gerektiğini düşünüyorum. bana mı denk geldi bilmiyorum ama bu mesajları gönderen firmadan çiçek almak yerine trafikte çiçek satan kişilerden çiçek alın, en azından sevdiklerinize karşı mahçup olmazsınız.
hesabın var mı? giriş yap