• lojistik sektörüne demir atmak zamanı gelmişse, yapılması gereken kariyer. iyi para veriyorlar...
    (uktecinin notu: tek merakım iyi para veriyolar mı...:) )
  • yapması zor olan; bilimum dallamayla muhatap olmayı, gece-gündüz-tatil-bayram çalışmayı, az paraya razı olmayı (en azından ilk başta),her işten anlamayı hepsini şikayet etmeden yapmayı gerektiren kariyer. sektör türkiye'de yeni olduğundan ve eğitimli insan sayısının azlığından önü açıktır.gidin gidebildiğiniz yere.
  • (bkz: omsan)
  • (bkz: yeditepe üniversitesi uluslararası lojistik ve taşımacılık bölümü)

    http://www.yeditepe.edu.tr/…si-lojistik-tasimacilik

    not: isim çok uzun farkındayım, bkz. a bile sığmadı.
  • her ne kadar diğer sektörlere göre maaş ortalaması düşük olsa da geleceği olan bir sektör. bu konuda, lojistik firmalarına çok iş düşüyor. kurumsallaşmaları sektörü ve kariyeri daha da geliştirecektir.
  • sadece "lojistik" dersek maaş sıkıntısı olabilir evet. ama "uluslararası lojistik" dediğimiz an önünüz çok açık, uçun uçabildiğiniz kadar. kendi kendize sınır yaratabilirsiniz ancak, ne kadar bilgi biriktirirsen o kadar yükseğe uçarsın
  • en esaslı kariyer deniz lojistiğinde olacaktır. bu yüzden üniversite hayatında tercih edilmesi gereken lisans programı, 9 eylül üniversitesi'ndeki deniz işletmeciliği bölümüdür. fakat kazanamamanız durumundaysa, izmir ekonomi üniversitesi'ndeki lojistik yönetimi bölümüyle çok iyi bir alternatif sunmaktadır. akademik olarak durumu eşitlemek için, ardından deniz işletmeciliği veya deniz taşımacılığı üzerine bir yüksek lisans da yapılabilir.

    9 eylül üniversitesi - deniz işletmeciliği bölümü
    izmir ekonomi üniversitesi - lojistik yönetimi bölümü

    iş hayatına gelirsek, bütün sektörde en kolay yükselinebilecek şirketler freight forwarder firmalarıdır. ancak bu şirketlerde ne kadar yükselirseniz yükselin, bir armatör ya da tır firmasındaki orta-üst seviyedeki bir yöneticinin konumundan daha düşük seviyede kabul edileceksinizdir. demek istediğim, sermayesi elinde olan yani kendi tırları veya gemileri olan şirketler sektörde kariyer açısından uzak ara daha avantajladırlar. çünkü öbür türlü, en üst düzey yönetici olsanız bile armatöre gidip iyi fiyat verin diye rica etmekten dilinizde tüy bitecektir.
  • lojistik sektöründe özellikle uluslararası lojistikte kariyer yapmanın ilk şartı yabancı dildir. ve dahi sadece ingilizce yetersizdir. kara avrupası için ek dil olarak iyi derece almanca gereklidir. deniz ve hava lojistik departmanlarinda "ileri derece" ingilizce tercih edilebilirliğinizi artıracaktır. 4 veya 2 yıllık lojistik mezunu olup 5bin tl maaş beklentisi olan arkadaşları şu bölüme alalım (bkz: iyi eğitim veren yabancı dil okullari)
  • yabancı dilin 5bin tl maaş almaya kesinlikle ama kesinlikle yetmeyeceği sektördür. 7 senedir içinde olduğumdan ve uluslararası lojistik mezunu olan ilk öğrencilerden olduğum için gayet iyi biliyorum. 3 ya da 4 dil bildiğiniz halde 1500 - 2000 tl arası bir ücretle en fazla operasyon uzmanı olursunuz. türkiye'deki şirketlerin %90'ı patron şirketi olduğundan departman müdürü olmak için de mutlaka patron çocuğu ya da akrabası olmanız gerekir.

    yalnız şöyle bir artısı vardır ; 35 yaşından sonra tecrübenize ve yeteneğinize istinaden iş arayan değil aranan adam olabilirsiniz ve işte o zaman ciddi para kazanabilirsiniz. ancak bu kalifikasyon için dilden daha önemli olan işin amiyane tabiriyle ; her tür piçliğini bilmeniz gerekir. herkesin bildiklerini bilmeniz değil , yaratıcı ve üretici olmanız , sinekten yağ çıkaracak yetenekte olmanız gerekir.

    sonrasında anadiliniz gibi bir ingilizce , orta seviye bir 2. dil (almanca , fransızca , ispanyolca) ihtiyacınız olacaktır.

    yıllar sonra gelen edit: yazdığım rakamları günümüz şartlarına uygulayabilirsiniz. bugün yeni başlayan maaşları asgari ücret seviyelerinde. 3-4 dil bilen tecrübesiz elemansanız bir tık üstünü alırsınız. 30 yaşını geçmiş, 6-7 yıl tecrübeniz varsa maaş aralığınız 8-10k civarı olur.

    35 yaş üstü, iyi eğitimli ve tecrübeli bir profesyonelseniz bu aralık 15-20k civarıdır.
  • 12 yılımı verdiğim lojistik sektörüne ilişkin orta-üst düzey kariyer hedefiniz varsa size 4 temel tavsiyem olacak.
    1) mutlaka ingilizce, no other alternative. saçma sapan kurslara para harcamayın, aynı paraya ingilizce konuşulan bir ülkeye gidin veya yurtdışından ingilizce konuşabilen en az 3-4 ay süreli misafirler ağırlayın (öğrenci değişim vs. pek çok program var diye duyuyorum). eğer bir yolunu bulamıyorsanız boşuna sektörü meşgul etmeyin, ilişkili tek kariyer imkanınız gümrük müşavirliği. gümrükte de ingilizce olmadan yükselme imkanınız kısıtlı.
    2) optimizasyon ve planlama aygıtlarıyla haşır neşir olmak. mutlaka orta düzey ms-excel kullanabilmek ve analitik düşünme yetisi üzerine kendini geliştirmek.
    3) eğer mühendislik eğitimi almadıysanız, lojistik myo mezunuysanız mutlaka lisansa tamamlayın ve tedarik zinciri yönetimi veya planlama üzerine bir master programına yazılın. masterin muadili degil lakin mba de düsünülebilir.
    4) yüksek lisans eğitiminizi çalışırken tamamlayın. onlarca lojistik okulundan her yıl mezun olan yüzlerce öğrenci var, çalışma hayatında geri kalmadan yüksek lisans rakiplerinizin 3-4 yıl önüne geçmenizi sağlayacaktır. eğer birlikte gitmiyorsa eğitim öncelikli olsun.

    bilmediğimiz bir şey söyle peşin editi : bunlar sır değil elbette ancak sektörde yukarda yazdığım özelliklere haiz o kadar az yönetici var ki şaşarsınız.
hesabın var mı? giriş yap