• 2014 sürümü ile gerçek bir başarıya ulaşmıştır.
    ubuntu'nun 14.04 kararlı sürümü üstüne inşa edilmiş bu 2014 sürümü benim açımdan son derece keyifli bir yazılım geliştirme platformuna dönüştü.
  • başarılı ubuntu distro'su. türkiye'de update mirrorları olmadığından sıkıntılı idi. dgn teknoloji ile kurduğum diyalog üstüne türkiye mirrorları açıldı. bundan sonra keyifle ve son süratle kullanılabilecektir.

    dgn teknolojiye teşekkürler.
  • bugün itibariyle 2014.1 sürümü yayınlanmıştır.
    tadından yenmemektedir.
    [http://planet.linuxdeepin.com/archives/7776 http://planet.linuxdeepin.com/archives/7776]
  • son 2 yıldır çeşitli linux distrolarını kullanan biri olan benden yüksek puan almayı başarmıştır efendim. ubuntu,linux mint ve elementrayos'tan alamadığım verimin kat ve kat fazlasını sunuyor. tasarım olarak elementaryos'taki kadar sade ve şık bir teması olmamasına karşın gerek desktop environment gerekse desteklenen uygulamaların stabilitesi ve windows uygulamalarının sisteme entegresinde oldukça başarılı bir iş çıkarmışlar.

    sevilesi bir distrodur kendisi. yayalım, gelişmesine katkıda bulunalım.
  • daimi linux kullanıcısı olmasamda yıllar önce ilk tanıdığım gelecek linuxdan beri zaman zaman farklı dağıtımları* kurar denerim. hatta öyle ki bugünlerde sabah kurduğum manjaroyu akşam ubuntuyla değiştirdiğim, ya da akşam kurduğum debianın yerine sabah arch linux kurduğum bile oldu (bunlarla sınırlı değil liste daha uzun aslında) hepsini de az çok kurcaladım en basitinden komple güncelleyip spotify, steam vs kurdum firefox kullandım vs. ama nedense pek içime sinmediği için deneye deneye buraya kadar geldim.

    tesadüf eseri bulduğum dağıtımı indirdim isosunu dd ile usb diske yazdırdım ve eski dandik bilgisayarıma kurdum bir de ne göreyim, böyle güzel görünümlü ve kullanışlı ve az kaynak tüketen bir linux dağıtımı görmemiştim. her şey son kullanıcı düşünülerek hazırlanmış. steam, spotify, google chrome yüklü geliyor. yani çok uğraşmayayım sistemi kurcalamak değil kullanmak istiyorum diyenler için ideal.

    ve fakat benim kullandığım eski dandik bilgisayarıma galiba kullandıkça fazla geldi zamanla yavaşladı (bir kaç gün kullandım) üzgünüm ama manjaro şimdilik benim için en iyi çözüm gibi duruyor.
  • harika bir distro.
  • wuhan deepin technology co., ltd tarafından geliştirilmekteymiş. çinli bir firma olması sebebiyle bu distroya şüpheyle yaklaşırım.
  • deepin desktop environment ve bir dizi kendilerine ait uygulama, özellikle de ubuntu software centre devasa bir facia iken karşılaştırılarak "işte uygulama mağazası böyle yapılır!" gibi ifadelerle haklı olarak avantajları sayılmış, çinli bir şirkete ait linux dağıtımı.

    lakin yan uygulamalarını gerçekten sevdiysem de, deepin masaüstü yerine budgie (solus - pisi'yi devam ettiriyorlar) veya pantheon (elementaryos) öneririm veya hepsini bir kenara atıp direkt ubuntu mate. en azından yıllar içerisinde, dağıtımından ayrı olarak deepin masaüstü deneyimlerim gnome üzerinde pek bir avantaj sağlamadığı yönündeydi. gnome bileşenleri yine gnome bileşenleri. fakat muhtemelen en büyük avantajı o memory leak'ten kurtulsa arka planda gereksiz yer kaplamasından geçilmeyen (belki değişmiştir bu durum, şikayet etmiyorum) gdm yerine lightdm kullanıyor olmalarıydı - ki umuyorum durum hala böyledir, canonical lightdm'i harcayacağı için belki vazgeçebilirler.

    cinnamon'un bence hala üstün yanları fazla pek çoğu karşısında.
    lxqt hariç. lxqt is our shephard, thy shall not want.
  • sanırım kullandığım en iyi linux dağıtımı. en işlevsel demiyorum, en stabil de demiyorum, efsane de demiyorum, hepsinden yetecek kadar var son kullanıcı için.
  • ilk defa deneme fırsatı buldum.gördüğüm kadarıyla en iyi kullanıcı dostu linux dağıtımı olmuş.özellikle tarz olarak macos'a benzer duruyor.linuxun kullanımının arttırılması için güzel bir fırsat sağlayabilir.
hesabın var mı? giriş yap