• karadeniz'in incisi doğup büyüdüğüm canım memleketim samsun'a açılacak olan outlet.

    büyük otel'de yapılan tanıtım yemeğinde, ocak 2012'ye yetişerek samsun insanına bir yeni yıl hediyesi olacak, yetişmezse de kesin olarak mart 2012'de açılacaktır. bir sürü dünya markasını bünyesinde barındıracağını ve içinde bulunacak sinemanın, yanlış hatırlamıyorsam, 10 salonlu olacağı söylenmişti.

    gördüğüm planlarında da sinema girince direkt karşıda olacaktı ve aynı tarz mağazalar hep yan yana olacaklar. yani butikler birlikte, spor mağazaları birlikte, restaurantlar birlikte, falan filan, bu şekilde yani. aynı zamanda planlarından hatırladığım kadarıyla bir de midilli pisti olacakmış, ama bunu yanlış hatırlıyor olabilirim. çok absürd bir şey gördüğümü çok iyi hatırlıyorum ama. atlı bir şeyler diye kalmış aklımda.
  • sağlık merkezi olan samsun'un alışveriş merkezi olması yolunda atılan güzel adımlardan sadece birisi.
  • samsun'da yakında açılacak olan açık hava avmsi.
  • bugün açılmış olan avm henüz gidip göremesemde gayet güzele benziyor.
  • forum bornova ve forum mersin karması biraz taklit görünümde olsa da ferah güzel bir avm. markalar hala yeşilyurt'ta daha iyi ama yazları vakit geçirmek için istikamet burası olur.
  • yeşilyurt avm'nin kapanıp, bir hastaneye dönüştürüleceği yönündeki dedikodular doğruysa, havadarlığı ve şehir merkezine yakınlığı ile ilk günlerindeki kalabalıklığını kaybetmeyeceği kesin.
    şimdi atakumlular düşünsün.

    ayrıca samsun'da elini sallasan hastaneye çarpıyor, yeni hastane binası için bolca yer de var. avm'yi boşaltıp hastane yapmak da nesi?
  • dizayn açısından çok hoş zaman geçirmek için süper ama park sıkıntısı var ayrıca araban yoksa gitmek biraz zahmetli.
  • samsun çarşamba havalimanında 1 numaralı kapının önündeki bekleme salonunda fi tarihinden beri reklamı olan avm. reklam vermek çok ucuz herhalde.
  • adıyla ve konumuyla outlete benzeyen ama daha çok dinlenme tesisini andıran kasabamsı alışveriş merkezi.yer seçimi ya da kendisine tahsis edilen yer samsun halkına hitap etmiyor. daha çok karadeniz sahil yolundaki yolculara hitap ediyor. çünkü samsun şehrinden geliş gidiş için ters bir nokta. ayrıca samsundan gelişte öyle bir kör noktada kalmış ki girişini kaçırmanız çok normal. bu girişi kaçırdığınızda da ya aniden durup geri geri gideceksiniz ya da üç - dört kilometre öteden geri dönüş yapacaksınız. her iki durumda da kaza riskiniz yüksek. canik içinden geçilen tali bir giriş yolu da var. ancak orası da girmesi de çıkması da sorunlu olan bir yol. yeri konusundaki en önemli soru işareti ise buranın bir dere yatağı olması. bunun ne anlama geldiğini söylemeye bile gerek yok. öte yandan ileride samsun çevre yolu burayı bypass ederek tekkeköyden çıkacağı için loveletin dinlenme tesisi olma durumu ortadan kalkacaktır. umarım o zamana kadar samsun halkına hitap eder hale gelir. samsun'un en önemli avmsi olan yeşilyurt avm ise hiçbir zaman en azından çok uzun bir vadede önemini ve müşterisini yitirmeyecektir. hele ki lovelet bu haliyle yeşilyurtun rakibi olamaz. çünkü yeşilyurt avmnin oturmuş ve belli bir gelir grubunda olan müşterisine hitap eden bir yer değil. atakumun müşteri profili ile canik bölgesinin müşteri profili ve yoldan geçen adamın müşteri profili çok farklıdır. örneğin makromarket gibi mahalle bakkalı düzeyindeki bir marketin en büyüğü bile müşteri olarak migros tarzı bir marketle büyük farklılıklar taşır. migros müşteri için tek kriter ucuz fiyat değildir. neyse konumuz lovelet olduğundan uzatmayalım. sonuçta lovelet samsun için güzel bir yatırımdır ve eksiklerini, handikaplarını zaman içinde aşacağına inanıyorum.
hesabın var mı? giriş yap