• bu sezon arjantin liginde yaptığı büyük çıkışla dikkatleri üzerine çeken club social y deportivo defensa y justicia'nın forması giyen 1998 doğumlu ve 1.78 boyundaki arjantinli stoper ve sol bek. 7 milyon euro karşılığında afc ajax'a transferi gündemdeymiş. nicolas tagliafico'nun ayrılığından sonra sol bek için oldukça iyi bir hamle olacağa benziyor.

    https://twitter.com/…rlo/status/1126880025817636864
  • sürekli bel kıran çalımlara sahip defans oyuncusu. başarılı!

    ajax’ta 21 numaralı formayı giymektedir.
  • (bkz: lisandro martinez/@ceyar i kim vurdu)

    eredivisie ekibi afc ajax'de forma giyen 1998 (22) arjantin doğumlu yuksek potansiyelli stoper.

    newell's old boys altyapisinda bir stopere gore kisa olan boyu* nedeniyle kiymeti bilinmedi ve a takimda oynatilmadan baska bir arjantin superliga takimi defensa y justicia'ya 0.7m € satin ama opsiyonuyla (2017/18 - yas 19) kiralandi.

    defensa y justicia, kah stoperde kah sol bekte kullandigi genc oyuncunun satin alma opsiyonunu bittabi kullandi ve genc oyuncu avrupaya acilmadan once arjantin superliga'da totalde 2 sene as oyuncu olma tecrubesi kazandi. ozellikle 2. sezonunda (2019) 26 takimli (!) superliga'yi boca juniors ve river plate gibi devlerin onunde 2.sirada bitiren takiminda dikkatleri ustune cekti.

    sonrasinda bu sezon basinda (2019/20 - yas 21) osuruk parasina (7m €) avrupa fatihi afc ajax'a katilip, avrupa futboluna merhaba dedi.

    afc ajax'in gunumuzdeki vaziyetini ryan gravenberch girdisi altina ozetlemistim oradan alintiliyorum;

    ''afc ajax, gecen sezon (2018/19) guclu rakiplerini* tarumar edip, sampiyonlar liginde * yari final oynayarak tarih yazdi. stoper matthijs de ligt (juventus - 85.5m €) ve merkez ortasaha frenkie de jong (fc barcelona - 75m €) anında keşe çevrildi ve takımın kasası doldu. gelecek sezon (2020/21) icin ise simdiden chelsea'yle sag kanat hakim ziyech transferi icin 40m €'ya anlastilar. sirada baska bir potansiyel astronomik transfer objesi olarak ofansif ortasaha donny van de beek var.

    ama afc ajax fabrikasi durmak nedir bilmiyor abiler. takim bu sezon basinda (2019/20) hemen kaldigi yerden genc oyuncu yetistirme isine devam etti. altyapidan yildiz oyuncu potansiyelli sol bek sergino dest (19) ve uc kurusluk sahane transfer genc stoper lisandro martinez a takima monte edildi. gecen ay (2019/20 ikinci yari) ise sonunda ryan gravenberch'de a takima cikarildi ve profesyonel seviyede afc ajax formasiyla ilk maclarina cikmaya basladi. stoperler jurgen ekkelenkamp (19), perr schuurs, sol kanat naci ünüvar (16) gibi genc isimler de tek tük lig ve kupa maclarinda denemeye basladi. ''

    vaziyet bu dur. gordugunuz gibi kariyerinin yolunda gitmesi icin dunyadaki en mantikli takimlardan birinde oynuyor. ustelik takim kaptani matthijs de ligt'ten devir aldigi formayi ilk senesinde basariyla terletiyor. ajax'li takim arkadaslari lisandro martinez'in kavruk alnının terinin kokusundan soyunma odasinda gaz maskesiyle dolasiyor.

    henuz sag kolunda tek dovmesi olan, instagramda surekli lise askinin baskisiyla cift fotograflari paylasiyomus gibi gozuken bu genc apaci kardesimize kariyerinde basarilar dilerim. yakinda can yakan liglere transfer ol da dunya futbolu fabio cannavaro* gibi bir kisa sayilabilecek stoper daha kazansin. gerci fabio cannavaro hazretlerinin ismini destursuz agiza almamak, hele hele baska bir stoperle ayni cumlede kullanmamak lazim ya neyse; hadi kalin saglicakla a dostlar.

    ---------------bonus-----------------
    diger astronomik transfer potansiyelli ajax afc kadrosu oyunculari girdilerim icin bakiniz da bakiniz;

    (bkz: donny van de beek/@ceyar i kim vurdu)
    (bkz: sergino dest/@ceyar i kim vurdu)
    (bkz: ryan gravenberch/@ceyar i kim vurdu)
    +
    (bkz: matthijs de ligt/@ceyar i kim vurdu)
    ---------------bonus-----------------
  • transfer zamanı gelmiş futbolcu. ingiltere'ye gider, ajax en az 40 milyon avro kasasına koyar.
  • €55m karşılığında man utd tarafından transfer edilen futbolcu.
  • scouting danışmanlığı yapan onur altunel, lisandro martinez'i türkiye'den bir kulübün nasıl istemediğini yazmış: '2019 ocak ayında, tam yetki ile x bir kulüple lisandro martinez için görüşüyoruz, 4.5m€ bonservisle getirebileceğimiz bu oyuncu için kendisi ve takımı “no name” diye burun kıvırılıyor. aradan 6 ay geçiyor ve oyuncuya ve takımına burun kıvırmayan ajax 7m€’ya alıyor oyuncuyu. ajax 3 sezon çok da verimli şekilde kullandıktan sonra oyuncuyu, 57m€’ya manchester’a satıyor. dönelim geriye... yöneticiler, hocalar, aracı menajerler, şef scoutlar; izlemediğiniz ve bilmediğiniz liglerde futbol amatör olarak oynanmıyor. belli bir kalitesi var. siz bilmiyorsunuz diye bir lig, bir takım düşük seviye olmuyor, siz ismini duymadınız diye bir oyuncu “no name” olmuyor. özellikle anadolu takımlarının yönetici ve sorumlu kişilerine söylüyorum. alacağınız oyuncuların takımlarının şöhretine göre transfer yapmak eski kafalılıktır.'
  • premier league'te haaland, kane vs. içinden geçecekler bu elemanın. buraya not düşmek istedim. çok başarılı bir defansif ortasahaya evrilebilir o ayrı mevzu. ancak bu arkadaştan epl stoperi olmaz, olamaz. boyu 175cm. hayırlısı. şampiyonluk favorisi ekiplerin hiçbirinde böyle bir stoper yok. stoper dediğin 190 civarında olur. zamanında manu stoperlerine bakın utancı anlarsınız. nerede staam'lar, vidic'ler, nerede lisandro. yanlarında femboy gibi kalıyor.
  • ajax'tan manchester united'e 5+1 yıllığına transfer olmuş.

    erik ten hag ile güzel çorba yapmışlardır.
  • inanılmaz büyük bir çöp. türkiye'de bile çiğ yerler bunu. manchester united bu kafayla 10 yıl daha şampiyon olamaz.
hesabın var mı? giriş yap