• imparatoriçe.

    dolce & gabbana'nın tarot isimli parfüm serisinin ikincisi.
    isimler ve numaralar tarot kartlarından ve numaralarından esinlenmiş.
    notaları karpuz, kivi, pembe siklamen, tavşankulağı ve misk.
  • inanılmaz akılda kalıcı bir yaz kokusu. escada'nın o boğucu meyveli parfümlerine benzemeyen ama yine de kendine has bir tatlılığı olan parfüm.

    bunu sıkınca her yer tropik ada.
  • koleksiyonuma yeni katılan dolce&gabbana parfümü. anthology serisinin 3 numaralı meyve+çiçek kokusu. tenden tene değişse de bende kalıcı ve ferah bir çiçek kokusuna dönüştü. genç, ferah, sevimli bir koku. dikkatinizi çekerim, seksi değil “sevimli”. tatlı bir esinti gibi. ilkbahar ve yaz aylarına uygun, rahatsız etmeyen bir koku. ayrıca 30 yaşından büyük kadınlara hitap etmediğini düşünüyorum, çünkü genç bir koku ama bu benim düşüncem elbette. sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz. bir de ilginç bir şekilde ruslar bu parfüme bayılıyor. gereksiz bir bilgi oldu ama neyse.

    üst notaları: pembe biber, ravent, kivi
    orta notaları: yasemin, sıklamen, karpuz
    dip notaları: misk, sandalağacı, limon ağacı

    not: anthology serisi 2018 yılında discontinued oldu. karanlık, serin ve nemsiz bir ortamda saklanan bir parfümün ömrünün ortalama 5 yıl olduğunu hesaba katarsak 2020 yılından sonra piyasada gördüğünüz bu seriye ait herhangi bir parfümün bozuk ya da sahte olma ihtimali yüksektir. yani şu andan itibaren bu parfümün artık hiç üretilmeyeceğini hesaba katarak satın alıp kullanın.
  • az önce kardeşim tarafından hediye edildi. tazı burunludur benim kardeşim, bir kokuyu o beğeniyorsa bilin ki o koku çok satacak. bu yüzden heyecanla açtım kutusunu...çoq acaip bir koku bu yaa, tam bir yaz kokusu, üst perdeden greyfurt ve yasemin daha altlarda karpuz,ananas ve limon kokusu geliyor.

    ismi de meşazlı: imparatoriça...

    hayır bir de sıkınca direkt tatil moduna geçiyor insan. deniz, kum, güneş, palmiye ve yaseminler, inci satan dükkanlar...

    (bkz: smell like palma de mallorca)
  • sebepsizce kendini ard arda koklatan parfüm.
    gönül ister ki orjinalini kullanmak lakin fiyat belli. acaba yok mudur muadili? yeşillenmek isterim.
  • lancome midnight rose'dan sonra favori canım parfümümdür.
  • en iyi 3 kadın parfümünden biridir. listeyi dior joy ve ysl libre ile paylaşır.

    karpuz notalıdır ama kokladıktan sonra aklınıza asla karpuz gelmez. ne kokuyo ya bu çok tanıdık diye defalarca koklarsınız.
  • güzel ve özgün bir koku bence, o vivident karpuzlu sakız gibi kokusuna bayılıyorum,... tende durdukça biraz daha değişiyor, güzelleşiyor. kalıcılığa da ortalama diyebilirim ama parfüm kıyafetime geldiğinde yağ lekesi gibi lekeler oluşuyor. böyle bir şey yaşayan var mı :( bargello'dan kullandığım doldurma parfümlerde bile böyle bir şey yaşamadım
hesabın var mı? giriş yap