• hee ya, hep karadelik fotoğrafı yüzünden pampişko.
  • kopya çekerek yada sınav sorularını bir şekilde üst sınıflardan öğrenerek sınava girmiş öğrencinin ortalaması hali ile yüksek oluyor.

    kimi neye göre nasıl kıyaslayacağız?
  • --- spoiler ---
    içişleri bakanlığı tarafından yurt dışına gönderilecek müşavirler için yabancı dil şartı kaldırıldı. bu konudaki yönetmelik değişikliği uyarınca, müşavirlerde gidecekleri ülkenin dilini ya da almanca-fransızca ve ingilizce dillerinden birini konuşmak ve yds'den de en az 70 puan alma şartı aranmayacak.
    --- spoiler ---

    lisansa ihtiyacınız yok lisana da ihtiyacınız yok.
    tek gerçek torpil
  • öğrenmek ve becerilerini geliştirmek yerine, yüksek not ortalaması hedeflenirse, haklı olabilir. not ortalaması, diploma ve sertifikalar, çeklere benzer. cv'de güzel görülebilir ama, değerlendirecek olan kişiler, karşılıklarının olmasını beklerler.
  • bırak ortalamayı diploma bile bir işe yaramıyor diyerek desteklediğim insan. şuanda meslek lisesi diplomalı birinin iş bulması mühendislik diplomalı birinin iş bulmasından yüz kat daha kolay.
  • iş hayatında yaramaz, doğrudur. kimse size diploma notunuzu sormaz lakin lisans üstü eğitim ve özellikle de yurtdışı için hayati öneme sahiptir.
  • her alan için geçerli olmasa da, yazılım gibi alanlar için geçerlidir.
  • akademik kariyer disinda hicbir ise yaramiyor. cv'ye yazmazsaniz bile kimse size sormayacaktir. o havali plazalarda calisan herkes, yuksek ortalamalari yapmak icin ortalama bir zeka ve asosyalligin yeterli oldugunu gayet iyi biliyor.

    eforunuzu, iletisim becerilerinizi ve network'unuzu gelistirmek icin harcayin. belli periyotlar sonunda kendi sinirlarinizi daha da zorlayacak sekilde gelisiminizi planlayin. staj yapin, yazlari kisa donem de olsa calisin. isi zaten basladiktan bir sure sonra yavas yavas ogrenmeye baslarsiniz.
  • lisans ortalaması bir işe yarıyor.

    üniversiten ilk 15 içerisinde mezun oldum. ve bunu yaparken çoğu dersimi hakkını vererek geçtim. dersler ile ilgilenince ilgi alanlarımı fark ettim ve bu sayede mesleki olarak neleri yapıp yapamayacağımı gördüm.

    iş görüşmesine ilk girdiğimde şu anki patronum teknik manyağı bir adamdı. konuşmaya başladığımda 2. dakikadan itibaren termodinamik, bernolli denklemi, ısı transferi konuşmaya başladık. ve başka kimseyle görüşmeme gerek yok. sen sektörde 5 sene geçirmiş çoğu kişiden fazla şey biliyorsun gel başla demişti.

    şu anda hala lisans bilgilerim bana bazı problemlerin çözümünde yol gösteriyor.

    ne işe yarıyor diyen arkadaşlar bu açıdan bakabilirler diye yazıyorum.
  • 3000 bin euro maaş, yani 3 milyon euro. bravo kardeşime, başarılar.
hesabın var mı? giriş yap