• bugünlerde dikkatimi çeken bir ingilizce öğrenme metodu reklamı. ne ayak la diye araştırırken bi bok bulamamamın üzüntüsüyle buraya biçare yazayım dedim. nedir bu arkadaşlar? bu tuzağa düşenler bi zahmet aydınlatsınlar :d
  • demeye kalmadı yan tarafta günün videosu "dünyanın en hızlı ingilizce öğrenme metodu" videosu var :)
  • elin facebook'u sisteminde hata bulanları ödüllendirirken hatayı belirtti diye atar yapan firmalardan birini daha göstermiş metottur. bu kafadakiler ertesi gün hatayı, bulan sayesinde düzelttikten sonra da pişkin pişkin "düzelttik ki biz onu, okuma yazman yok mu" gibi iş etiğine uymayan yorumlar yaparlar.

    işi farklı dilde iletişim kurmayı öğretmek olan bir kurumdan öyle bir iletişim beceriksizliği düşünün ki iletişimi kurulan ürün veya hizmetin kalitesinden bahsetmeye geçilemiyor bile. bravo beyler devam. ürün de mükemmeldir. hata falan çıkarsa bulan kişiyi kovar, hatayı düzeltirsiniz olur biter canım.

    not: başlık başıma kalmadan önce lingusta metodu, sistemi kullanmaya çalışan ancak sistemlerinde olan ufak bir problemi belirten bir kullanıcısına yukarıda yer alan muameleyi yaptığından yazdığım bir yazıydı. kendileri yazıyı kaldırmam için(ilk sırada olduğundan sanırım) bana birçok kez ulaşmaya çalıştılar ama hiçbirinde yaptıkları muameleden duydukları pişmanlık veya çözüm odaklılık yoktu. bilakis üstü kapalı olarak tehdit edildim. şimdi biri oylamış da aklıma geldi, yazayım dedim.

    sistemin başarısı, ingilizce öğretmedeki yetkinliği konusunda yorum yapabilecek deneyimim bulunmuyor. belki de süper bir hizmet sunuyordur, güzel ingilizce öğretiyordur. yine de bu durum iletişim şekillerinin ne kadar çirkin olduğunun bilinmesini engellememeli.
  • lingusta eğitim seti fiyatı 499 tl idi ama değişiklik olmuş sanırım
    eğer mail aderinizi ücretsiz ders için kayıt ettirirseniz ilk gelen mail size tanışma videosu oluyor ve bu videonun sonunda nasıl satın alacağınız ile ilgili bilgi veriliyor.
    altta çıkan bir link sayesinde kredi kartı ile 6 taksite kadar ödeme yapılabiliyor.
    ilk üye olduğunuzdan 72 saatlik zaman dilimine kadar da indirim ile 399 tl ödeyerek sahip olabiliyorsunuz.

    not: ürünün yanında sony mp3 walkman hediye ediliyor zaman zaman da tablet filan veriyorlarmış.
  • 1. üniteyi bitirmiş şimdi 2. üniteye devam eden biri olarak çok başarılı bulduğum bir programdır. bir süre sonra ingilizce düşünmeyi sağlıyor.
  • bu ürünü kullanıp da dedikleri gibi şakır şakır ingilizce konuşuyorum diyen var mı?
  • koskoca ekşi camiasında hakkında bukadar az bilgi olmasına şaşırdığım metoddur. haydi millet alalım deneyimleyelim buraya aktaralım, buralar yeşillensin.
  • son derece başarılı bir dil eğitim metodu.

    başlangıçta biraz ön yargı ile yaklaşmış olsam da tavsiye üzerine geçen yıl programı aldım. baştan sona tüm dersleri tamamlayabildim. seviye olarak sıfırdan başlıyor ve adım adım intermediate seviyeye doğru yükseliyor. hayata dair çeşitli diyaloglar içerisinde yer alarak, pek farkında olmadan her gün üzerine yeni bir şeyler katıyorsunuz. öğrenme sürecinde bağlamın aslında ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz. öte yandan, öğrendiğiniz her yeni kelime veya kalıp, pekiştirmeniz için belirli zaman aralıklarında soru-cevap formatı içerisinde karşınıza tekrar çıkarılıyor. böylelikle sürekli geriye dönüp aynı dersleri tekrar etmek zorunda kalmıyorsunuz.

    derslerde ilerledikçe öğrendiğiniz yeni kelimeler ve kalıplarla sürekli yeni cümleler ve diyaloglar kurmanız isteniyor. bolca cevap vererek, soru sorarak, sürekli konuşuyor olduğunuz için zamanla tepki hızınızın arttığını hissediyorsunuz. neyi nasıl söyleyeceğinizi kafanızda tercüme etmeye çalışmak yerine sürekli pratik yapmanın kazandırdığı esneklikle daha rahat ve doğrudan cümleler kurmaya başlıyorsunuz. kısa olan okuma derslerinde, ana derslerde öğrenilen kelime, kalıp ve cümlelerin okumalarını yapıyorsunuz.

    programı tamamladıktan sonra günlük yaşam için gerekli olan iletişimi kurabildiğimi görme imkanım oldu. yabancılarla farklı konular üzerinde konuşmalar yapabiliyorum. bu seviye, ingilizce konuşulan bir ülkede hayatta kalmanızı ve her işinizi kendi başınıza görmenizi sağlıyor. fakat ukalalık edebilecek seviyede dile hakim olmak için biraz daha çalışmak gerekiyor. programı tanıdıklarıma tavsiye ettim. aynı başarının tekrarlanabilir olduğunu biliyorum. hem sıfırdan başlayanlar, hem de benim gibi biraz altyapısı olup da iki kelimeyi bir araya getirip ingilizce konuşmayı beceremeyen kişiler için kesinlikle tavsiye ediyorum. mutlaka kullanın.

    hali hazırda kelime haznemi geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapıyorum. söylemeye bile gerek yok belki ama düzenli olarak alt yazılı film ve dizi izlemek çok işe yarıyor. bununla birlikte ingilizce haber sitelerini takip ediyorum. haberlerde kelime frekansı daha yüksek olduğu için yeni öğrendiğiniz bir kelime ile daha sık karşılaşıyorsunuz.
  • lingusta seti bugün elime geçti.

    tahmin ettiğim gibi, dünyaca ünlü seslendirme sanatçıları tarafından yapılmış seslendirmeleri. imdb de buldum seslendirenleri ve oldukça kaliteli kişiler. bayağı da ünlüler.

    setin içinde cd ler, kitapçık vardı.

    lingustadaki kelime haznesi sandığımdan fazla, ben günlük konuşma için yeterli kelime olmaz, sadece korkaklığımı alır diye seti çok istedim fakat tam tersi günlük konuşmanın neredeyse tamamına yetecek sayıda kelime var.

    adamlar hazırlarken emek vermiş, hakikaten takdire şayan bir set. ciddi ciddi dil öğrenmek istiyorsanız ve ingilizceyi seviyorsanız cimrilik yapmayın alın bir tane. hazırlayan ekip eli öpülesi şekilde kaliteli iş çıkarmış. hayran kaldım. ömür boyu kullanacağım bir set. şu an cd bozulur endişesi ile cd leri bilgisayarıma kopyalıyorum. oradan da tablete ve telefonuma kopyalayacağım ilk 80-90 dersi. hergün işe, sağa sola giderken güzel gider bunlar. ekmek arası peynir, domates gibi bitiririm ben bunları.
  • sözel iletişime ağırlık vermesi nedeni ile sevgimi ve takdirimi kazanan metot. her defasında pes etmeme neden olan gramer kitaplarından artık gına gelmişti. lingusta'nın önemli bir eksikliği giderdiğini düşünüyorum. sözel iletişim üzerinden kelime ve dil bilgisi öğrenmenin bu işi ne derece kolaylaştırdığını görmemi sağlamıştır. mutlaka devamı olmalı. üst seviye dersleri hazırlamalarını sabırsızlıkla bekliyorum.
hesabın var mı? giriş yap