• 1978 doğumlu arjantinli orta saha. newell's old boys'da yetişti. 9 sezondur formasını giydiği deportivo la coruna'dan diego tristan ile birlikte kapı önüne kondu. şimdilik kulüpsüz.
  • lazioda biten kontratin ardindan atalantaya gitmis bir zamanlarin efsane deportivolusu.
  • arjantin milli futbol takımı'nın iki özel maçlığına geçici olarak teknik direktörlüğünü yapacak olan emekli futbolcu. yardımcısı da pablo aimar olacak. bundan önceki görevi de yine arjantin'in 20 yaş altı takımının teknik direktörlüğüydü.
  • trafik kazası geçirmiş menajerdir. maalesef durumu ağır.

    edit: haberler biraz abartıymış. taburcu olmuş kendileri.
  • arjantin milli takımının copa america 2019'daki teknik direktörü. yanına gördüğüm kadarıyla pablo aimar ve walter samuel'i de almış. bildiğin arjantin'in eski topçuları beyler toplanıyoruz diyip geçmişler milli takımın başına. valla bu güney amerikalılar bizimle aynı kafada. ne bi sistem ne bi plan, sadece gaz.
  • arjantin'i 28 yıl sonra güney amerika şampiyonu yapan teknik direktör.
  • sabella'dan sonra 2000'li yıllarda arjantin'i bir turnuvada en akıllıca oynatan teknik direktör. sabella'nın takımı kupaya kaçan goller yüzünden uzanamamıştı, scaloni'nin takımı ise o golü attı ve kazandı.
  • türkiye'de futbol kariyeri bu kadar vasat olan kişiler teknik direktör yapılmıyor maalesef. klopp gibi bir sürü iyi örnek var oysa.
  • arjantin milli futbol takımı'nın beden eğitimi öğretmeni tipli antrenörü. adamı görünce bıraksan düğüne bile bel çantası, adidas ayakkabı ve eşofmanla gidecek beden eğitimi öğretmenleri geliyor aklıma.

    (bkz: copa america 2021/@kuntz 31)'in finali olan (bkz: 11 temmuz 2021 arjantin brezilya maçı/#125590377)'na turnuvanın geneli hesaplandığı vakit 2-3 bölgede yaptığı değişikliklerden dolayı hatalı bir kadro ile çıktığını düşünüyorum. maçın ikinci devresinde birkaç tane yanlış oyuncu değişiklikleri de yaptı ama buna rağmen 28 yıl aradan sonra arjantin'e büyük bir kupa kazandırarak tarihe girmiş oldu.

    arjantin milli futbol takımı'nin teknik direktörü olabilecek bir hocalık deneyimi ve karizması olmasa da aptal aptal kadro seçimleri ve sistemiyle arjantin'i rezil eden jorge sampaoli kerhanecisinin yanında çölde bir vaha gibi duruyor. copa amerika şampiyonluğundan sonra dünya kupasında elde edeceği derece kariyerini şekillendirecektir diye düşünüyorum. kendisine başarılar dilerim.

    bu arada; (bkz: #125590508)
  • sayesinde messi'nin milli takımla hak ettiği kupalar kazandığı teknik direktör. aslında yaptığı çok karmaşık bir şey yok. ama arjantin milli takımı teknik direktörleri her pozisyona en iyi oyuncuyu koyup derli toplu bir takım oluşturmaktan bile aciz olunca scaloni fark yaratıyor. bunu yaparken messi'ye hak ettiği saygıyı göstermekle birlikte diğer oyuncuları da işin içine dahil edecek taktiksel çeşitliliği sağlıyor.

    kendisi deportivo'nun efsane kadrosundan çıkıp antrenörlüğünde de sivrilen ilk isim oldu. o takımdan bugüne kadar bu seviyede bir antrenör çıkmaması şaşırtıcı olsa da scaloni saha kenarındaki kariyerine oldukça iyi bir giriş yaptı.
hesabın var mı? giriş yap