• bir suru ko$an adam yeri kazabilen bir player.. olumune gerilim.. bu oyundaki heyecan cok az oyunda vardir.. bu kult oyunun pc'de vga edition'i bile war yanilmiyorsam..
  • 95'te "lode runner:the legend continues" adiyla bi remake'i de cikmisti windows icin.
  • (bkz: roadrunner)
  • oyunun amaci her etapta belli sayida bulunan kare $eklindeki hap benzeri $eyleri yiyip bir ust level'a ¢ikmakti. bazen oyundaki diger adamlar da yutardi bu haplari, kusturmak i¢in kasmak gerekirdi...
    iki ki$i sirayla oynarken arada ge¢en diyaloglar da muhte$em olurdu:

    -gach leyn gach geliyo!
    -aha atlicam $imdi burdan da, hapi yuttuk $imdi!
    -olm diger herif yutmu$tu aslinda hapi, $u an seni kovalayan ipne var ya, i$te o!...
    -haass.tir yaa, desene $imdi de boku yidik?
  • commodore 64 deki görüntü kalitesizliğinin ortalıktaki şeylerin hap olarak algılanmasına neden olan oyun. o zamanlarda oyunu macintoshda oynayanlar bilir ki kahramanımız para çuvalları toplamaktadır bu oyunda
  • çocuklar için çok eğitici bir oyundur. durumu tahlil etme ve buna göre adım adım strateji geliştirerek hareket etme becerisini geliştirir. bazı bölümler için ekran karşısında 8 olmak gerekir ama verdiği zevk te buna değer. bölümler ezberlenip daha sonra diğer oyunculara hava atmak için kullanılabilir.

    edit: an itibarı ile farkettiğim üzere bünyesinde süper bir nanik konsepti barındıran yapımdır.
  • (bkz: blade runner)
  • feci derecede korkunç bir oyundu. en azından küçük ben için. amaç astronottan bozma uzaylı-yaratıklardan kaçıp belirli sayıda altın toplamak ve kurtuluşa giden merdivene ulaşmaya çalışmaktı. ancak tek yapabilecegin şey kaçmak* ya da (toz gibi bişiydi galiba) sağına ya da soluna çukur açıyordun*. açtığın çukur belirli bir süre sonra kapanıyordu. eğer içine düşersen (eğer yeni çukur açamıyorsan) sen de geberiyordun. ancak o çukura düşüldüğünde yaşanılan çaresizlik anlatılamaz. neyse bi de kendi bölümünü yaratma şeysi de vardı. acayip uçuk sanrılı bir şeydi. di du dü..
  • 1983 yapımı, zor, heyecanlı ve yüksek derecede zeka isteyen bir oyundu. altınları toplarken tuzak kurmak için çukurlar filan açılırdı.

    şöyleydi, anımsayalım:)

    http://img689.imageshack.us/…g689/5281/loadrnnr.jpg
  • çok yakınınıza gelmişse o kaçtığınız elemanlar, çukur açamıyordunuz; inanılmaz bir çaresizlik hissi vuku buluyordu insanda. ilk orada tanıştım sanırım bu hisle. umarsızca tuşa basıyorsun çukur açılsın diye, yelteniyor kahramanın ama olmuyor... yem oluyorsun... kabus gibiydi lan resmen!
hesabın var mı? giriş yap