• çok şık ofisi olan şirket.
  • sıem olarak türkiye'den çıkmış güzel ürün, ücretsiz olarak kısmen kullanılabiliyor fakat lisanslı müşterilerine destek konusunda biraz zayıf kalmaktalar. web arayüzünde menülere gezmek sıkıntılı, tasarımın altın kurallarından olan kullanıcının tarayıcının ileri, geri butonlarını kullanmadan gezebilmesi gerekir mevcut arayüzünde. global alandaki açık kaynak alternatifleri sıemonster, elastik stack, ossım şeklinde. satınalmadan önce elk beraberinde kibana'yı denemek iyi olacaktır.
  • yerli ürün olarak güzel siem ürünü.
    yedeklilik konusunda sağlam yapısı var tabi istediği devasa kaynağı sunarsanız. web arayüzü, search ekranı çok kullanışlı ancak geri kalanında kullanıcı dostu değil. search ekranında bulduklarımı rapor olarak çıktı alınamıyor rapor için önce şablon oluşturulup aynı sorgu ordan yapılıp çıktı alınıyor ki neden bu kadar uğraşayım diye sorgulatıyor insanı. hızlı ve pratik kullanmak için hayvan gibi kaynak gerektiriyor, bu da ayrı masraf oluşturuyor. ham log üzerinde sorgu çalıştırılamaması handikap. hatalı parse konusunda yanlış sonuç vereceği aşikardır.
    kısacası yabancı ürün alınmayacaksa yerliler arasında tercih edilebilir.
  • t: ürününe sahip çıkamayan, müşterisini üzen firmadır.

    epey zaman önce, satın alma sonrasında ürünün kurulumu için tam 1 yıl destek alamadık. ne caseler açıldı, ne yazışmalar yapıldı da sonuç alamadık.

    hotspot ürünü vardı, çalışmadı doğru düzgün, geri alıp, host sayımızı arttırdılar. durduk yere hotspotsuz kaldık, başka ürün almak zorunda bırakıldık.

    kurulum sırasında verdikleri sözleri tutmadılar, bize bakan müşteri temsilcisi çok iyi niyetle geldi, her derdinizi çözeceğim dedi, ne gerekiyorsa yapacağız dedi, anlaştık sözleştik, 1 hafta sonra temsilci işten mi ayrıldı, işten mi atıldı, ne oldu belli değil. sözler havada kaldı, verdiğimiz paraya acıdığım bir yazılım olmuştur yıllardır, sıcağı sıcağına yazmak istememiştim o zamanlar, bugün başlığı görünce yazayım dedim.

    help desk için, eğer hizmet almadığınız yıllar olursa, mesela ürünü aldınız, 2 yıl sonra hizmet anlaşması yaptınız, o geçen iki yıl için de sizden güncel fiyattan yıllık bedeli talep ediyorlar.
hesabın var mı? giriş yap