• 2016 italya yapımı film, süper güçler kazanan küçük çaplı bir dolandırıcının hikayesi.
    absürd bir tarzı olduğunu söylemekte fayda var.

    5/10.
  • radyoaktif madde karışan tiber nehrine düşmesiyle süper güçler kazanan bir adamın hikayesini anlatan italyan filmi.
  • italyan süper kahraman filmi. hafif sanat filmi havası da var bu muhteşem filmin.
    they call me jeeg diye de geçer.

    http://www.imdb.com/title/tt3775086/
  • avrupalı süper kahraman hikayesi.

    gayet izlenebilir olmuş.

    7.
  • izlemden önce tereddütlerim vardı.
    sonuç olarak beğendim. bildiginiz süper kahraman filmlerinden değil.
  • 2015 yapımı süper kahraman ya da bir nevi anti kahraman konulu italyan filmi. benzerlerinin çoğunun amerikan yapımı olduğu düşünülürse farklı bir tat alabilmek için bir de italyan sineması denenebilir. evet klişe, benzerlerini izlediniz, on numara kurgu ve oyunculuk yok ama bir de olaya şu yönden bakın: bu filmde olmadık yerden çıkıp ucuz espriler yapan zenciler, şımarık ve sevişmeden uyuyamayan, hayatın tüm yükü omuzlarındaymış gibi gezen gençler, üst üste devrilen arabalar ve patlama sahneleri yok. izlerken yormayacak bir yapım.
  • oldukça başarılı bir soundtrack'e sahiptir. (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=dq66oxc9f1k)
  • sözlükte hakkındaki ilk olumsuz yorumu benim yazacağım, vasat italyan süper kahraman filmi denemesi.
    film damdan düşer gibi başlıyor. başrol dahil herhangi bir karakter derinliği yok. sırf kötü karakter olsun diye bir tarafta filizlenen bir çakma joker var ama onun hikayesi de kopuk kopuk. deli kızımızın animelerinin hikayeye yedirilmesi planlanmış ama onlar da havada kalmış. kısacası senaryonun yarısı kaybolmuş da elde olanla çekilmiş gibi.
    kahramanımızın gücünün sınırları da pek belli değil. bir bakıyosun 150 kiloluk adamı kaldırıp atıyor bir bakıyorsun kendini yukarı çekemiyor. hele final sahnesindeki dövüş tam bir fiyasko. youtube'a sokak kavgası yazın çok daha iyilerini izlersiniz. son olarak:

    --- spoiler ---

    1985 doğumlu yani 33 yaşındaki, gerçek hayatta mermer misali bir hatun olan ılenia pastorelli'nin canlandırdığı alessia karakterini nasıl çocuk gördüysem, soyunma kabini sahnesinde resmen çocuk istismarı izliyor gibi hissettim. benim için oldukça rahatsız edici bir sahneydi. bu da kızımızın oyunculuğunun iyi olduğu anlamına geliyor.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    ingilizce adıyla "they call me jeeg", türkçesiyle "robot jeeg", 2015 italya yapımı aksiyon-bilimkurgu-drama filmi. ünlü anime ve manga serisi steel jeeg'den uyarlanan filmin senaristleri nicola guaglianone ve menotti'dir. filmin yönetmen ve prodüktörü ise gabriele mainetti'dir. filmin başrollerinde claudio santamaria, luca marinelli ve ilenia pastorelli yer almışlardır. çeşitli festivallerde birçok ödül kazanan film, ayrıca 89. akademi ödüllerinde italya adına en iyi yabancı film oscar'ına da aday gösterilmiştir. film, genelde olumlu eleştiriler almış, ancak 2015 yapımı olmasına rağmen abd'de ancak 2017 yılında sınırlı olarak gösterime sokulabilmiştir. ek olarak, roma'da çekilen filmin sonlarında, bir as roma maçı sırasında stadyumda geçen sahnelere de yer verilmiştir. son olarak, filmin imdb.com puanı 7,1/10.

    konusu
    yalnız bir dolandırıcı olan enzo (claudio santamaria), roma’daki radyoaktif atıklı bir sudan etkilenince süper güçlere sahip olur.

    imdb.com - https://www.imdb.com/title/tt3775086/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/they_call_me_jeeg

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=gvt_48b2y7s

    --- spoiler ---
  • bir dost tavsiyesi üzerine izleme gafletinde bulundum. hayatımdan 2 saatimi çaldı, neden izledim bilemiyorum. kendimi kirletilmiş gibi hissediyorum.

    tek pişman olmadığım nokta şu ki deli olan kız beni benden aldı. ne kadar tatlı, masum ve bir o kadar kadınsı.
hesabın var mı? giriş yap