• 1939 yılında stadel adı verilen mağarada bulunmuştur.ilk bulunduğunda baş kısmı olmayan eserin baş kısmı daha sonradan bulunarak eklenmiştir. ilk yapılan rekonstrüksiyon çalışmalarında bir insan heykeli olduğu düşünülmüştür. 1997 ve 1998 yıllarında bulunan ek parçalarıyla son halini almıştır.

    heykel, aslan başlı insan vücutludur. eser önce aslan adam olarak nitelendirilse de yapılan çalışmalar sonrasında aslan kadın (löwenfrau) ismiyle anılmıştır.

    hayvan ve insan karışımının tasvir edildiği en eski eserdir. tanrısal mı yoksa din adamı tasviri mi olduğu tartışılmaktadır. eser karbon testleriyle m.ö. 32.000 yıl öncesine tarihlendirilmiştir (üst paleolitik). aurignacian culture ile ilişkilendirilen eser, 29,6 cm uzunluğunda 5,6 cm genişliğinde ve 5,9 cm kalınlığındadır. sol kolunda 7 adet paralel kazıma desen vardır.

    eser bulunduktan kısa bir süre sonra patlak veren ikinci dünya savaşından dolayı bir kutu içinde unutulmuş ve otuz yıl sonra tekrar ortaya çıkmıştır. şuan almanya’ da ulm müzesinde sergilenmektedir.

    (bkz: aslan adam figürini)
hesabın var mı? giriş yap