*

  • tümü louis jacques mendé daguerre. aslen hasırcı olan bu adam, 19. yüzyılın kendi çağı olacağını fark etmiş olacak ki, fotoğrafın babası olan niepce ile ortaklık kurmuş ve akabinde iki araştırmacı birlikte çalışmaya başlamışlardır. daguerre gümüş iyodürün ışığa duyarlılığı ile ilgileniyordu; 1833'de ortağının ölümünden sonra daguerreotype namını yakıştırdığı aygıtını icat etti. muhakkak bir ara bakalım: risale-i fotografya.
  • aslında fotoğrafta ilk kalıcı görüntüyü ortağı joseph nicephore niepce saptamış, ama ortağının ölümü üzerine fotoğrafın ilanını (1839) yapmak kendisine nasip olmuştur.
  • kendisi buyuk bir tuccardir ve fotograf ile ticari olarak ilgilenmistir. niepce e parasal destek vermi$ ve bunun kar$iliginda onun bulu$larina ortak olma ko$ulu koymu$tur.
    kendi cektigi resimlerde gayet ba$arilidir. kendi sistemi olan daguerreotype'i zamaninda buyuk bir paraya fransiz hukumetine satmis ve hukumet bu sistemi halkin mali olarak lanse etmi$tir.
  • (bkz: daguerreotype)
  • ironik bir biçimde bir türlü fotoğrafı bulunamayan adam. her tarafta kara kalem resmi var. ulan herif fotoğraf plağının babası, biriniz de çekseymiş şöyle boydan...
  • niepce 1833 te öldükten sonra çalışmalarını geliştiren daguerre ilk fotoğraflarını çekmeyi başarıp, bunları bakır levhalara gümüş kaplatıp görüntüyü buraya yansıtır karanlık odada.sonra sıvı cıva kullanarak görüntüyü levha üstünde sabitleştirir.ardından 1839 da paris te ilk fotoğraf sergisinin de sahibi olmuştur.
  • kendisi, ortağı ve fotoğraf alanındaki ilkleriyle ilgili fotolar ve hikayeleri için;

    http://www.grafikerler.net/…eleri-t9401.html?t=9401
  • google'un 224. doğum gününü logosuna taşıdığı kişidir.
  • söylence odur ki fotoğrafik görüntüyü sabitlemek için bulduğu civa buharı sistemini şans eseri bakır plakayı koyduğu karanlık kutudaki ısıölçerin kırılıp civanın dökülmesi sayesinde başarmıştır.

    gerçi bu adamı karalamak için de çok kampanya yapılmış sanat camiasında. sanırım sanatçı ticaretten anlamaz fikri yüzünden bütün bunlar. niepce'in başladığı işi bitirir ve iyi bir şekilde pazarlamasını yapar. dagerreyotip adını verdiği aleti ile içinde insanın olduğu ilk fotoğrafı da kendisi çekmiştir.

    kullandığı sistem ilginçtir ki pozitif görüntü üzerinedir ve bu yüzden ürettiği imajlar tektir. asıl negatifi bulan ve fotoğrafın çoğaltılmasını sağlayan henry fox talbot ile karıştırılmaması gerekir.
  • fotoğrafın mucitlerinden biri olan ve 2 ocak 1839 yılında ayın ilk fotoğrafını çeken fransız fotoğrafçı. başarı.
hesabın var mı? giriş yap