• piyasa sürüldüğü günden bu yana 3 tane eskittiğim logitech'in en iyi mini klavyesidir.

    -çoklu cihaz performansı mükemmeldir.
    -tuş setup'ı benim kocaman ellere rağmen mükemmeldir.
    -wacom cintiq'de çizim yapıyorsanız eğer ekranın üzerine koyup işinize devam edersiniz (mükemmeldir)
    -pille çalışıyor olmasına rağmen pil ömrü mükemmeldir.

    iki tane eksisi vardır (ki bunlar kullanım alışkanlıklarınıza göre çok da mühim değildir)
    1-tuş aydınlatması yok
    2-bataryalı olmaması (pil ile çalışması)

    bugünlerde k380s modeli (pebble keys2) ile ufak tefek değişiklikler geçirmiştir. bunlar geri dönüştürülebilir plastikten üretiliyor olması * ve artık klavyenin logi bolt usb alıcısı üzerinden de bağlanabilmesi

    pc'de mx keys mini kullanan biri olarak. bu klavyenin iki katı fiyata satılan mx keys mini bu klavyenin yanından bile geçemez.
  • yavaş bağlanan ve laglı bir klavye. normalde oyun oynamıyorsanız pek sorun değil ancak linux'un da katı güç tasarrufu yöntemleriyle birleşince klavyeyi kırmanıza sebebiyet verebilir çünkü kafasına göre bağlantıyı kopartma gibi şeylere sebep olabiliyor bazı distrolarda ve yarım dakikayı kafadan alıyor.

    şöyle bir çözümü var:

    - /etc/bluetooth/main.conf dosyası bir editör vasıtasıyla sudo ile açılır.
    - fastconnectable = false, fastconnectable = true yapılır ve başındaki # işareti silinir.
    - /etc/bluetooth/input.conf aynı şekilde açılır. "idletimeout"un başındaki # silinir, sağındaki eşittirin sağ tarafına 0 yazılır.
    idletimeout=0
    - ardından "sudo systemctl restart bluetooth" komutu verilir ya da sistem yeniden başlatılır.

    dipnot: ekşisözlük büyük-küçük harfleri bozuluma uğrattığından siz "fastconnectable" ve "idletimeout" dosya içinde nasıl yazılıyor bir göz atın derim. anlaşılamaz değil tabii.

    muhtemelen daha öyle salak bir sorun çıkartmayacak. bu arada soran olursa linux'ta terminale falan gerek kalmadı, hiç sıkıntısı yok falan demeyi ihmal etmiyoruz.
  • az önce elime ulaştı. şu an kendisinden yazıyorum. bilgisayar ve tabletimde eş zamanlı kullanıyorum. oldukça başarılı buldum. kullanım olarak da oldukça güzel. kendi klavyemden daha güzel bir yazış hissiyatı var. tavsiye ederim.
  • 2018 yılından bu yana belirli aralıklarla kullandığım ve o zamanki fiyatı bakımından ucuz bir klavye olmasına rağmen dört senedir bana mısın demeyen klavyedir kendileri.

    birkaç ay önce radarıma giren ve kısa bir süre önce güzel bir indirim yakaladığım (bkz: logitech mx keys mini)'yi almamdan sonra evdeki yerini yeni nesle bırakmış oldu.

    her iki model arasında kıyaslama yapmayacağım çünkü arada birkaç kat fiyat farkı var ancak mx keys mini gerçekten çok başarılı bir model.

    k380'i de başarılı bulduğum için ofisteki bilgisayarımda kullanmaya devam ediyorum.

    bence minimalist tasarım arayan ancak bütçe tarafında çok da aşmak istemeyen kişiler için ideal bir seçenek.

    edit: yaklaşık 4,5 yıllık bir maceranın ardından küçük dostum gözlerini son kez kapattı. kendine iyi bak k380, her zaman saygı ve sevgi ile hatırlanacaksın.
  • senelerdir yancisi pebble mouse ile severek kullandigim keyboard. 3 cihaza tek tusla sorunsuz ulasmasi, ebatlari ve pil omru gayet iyi bence. gunun buyuk bir kismini masa basinda, ekran karsisinda gecirince insan etrafinda sevimli renkli bir seyler ariyor, renk opsiyonlari da bu bakimdan gayet guzel. ay gece gece ne ovdum ya*, neyse fiyat/performans acisindan iyi bir urun diyebiliriz.
  • bu klavyenin yancısı olarak pebble denilmiş de ben buna çok katılmıyorum, eğer birden fazla bilgisayarı tek bir setle kontrol etmek istiyorsanız pebble'dan ziyade logitech m590'ı almalısınız. bu fare iki cihazı destekleyebilen bir fare; üç cihaz istiyorsanız bu farenin 2-3 katı başka bir logitech ürünü var da, tek bir cihaz için o kadar fiyat artışı bana çok makul gelmedi.

    klavyeye gelirsek bence muhteşem. yuvarlak tuşları olsun, sessizliği olsun, bağlanma konusundaki hızı olsun tablet, telefon, pc; iş bilgisayarı, kişisel bilgisayar, tablet kombinasyonlarını falan hızlıca yapabilmeyi sağlıyor. pil ömrü konusunda fantastiş şeyler söyleniyor ama göreceğiz. ben yazma hissiyatını sevdim, hızlı hızlı hiç bir tuşu kaçırmadan yazıyorum; mesela microsoft sculpt keyboard'da böyle bir şey yoktu - ergonomik evet ama kavisli olduğu için kas hafızası saçma sapan şeylere bastırtabiliyor.

    ben beğendim şahsen, tavsiye de ederim.
  • sırf ipad ile de kullanılabildiği için değerinin 2 katına satılan sözde ucuz yollu klavye
  • 15 günlük kullanım sonrasında ara ara hafif latency'ler sezdiğim klavyedir.

    sapık gibi oyun oynamıyorum, oynamayı da düşünmüyorsanız hala öneriyorum. kendisiyle 10.000 kelime civarı sırf word dosyası yazdım, ergonomik anlamda hala epey memnunum.
  • geçtiğimiz dönemde (sanırım özellikle pandemi başlangıcından itibaren) arzında sıkıntı olmasına rağmen yeniden bulunmaya başlamış multi-device klavye.

    masamda iki bilgisayar var ve bazen ikisini de açıp paralel kullanmam gerekebiliyor. multi-device olmayan bir klavye için her seferinde dongle çıkarıp takmam gerekiyordu. önceleri alsam mı almasam mı derken son 2-3 aydır almaya karar verdim, bu sefer de satan bir yer bulamadım. hatta bir ara beklentimi düşürüp logitech k375s (gerçi beklenti düşürmek/yükseltmek tartışılır. ikisi arasında kompaktlık ve keypad farkı var) almaya karar vermiştim, sonra ondan da vaz geçtim.

    geçtiğimiz haftalarda media markt'ta 239 liraya bulunca kaçırmadan aldım. bence çıkalı 5 yıl olmasına rağmen hala başarılı ve alınabilecek bir klavye. önemli birkaç detaydan bahsedeyim:

    - sadece bluetooth ile bağlayabiliyorsunuz. eğer bende olduğu gibi eski bir kasalı bilgisayarınız varsa onun için bluetooth adaptörü almanız gerekecektir, elinizde halihazırda unifying alıcı olsa bile kullanamayacaksınız.
    - bir ay olmadan garip bir sorun ortaya çıktı, boşluk tuşu gıcırdama yapıyor :) internette biraz baktığımda bunun kronik bir sıkıntı olduğunu gördüm. çözüm olarak tuşu söküp yağlayabilirsiniz demişler bir reddit sayfasında, durum çok rahatsız edici hale gelirse deneyeceğim.
    - tasarım ve kompaktlığına hayran kaldım, çantaya atıp taşıması çok kolay. tablet bilgisayarın kendi klavyesinden kurtuldum, bu sayede ekranı iyice yükseğe yerleştirebiliyorum*.
    - 3 adet bluetooth seçim tuşu dolayısıyla multimedia tuşları biraz azalmış durumda ama çok rahatsız olmadım. bu arada logitech options yüklerseniz f4-f7 arasını programlayabiliyorsunuz.
  • arkadaşlar beyaz renkli türkçe versiyonunu nereden bulabilirim biliyor musuzunuz? hatta siyah ve pembe hariç diğer renkleri de olur.

    tanım: ipad ile de kullanılabilen bluetooth bağlantılı klavye.
hesabın var mı? giriş yap