• devil is a loser adli ilginc bir sarkilari olan thrash'imsi grup.
  • 2002 çıkışlı get heavy adlı bir debutları olan grupmuş bu ayrıca.
  • tasarım olarak aşmış bir internet sitesine sahip grup.
  • kliplerinden birinde* bladedeki bloodbath sahnesinin bir benzeri gerceklesmekte, yalniz bunda vj kayboluyor yerine grup uyeleri live! bir performans sergiliyorlar.
  • müziklerini dinlemeden sadece tiplere bakarak; "oy bunlar eşşek gibi black yaparlar" diye yorumlar getirilen, ama müzikleri dinlendikten sonra "o makyaja ne gerek vardi, dinleyen bebeler korkucak" denilesi bir grup.
  • 2002'de get heavy'yi, 2004'te de the monsterican dream'i çıkarmış grup. ilk 2 albümün single ve diğer olası hitlerini toplayan bir albüm the monster show adıyla piyasaya sürülmüş. işbu albümden anlayabildiğim kadarıyla tarzları alice cooper - trash ya da hey stoopid dönemine alabildiğine benzer; catchy nakaratlı, uzun süre hatırlanacak sololara sahip olmayan, kaliteli prodüksiyonlu bir hard rock albümü. alice cooper'ın bu hair metal dönemiyle lordi'nin ana farklılıkları lemmy'yi andıran kirli bir vokali ve parçaların sözleri. lemmy mevzunu örnek parça dinletmeden göstermeme imkan yok ama "the devil is a loser and he's my bitch/for better or for worse and you don't care which" şeklindeki bir kuple sizi sözlerin fantastikliğine ikna edecektir diye tahmin ediyorum. denemeniz için bir kaç parça önermek gerekirse blood red sandman ve would you love a monsterman uygun düşer.
    özetlemek gerekirse solo yoğunluğu konusunda ısrarcı olmayan her hard rock sever lordi'nin vokallerinden rahatsız olmadığı sürece albümü sevebilir. (bence alice cooper - trash dönemi sever bir insan %80 ihtimal lordi'yi sever.)
    konserlere kilolarca kostüm ve makyajla çıktıklarını düşünürsek sahne performanlarının gözlerimizi yaşartacağını sanmıyorum. gerçi 1000'de 2 ihtimalle türkiyeye geleceklerini düşünürsek bu neyi değiştirir onu da bilemiyorum.(1000'de bir diyecektim ama aklıma to/die/for'un geleceği geldi)

    edit:
    geçen günlerde çıkan the arockalypse'le ne ilk ne ikinci albümden daha iyi bir iş çıkaramadılar. çok boşluk olmasın gazıyla vasat albüm çıkarmaya devam ederlerse sanmıyorum ki eurovision'un sağlayacağı itki alsın yürüsün lordi rok dünyasının en sevilen en sayılan grubu olsun.
  • gorunusleri yaptiklari muzige gore daha korkutucu olan fillandiya asilli grup. sitelerinden seyredilebilmekle beraber, klipleri pek eglencelidir. muziklerinide ilk duydugum andan beri begenmekteyim..
  • ermenicede sümüklü böcek.
  • yakında çıkacak olan the arockalypse isimli albümlerinde udo dirkschneider ve bruce kulick'i konuk eden grup.

    http://www.udo-online.de/…ws-images/lordi-&-udo.jpg
  • avrupa'nın gwar'u denilen grup.

    "the arockalypse" adlı yeni albümlerinde,

    - twisted sister'dan dee snider balls adlı şarkıda girişteki sözlü introyu yapmış,
    - twisted sister'dan jay jay french chainsaw adlı şarkıda solo atmış,
    - eski accept vokalisti udo dirkschneider "they only come out at the night"da söylemiş,
    - eski kiss gitaristi bruce kulick "snowing in hell"de solo atmış

    ve tüm bunların dışında -belki- sebastian bach da olabilirmiş.
hesabın var mı? giriş yap