• logan 5 isimli elemanin 30 yasina gelen herkesin olduruldugu ustu fanusla kapli sehirden kacma calismalari. trt'de oynardi.
  • ellerinde elmas olurdu insanların, yashadıkları mekan (bkz: regained paradise) (bkz: dolce vita)sheklındeydı, ellerındekı elmasın ve elbıselerının rengı 30a yaklashınca kırmızı olurdu bazıları kabullenmezdı olumu bashkaldırırdı yakalanırlardı vs vs (bkz: severdim)
  • zart zurt estetik ameliyat olurlar ve burclara göre ölüme cagirirlardi.. anons yapildiktan sonra millet kuyruk olusturdu (bkz: koyun) misali.
  • 70'li yılların amerikan dizi filmi
    30 yaşına gelenlerin toplu bir törenle havada döndürülüp lazer silahı ile imha edildiği bir ülkede 30 yaşına geldikleri için sürekli kaçan bir çiftin hikayesi konu edilirdi. bunların de-lorean stilinde kapısı olan bir otomobili ve kendilerine eşlik eden bir de android vardı
  • diziden once filmi vardir bunun, 1976 yapimi. michael york basroldedir*, jenny agutter ile kacar bunlar, peter ustinov'u bulur sasirirlar, yasli insan gormemislerdir cunku hayatlarinda.
  • filme konu olan şehirde insanlar çalışmazdı. 30 yaşına kadar da olsa, sadece zevk için yaşarlardı.
  • öykü 2274 yılında gecmektedir. logan büyük bir savaş sonrası kurulan ve kapalı ekolojik dengeye sahip bir şehir devletinde bir tür polis yani sandman'dir. sandman'ların görevi ekolojik sistemin devamı için şart olan 30 yaşına gelince törenle öldürülme işlemine inanmayan ve kaçmaya çalışan salakları (!) yakalamaktır.

    30 yaşında öldürme töreni de bir tür stadyumda ve carrousel benzeri bir yapıdaki platformda gerçekleştirilmektedir. insanlar ölüme severek koşmaktadır çünkü yeniden doğacakları vadedilmektedir. logan'ın adı da bu yüzden logan 5'tir mesela. beş kere yenilenmiş manasında.

    işte kahramanımız logan bir gün evinde dinlenirken internetten arkadaş bulma programlarının gelişmişi (çünkü kız anında ışınlanarak odanıza geliyor, süper) bir alet sayesinde jessica ile tanışır (ancak hayran olduğum nokta dizinin yapıldığı yıllarda daha ne internet vardır ne de internetin dating amaçlı kullanımı gündemdedir, öngörüye bravo) ve olaylar gelişir. ayrıca bu dizinin bir de filmi çekilmişti ve dönemine göre çok başarılı görsel efektlere sahipti. hatta yanılmıyorsam en iyi görüntü efekti dalında oscar almıştı.

    çok güzel bir diziydi, çocuktuk, iple çekerdik...
  • turkiye'de zamaninin en sukseli ve denisik arabalari olan chevroletlerin fiyakasini bozan eksantrik bir araci da (uzay arabasi derdik, hey gidi) duslerimizin arasina sokan bilim-kurgu tandansli dizi idi. kara simsek dizisi ile percinlenen bu araclara olan sevda, mazda 323 hatchbacklerle bir nebze olsun duraksamis, tatmin olmus idi.

    filmin zamane cocuklarina olan bir etkisinden de bahsetmeden gecemem. o donemin cocuklari hangi akla hizmettir bilemeyecegim, "logının kacisi, logan!" sesleri ile son surat kosarlar idi. bir de agizlardan filmin muziginin ritimleri falan dokulurdu.
  • 2005 yılında, bryan singer yönetiminde yeniden çekileceği duyurulmuş film.
hesabın var mı? giriş yap