• tübitak uzay teknolojileri araştırma enstitüsü müdürü. siyasal islamcı tepedeninmegillerdendir. cv'si; şurada çalıştı, burada çalıştı, orada çalıştı gibi bilimadamına değil iş arayan yeni mezuna daha uygun bir formatla hazırlanmış. kendine ait sitedeki yazılarında bariz imla hataları var; kendisi böyle yazdıysa kötü, başka yerden kopyala/yapıştır yaptıysa daha kötü.

    kendisi çok bilimseldir ve suyla ilgili bir yazısını şöyle süslemiştir.

    *susuz hayat yoktur. enbiya süresi 30. ayetinde allah-u teala şöyle buyurur: “her canlı şeyi sudan yarattık, suyla diri (canlı) kıldık”.

    *kur’an’da birçok ayette suyun gökten indirildiği ifade edilir. (bakınız: bakara 164, en’am 99, rad 17, ibrahim 32, hicr 22, nahl 11, nahl 65, furkan 48-50, neml 60, fatır 27, zuhruf 11, kaf 9-11).

    ona göre einstein'in önemli özelliklerinden biri de dinsiz bir bilimin sakat olduğunu, bilimsiz bir dinin kör olduğunu söylemesidir.

    resmi sitesindeki yazılarında bol mahalle ağzı kullanmıştır.
  • uydu ve uzay konusunda kendini iyi geliştirmiş, değeri bilinmesi gereken az sayıdaki yetişmiş mühendislerimizdendir. dünyanın birçok farklı ülkesinde uzun yıllar uydu üzerine çalışmış, dünyayı bilen, türkiye'nin bulunduğu konumu gerçekçi olarak görüp dile getiren ve yeri geldiğinde yanlış giden işleri de eleştirebilen değerli insanlardandır. akademik yanı da vardır, doçenttir. birçok üniversitenin de danışman kurullarında yer almaktadır. kendisini tanımadan eleştirenler beş dakikalık bir konuşmasını dinleseler ağızları açık kalır büyük ihtimalle. eğitimci tarafı ağır basan bir karakteri vardır ve samimi üslubuyla mevzuları ele alır. "bir mühendisten ortaya karışık teknik yazılar" kitabı okunasıdır.
  • türkiye uzay ajansı yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen, ajansı herkesten sert (evet, ekşi sözlük yazarlarından çok daha sert) eleştirebilen biri.

    uydu teknolojileri konusunda ülkenin en iyisidir. turksat 6a ve imece uydularının tasarımı / yapımında çok büyük rolü vardır.

    "gelişmiş ülkelerde 1200 mühendisle ancak yapılabilen uyduyu, aynı sürede benden 350 mühendisle yapmamı bekliyorlar", "mühendis lazım diyorum, ancak 8 ay sonra kadro açılıyor, o zamana kadar istediğim mühendisler yurt dışında iş buluyor" gibi efsane ayarları da mevcuttur.
  • gözümü kapattığımda (bkz: doğu demirkol) konuşuyor sandığım profesör.
hesabın var mı? giriş yap