• canlı webcam olarak adresinden izlenebilen adacıklar..

    günlerdir kilitlendim izliyorum, gece kuzey ışıklarını da görmek mümkün..

    o sessizlik, sakinlik, istanbul'da nasıl hayatımızı siktiğimizi açık açık gösteriyor:(
  • hem kış hem de yaz giderek gece ve gündüzü yaşamak istediğim adalar topluluğudur. ruhların dansını görmek için kışın gitmek lazım geliyor, gündüz gözüyle de görmeden olmuyor. yılda iki kere lofoten'deyim beyler. beklerim.

    (bkz: aurora borealis)

    pimp of pleasure'un yaptığı amme hizmeti de sağ olsun ben de izliyorum valla trene bakan öküz gibi.
  • önümüzdeki kasım ayında gideceğim adalar topluluğu. gittikten sonra detaylı bir bilgilendirme yazısı yazacağım.

    burada neler yapılabileceğinize dair bir takım bilgiler şurada mevcut.

    tanım: kuzey kutup dairesi içinde bulunan norveç'te bir takım ada.

    edit: gidemedim. param havaalanında bitti. gücümü toplayıp tekrar saldıracağım.

    2019 editi: hala gidemedim. gitmiyorum. gitmeyeceğim lan inat değil mi.
  • birgün gidip görmek istediğim norveç'teki soğuk cennet.

    sadece google'da lofoten kelimesini aratıp fotoğraflara bakmak bile mutluluk sebebi.

    burası dünya ise yozgat neresi diye soruyor insan.
  • norveç'in kuzeyinde yar alan takım adalardır. lofoten (takım) adaları ; austvågøya , gimsøya , vestvågøya , flakstadøya , moskenesøya , værøy ve røst adalarından oluşmaktadır.

    son zamanlarda sıkça türkçe kaynaklarda adına rastlar oldum . bu kaynaklarda bir çok yanlış bilgiler verilmekte.

    telafuz konusunda berbatiz bu arada.

    " lofoten " telafuz şekli genel olarak "lufutn " dir. bölge insanının telafuz şekli budur. yok ben bokmål şekli ile telafuz ederim diyorsanız o da "lufuten" dir ki e üzerinde hiç bir vurgu ve uzatma yoktur hacılar rezil etmeyin kendinizi.

    svolvær adalarin başkenti değildir . leknes ve svolvær bu konuda çekişme içindeler. her iki şehirde gözde olmak istiyor . bu arada svolvær ı telafuz etmeye kalkan abile ve ablalar telafuz ederken hecelemeyin lütfen başkasının adına utanmak istemiyorum. svulvear diye telafuz edim daha az rezil olursunuz ve lütfen sondaki "vear/ vær " hecesine vurgu yapmayın , uzatmayın elinizden gelirse ae sesini yutun.

    şimdi gelelim bizim gezerlere ( tatilciler demiyorum tatil için gelmeyin buraya lütfen gidin agizinizi ve yüzünüzü başka yerlere egin ve bukun) lofoten adalarını gezmek isteyen ilk olarak iki seçenekten birini seçmeliler kışın gündüzlerin karanlık olduğu zamanında mı geleceksiniz yoksa gecelerin güneşli olduğu vakitte mı ? midnattsol mu ( gece güneşini ) görmek istiyorsunuz yoksa nordlys ( kuzey ısılarını) mi görmek istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekiyor.

    lofoten adalarında sizleri eşsiz bir doğa bekliyor ve tamamiyle yerli halkın doğal yaşamı. turist bölgesi diye korunmuyor. geldiğinizde belki çiftçilerin adaların belli bilgelerine attıkları ( sifi şekilde gumbereleme gibi ) hatvan gübresi yanına çadır kurabilirsiniz . dağları fjordlari ve rorbuleri ile eşsiz bir yer. denizin bu kadar temiz olduğu başka bir yer göremezsiniz ( kotu haber ise yüzme işi biraz yaş havalar soğuk) .

    kesinlikle ve kesinlikle oteller para vermeyin rorbu kiralayın, çadır kurun ya da bir oda kiralayın hem gezinizin tadını çıkarın hemde paranız cebinizde kalsın. bu arada ilk 3 güne dikkat paranızın %70 harcamış şekilde bulmayın kendinizi.

    dağlara çıkın biraz zahmetlidir ama lofoteni en iyi gorebileceginiz yerler dağlardır. nefesinizin tutulmasını sağlayan manzaralar ile karşı karşıya gelirsiniz.

    not ; geldiğinizde haber uçurun eğer müsaitsem size güzel bir lofoten tur'u yaparım. hadi yine iyisiniz yemekler falan benden elinizi cebinize attirmam .
  • foroğraf çekmek icin muhteşem bir yer. denizden yükselen kocaman dağların dibinde kayalıklar ve onların üzerine kurulu kırmızı evler..tablo gibi bir manzara. kuzey ışıkları da cabası.
  • 2019 semestre tatili için plana opsiyonel dahil ettiğim destinasyondur. bodo'ya kadar planı yaptım; ama adalara geçiş ve buralarda dolaşma kısmı henüz yapım aşamasında.

    neden 2018 değil ? çünkü yarıyolda kalmayacak kadar para ancak o zamana birikiyor.
  • aurora borealis doğa fenomeninin görüldüğü lofoten dünyanın en güzel yerlerinden biri belki de en güzel yeridir. orada bulunmuş bir arkadaşım evlerden akan içme suyunun hayatında içip içebileceğin en güzel su olduğunu söylemişti. havası, sakinliği her şeyiyle bambaşka bir yer beautiful lofoten (norway / arctic circle) aerıal drone 4k vıdeo
  • şayet cennet çöldeki bedevî için tasvir edildiği şekliyle salt bağ-bahçe, huri-gılman ya da şarap çeşmelerinden ibaretse; verin bana lofoten'i, cennet de sizin olsun, sonsuz yaşam ve gılmanlar da...
hesabın var mı? giriş yap