• 1901-1974 yılları arasında yaşamış mühim bir mimardır kendisi. modernizmden postmodernizm arasında durur, aslında bu geçişin öncülerindendir. odtü kampüsünde gördüğümüz brütalist tavır kendi tarzına yakındır. http://www.greatbuildings.com/…s/louis_i._kahn.html adresinden (l, i ve k büyük) bazı yapılarına göz atmak mümkündür. uğraşamam harfleri büyük hale getirmekle diyenler içinse: http://www.bc.edu/…rg/avp/cas/fnart/fa267/kahn.html
  • (bkz: tarihselcilik)
  • bu sene filmekimi'nde hakkinda belgesel olan mimar. oglu yapmis. pek iyi olmamis.
    en begendiim eseri banglades parlemento binasi
  • yahudi,çirkin,kısa boylu,kadın düşkünü,meteliksiz dünyaca ünlü mimar
  • amcaoğlu
  • mimarlıgı brutalizm'e yakın dursa da, tasarımda fonksiyonları ve bunlara bagıl mekanları hizmet eden ve hizmet edilen mekanlar şeklinde ayırarak, parçalı bir mekan ve fonksiyon örgüsüne gitmiştir. koridor ve merdiven gibi servis mekanları tasarımlarında geniş alanlar kaplar. binaları anıtsallıgını bu şekilde edinir. bu çelişki luis kahn'ın mimarlıgının imzasıdır.
  • meslegine deli gibi duskunmus topragi bol olsun.öyle ki birlikte oldugu kadinlari bile meslegine birşeyler katabilecek nitelikteki bayanlardan secmistir.birinin mimarlik yeteneklerinden ve fikirlerinden , öbürünün sanatsal bakis acisindan faydalanmistir.bu acidan bakıldıgında hayatina bircok kadin sokmakla akillica davrandigi dusunulebilir...lakin sansliymis da rahmetli...nitekim boyle bir durumu * hazmedecek kadin cok az bulunur .. louis isadore kahn in mimarlik yeteneklerinden çok hayatina giren kadinlarin sabırlarına , sonsuz ve karsiliksiz sevgilerine saygi duymaktayim...zira louis isadore kahn bu insanlardan esirgedigi sevgiyi ve ilgiyi işine vererek cok mühim eserler birakmis ama beri yandan da 3 tane kadinin ve cocuklarinin hayatlarini zora sokmustur...bu noktada insani celişki de birakir sayin kahn.kizmak istersiniz kizamazsiniz...tipki hayatina giren kadınlar gibi.
    bu nasil bir kabullenistir diye soruyor insan kendi kendine...nasil büyük bir sevgidir...velhasıl büyük insanlarin , büyük eserler birakmalari biraz da hayatlarinda onlara en yakin olan insanlarin sabirlarina,sevgilerine ve her kosulda desteklerine de bagliymis büyük ölçüde...
  • bosluklu duvarlar ve tuglayi kullanisina(boyle mi denir bilmiyorum) hasta olunan mimar.
  • yale art gallery ve kimbell art museum'u da yapmışlardır kendileri.
  • mimari mekanları, servis veren mekanlar ve servis alan mekanlar şeklinde ayırıp, yapının plan kurgusunu ve fonksiyon şemasını buna göre şekillendiren mimar.
hesabın var mı? giriş yap