• biraz sancılı da olsa başlatılabilen 2011-2012 sezonunda*, bir önceki senenin çaylak yıldızı olan blake griffin'in yanına takasta chris paul'u getiren los angeles clippers takımının aldığı lakap. her ne kadar tahmin edilen seviyede 'lob' göremesek de sezonun bu noktasına kadar, her lac maçında alley-oop sonrası sol alt köşede yapılan alley-oop'un sezon boyunca kaçıncı olduğunu gösteren bir istatistik çıkıyor 'lob city' başlığıyla birlikte. en son bıraktığımızda* 89'du bu sayı.

    işin ilginç yanı an itibariyle bazı takımlar, özellikle de la lakers, la clippers'tan daha çok alley-oop sayısına sahip. dolayısıyla söz konusu lakabı eleştirenler, yakıştırmayanlar da az değil hani. ama sonuç ne olursa olsun, takıma bu ismi veren belki de en önemli unsur ligin tartışmasız en iyi 'lob' bitiricisi blake griffin ile en iyi pg'larından chris paul'un yanyana oynaması. daha ilk yıllarını bile tamamlamadıklarını düşünürsek, bu lakabı ileride daha fazla duymamız çok zor değil elbette.

    bu durumun ortaya çıkmasındaki önemli etken olan chris paul transferi de enteresan bir takas hikayesine sahip. bilenler zaten biliyor ama tarihe kısa bir not düşmüş olalım, bilmeyenler de başlık başlık dolaşmasın.

    bir önceki sezon new orleans hornets forması giyen chris paul transferin gözde isimlerindendir. takımın nba'e devredilmesinden mütevellit, eğer bir takas yapılacaksa tüm nba takımlarınca onay gelmesi gerekmektedir. dolayısıyla chris paul'ü almak kolay almayacaktır, zira kimse kimsenin ağır bir bedel ödemeden bu yeteneğe sahip olmasını istemeyecektir. elbette david stern de takımı satın alan biri çıksın diye çok karlı bir takas peşindedir. özellikle knicks ve lakers'ın sıkı takipçi olduğu bilinmektedir.

    bir gece ansızın lakers'ın üçlü takas sonrasında chris paul'ü aldığı haberi düşer ajanslara *. buna göre lakers chris paul'ü alırken pau gasol'ü houston'a lamar odom'u da hornets'e verecektir. ayrıca hornets houston'dan kevin martin, goran dragic ve luis scola'yı alacaktır. ancak bu takas, diğer takımlarca veto edilir zira lakers'ın tahmin edilenden çok daha karlı çıktığına kanaat getirilir.

    lakers'tan yeni bir teklif beklenirken ya da knicks'in diğer takımları memnun etmeyi başaracak bir teklif peşinde olduğu yazılıp çizilirken asıl bombayı clippers patlatır. düşman kardeşlerinin düştüğü hataya düşmemek için gayet cömert bir teklifle giderler hornets'a. buna göre chris kaman, eric gordon, al-farouq aminu ve minnesota'nın 2012 birinci tur draft hakkı hornets'e geçecek, clippers ise chris paul ile birlikte 2 tane ikinci tur draft hakkı elde edecektir.

    bu takasla birlikte basın lob city efsanesini doğurur, çaylak yılında isminden çokça söz ettiren ve o yılın smaç şampiyonu da olan blake griffin'in yanına süperstar pg chris paul gelmiş ve herkes sezon başını, uçan şehri görmek için sabırsızlanmaya başlamıştır. clippers'lılar ise yıllar yılı ilk defa lakers'la beraber hatta belki de onlardan daha çok anılmanın tadını çıkarmaya başlamışlardır.
  • "the lob.. the jam.."
    bitirici her zaman blake griffin değildir: http://www.youtube.com/watch?v=1_rkw3hl9ge
    (bkz: deandre jordan)
  • (bkz: #76242930)

    entry'de anlattığım maçın tarihini entry'i yazarken hatırlamamıştım ama şimdi hatırlıyorum.

    (bkz: 19 kasım 2015 la clippers gs warriors maçı)

    lob city'den bir bok olmayacağının kesinleşmesi 2015 sonbaharında yaşanmışken, içindeki parçaları göndermesi 3 sene sürdü. kendisine hiç bir faydası olmayan bu oluşumun nba'e tek faydası 2015 playoffları'nda son topta spurs'ü eleyerek warriors'ın önünü açmaları oldu. 2010 sonrasında topla oynayabilen, oyun kurabilen kanat oyuncularının devrine girmişken forveti boş bırakıp, kalan pozisyonları yıldızlarla doldurmanın hiç bir anlamı olmayacağını clippers'ın görmesi için 6 sene geçti. şimdi tanking ile de bir 6 sene daha harcayacaklar. lob city'i ise highlightlardaki üç beş an haricinde hatırlayan kalmayacak.

    bu arada bu lakap en çok lob yapan takım olduklarından değil, en iyi lob veren oyuncu ile en iyi lob bitiren oyuncuların aynı takımda buluşması nedeniyle verildi.

    (bkz: chris paul)
    (bkz: blake griffin)
    (bkz: deandre jordan)

    deandre jordan eşşeği takımdan dün ayrılacağına 2-3 sene önce mavericks isterken ayrılsaydı belki dirk nowitzki'yi 1 kez daha finalde görebilirdik. yeri gelmişken hıncımı alayım.
  • dünyadaki en boş beleş üçlü birleşimi olabilir. yeteneği ile iq'su ters orantılı blake griffin ve yeteneği ve oyun zekası doğru orantılı deandre jordan'ı yıldız diye itelemeye kalktı görmemiş clippers. tüm takımı çekip çeviren adamın chris paul olması ve onun da sık sakatlanması nedeniyle hiçbir başarı elde edemediler.

    beklenin aksine clippers'ın daha hızlı dönüş yapacağına inanıyorum. 2019 yazı için muhteşem bir maaş boşlukları var. gallinari hariç büyük kontratları yok ki gallinari'nin sözleşmesi de 1 yıllık, takaslanması zor olmayacaktır. demezsem içimde kalır, deandre jordan'ın balonu dallas'ta patlar. bu adamın all-nba first team'e seçilmesi rezaletin daniskasıdır. demarcus cousins dururken bu adamın seçilmesi rezillikten başka bir şey değildi, zaten 2016 olimpiyatlarında gördük, fenerbahçe'de vasat kalan david andersen 35'ken bu adamla kedi fare oyunu oynuyordu. chris paul'ün ne kadar büyük bir oyuncu olduğunun en büyük ispatı deandre jordan'ın varlığıdır.
  • fenerbahçe taraftarı ama içinde en ufak fanatiklik barındırmayan bir futbolsever.
hesabın var mı? giriş yap