• pixar ve tim burton kafa kafaya verip bir playstation 3 oyunu yapmaya karar vermişler, dense herhalde bu kadar olur.

    bir buçuk ay kadar önce gdc 07' de, media molecule tarafından tanıtılan littlebigplanet büyük bir ilgi uyandırdı ve birçok kişinin çıkmasını beklediği oyunlar listesine baş sıralardan girdi. bunun nedeni oyunun son derece sıradışı fikirlerle geliyor olması da değildi hem; tersine, gayet basit bir mantığın eğlenceli ve uzun ömürlü olacağı kesin gibi olan bir uygulamayla sunuluyor olması insanları cezbetti.
    oyun aslen bir parti oyunu, yani 4 kişi oturup beraber oynanınca tadı tam anlamıyla çıkarılabilecek cinsten, ama tabi tek kişi de oynamak mümkün. yaptığımız şey ise, bir start noktasında başlayıp, önümüzdeki parkurdaki çeşitli engelleri aşarak finish noktasına varmak.engelleri aşma yolu ise cell'in nimetlerinden faydalanan fizik motoru sayesinde gerçekleşiyor ki, işin en zevkli yanı da burası. tabi tüm bunların pixar'ı ve tim burton'ı akla getiren bir görsellikle yapılıyor olması da işin cabası.

    şöyle bir bakınca; fizik motorundan ibaret, bir noktadan bir noktaya ulaşma amaçlı, güzel bir görselliğe sahip, basit bir puzzle oyunu olduğu düşünülebilir (doğrudur da) ve burun kıvrılabilir (açıkçası önce ben de kıvırmadım değil), ama tüm bunları uygulama halinde görmenin fikirleri büyük ölçüde değiştireceğine inanıyorum. oyunun niye bayağı uzun ömürlü olabileceğinin cevabı da tanıtımda gösteriliyor.

    gdc 07'deki, oyunun bölüm tasarlama ve oynanış kısımlarının gösterildiği 15 dakikalık tanıtımın tamamı:

    http://www.gametrailers.com/…wnloadnew.php?id=17724 (dosya boyutu biraz büyük, ama zahmete kesinlikle değecektir.*)
  • e3 de insanların ağzını sulandırmış sevimlilik muskası
  • biraz yaratıcılıkla nasıl da gayet geyik şeyler yaratılabileceğini gösteren videolarından birine şuradan ulaşılabilir:

    http://www.gamespot.com/…&sid=6177592&mode=previews
  • avrupa ve amerika için çıkış tarihi eylül 2008 olarak görülen oyun. ntsc j konsol sahipleri için henüz bir çıkış tarihi yok. ps3'ten başka bir platformda çıkmayacak anlaşılan.
    hayırlı olsun.
    lakin benim anlayamadığım nokta bu fan boy fanatizmi. bok attığı konsolun adını bile doğru dürüst yazamayan zihniyet (wii diye yazılıyor) soğutmakta beni herşeyden. yorumun sahibi super mario galaxy'yi oynayabileceği bir cep telefonu sahibiyse neresinde ve nasıl taşıdığını merak etmekten kendimi alamıyorum.
    hayır, bu işin karşılığında para alıyorsanız bana da haber verin ben de kötülemeye başlayayım sahip olmadığım konsolları.
    şu an piyasada olan her konsolun diğerine göre avantajları ve dezavantajları var. ps3 ve xbox 360 hayvani grafik kalitesiyle öne çıkarken wii oynanış ve kumandalarının farklılığıyla değişik bir yolda ilerliyor. son satış rakamlarına baktığınızda da hem konsol hem de oyun satışlarında önde gidiyor. bu kadar insan yanılıyor olamaz sanırım. var demek ki cihazın bir çekiciliği.
    (ayarı yiyen entry sahibi kuyruğunu kıstırıp silmiş anlaşılan. boşa hönkürüyormuşum gibi geliyor şimdi.)
  • çok tatlı aynen çikolata gibi ve eğlenceli bir oyuna benziyor. en çok beklenen oyunlar arasında olmasına şaşırmamak lazım keza grafikler çok sevimli ve net, pırıl pırıl. hareketler bebeğimsi,değişik ve halusinatif(büyüleyici). bende gerçekten bir ps3üm ve hd televizyonum olsa da oynayabilseydim diyenlerdenim.

    izledikçe doyulamayacak yeni bir videosu (e3 2008: dream trailer hd) için, hemen tıkla kardeşim :

    http://www.gametrailers.com/player/37356.html
  • oyun içi editörüyle tetris dahi yapabildiğiniz muhteşem oyun:

    http://www.viddler.com/simple_on_site/a5be839c
  • yaklaşık 2 sattir eşimle birlikte betasını oynadığımız oyun.

    muhteşem. şimdiye dek her şey muhteşem. hot seat olsun, online multiplayer olsun çok canlar yakacak bu oyun, çok.

    fakat insanı asıl korkutan ne biliyor musunuz? oyun içi editörüyle yapılabilecekleri düşünmek ve oyunun sınırlarını bizzat oyuncunun belirleyecek olması...
  • yapımcıların planladığı gibi bölüm tasarımları paylaşım ağı oturursa, playstation 3 un ve hatta oyun dünyasının en efsane oyunlarından biri olacaktır...
  • arkaplan muziklerinde kuran'dan iki ayet icerdigi icin dunya capinda satilacagi magazalardan geri toplatilan oyun. cikisi gecikmistir dolayisiyla. ayetlerden birinin her canli olumu tadacaktir olmasi da ayri enteresan.

    anlamadim ben.
hesabın var mı? giriş yap