• ... şiva'nın, erkek cinsel organı şeklindeki simgesi.
  • ışığın asası olarak da çevirilen ama aslen erkeklik organı anlamına gelen kelime.
  • masajı ünlüdür "lingam massage" şeklinde ararsanız nette bir çok foto, yazı var.
  • hintliler, daha doğrusu hindular, shiva lingam'ın kutsallığı konusunda gerçekten hassastır. dışarıdan bakınca, diğer dinlere mensup kişiler pek bir şeye benzetilemez belki , fakat hindu'lar için tanrılarının tapınağıdır, kutsaldır. ve ilk anlamı "erkek cinsel organı"ndan çok, "ilahi enerji"yi simgeler.

    geçtiğimiz haftalarda, laxman johnson adlı bir genç, lingam'ın üstüne basarak poz verdiği fotoğrafı, facebook'a yüklediği için "ölü olarak ele geçirilmesi" isteniyordu. kutsallarına saldırı olarak gördükleri için, johnson'ın evini yakan protestocular bile olmuştu. dün laxman johnson tutuklanmış, hint yasalarının ve bunun yaptırımını bilmesem de, halk hakkında idam kararı istiyor.

    bahsedilen fotoğraf: http://www.hindujagruti.org/…1342942813_johnson.jpg

    haberin ayrıntıları: http://www.hindujagruti.org/news/14568.html
  • puranalardaki bir hikâyeye göre, himalaya’nın çam ormanlarında yaşayan bilge adamların karılarını baştan çıkarttığı için pişmanlık duyan shiva kendisini hadım etmiş, yere düşen fallusu evrendeki tüm dünyaları yakıp yıkmış ve ancak tanrıça parvati’nin ‘yoni’siyle karşılaşınca durulmuştur. nitekim ‘linga’ların genellikle ‘yoni’ adı verilen ve dişi cinsel organını temsil eden bir platformun üzerine oturtulması, kozmik eril (purusha) ve dişi (prakrti) unsurların yarattığı enerjiyi, cinsel birleşmeyi, doğurganlığı, bereketi ve aynı zamanda akıl ile bedenin birleşmesini simgeler.
    hindistan'in bazı bölgelerinde , yeni evlenen kadın , kızlık zarını ahşaptan yapılmış lingam'a teslim etmek zorundadır.
hesabın var mı? giriş yap