• the witcher 3 wild hunt'ta skellige'da bir kasaba.
  • norveçin kuzey batısından güneye uzanan adalar zinciri. büyük kısmı birbiri ile bağlantılı olup ana kara ile karayolu bağlantısı vardır. kuzey ışıkları (bkz: aurora borealis), harikulade peyzaj, kırmızı balıkçı kulübeleri, sisli havalarda dramatik yamaç ve liman manzaraları ile muhteşem takım adalar zinciri.
    lofoten
  • norveç’in nordland bölgesinde bulunan 1,227 km2 alana ve 24.500 kişilik nüfusa sahip bir takımadadır. doğal güzellikleriyle ve el değmemiş görüntüsüyle tanınır. balık zenginliği lofoten tarihinde büyük rol oynamıştır. pek çok yazılı kaynakta iö 3.yüzyıldan bu yana lofoten’da sürekli yerleşim olduğunu göstermektedir. güçlü gelgit ve akıntıların olduğu bu bölgede balıkçı barınakları yüksek kazıkların üzerine kurulmuştur. adalar’da kış döneminde güneş sadece 2-3 saat gözüküyor. alacakaranlık saatlerle birlikte 6-7 saat kadar gündüz olurken yaklaşık 17 saatlik bir dilimde gece yaşanıyor. kuzey kutup dairesi’ne dahil olması bu manzaralarıyla muhteşem ama soğuk adayı kuzey ışıklarını izlemek için en güzel yerlerden biri haline getiriyor.
  • norveç'in güzelliklerini norveç kadar güzel bir abla ve
    erkek arkadaşının sırt çantaları ile kamp ata ata bizlere gösterdikleri belgesel.

    https://youtu.be/3bl63l4midu
  • 365 gün boyunca güneşin hiç batmadığı bir yer. ayrıca atlantik okyanus yolu(atlanterhavsveien) isimli enfes bir yola sahip olan norveç şehri.

    görsel
  • umarım bir gün giderim dediğim yer.harika ötesi gözüküyor.özellikle güneş batmaması harika
  • inanılmaz bir heyecan vardı lofoten biletlerini aldığımda. nasıl yani, kutup çemberi içerisinde yer alan ve nezih bir ülkeye mi gidiyordum? belki de kuzey ışıklarını bile görebilirdim. bitlis - van - istanbul - oslo - bodo - leknes. ve iki gün süren uçak yolculuğu sonrası güneş doğmadan lofoten'e gelmiştim. havaalanından aracımı kiralayıp haukland beach'e doğru sürerken güneşin doğması, bulutların pembeliği, devasa birer buzul gibi görünen dağların arasından geçişim tarifsiz bir mutluluk veriyordu bana. ve ilerleyen günlerde muhteşem gün doğumu ve batımına tanıklık etmek, codfish ile yapılan yöresel bacalao'dan yemek, kuzey ışıkları'nı izleyebilmek, süper ötesi yerel alelerden denemiş olmak, kar fırtınasında reine'den ballstat'a araç kullanmak bu güne kadar yaşadığım en özel deneyimlerdi. bir gün yine gideceğim umarım.

    edit: lofoten'de çektiğim bazı kareleri de buraya ekleyim.

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel
hesabın var mı? giriş yap