• sloganını (lightweight, fast, easier) sevdiğim işletim sistemi. ayrıca, elde kalan eski bilgisayarlar, notebooklar, zorla windows xp kullanmak zorunda olan netbookların tekrar ayağa kalkarak hizmet etmesini sağlayan linux türevi.

    netbook'uma nasıl kurucam diyenler için izlenecek yol ise şu şekilde;

    - en az 1 gb flash bellek.
    - rufus indirilecek.
    - lubuntu indirilecek (512 mb rami olan bir bilgisayara kurmak için alternatif .isolara bakınız.)

    hazırlanışı.
    - buradaki videoyu izleyerek rufus'la iso'yu nasıl yazacağınızı görün.

    onu iso dosyası olacak şekilde ayarlayıp yandaki disk işareti olan ikona tıklayarak indirdiğiniz lubuntu iso'sunu gösterin. daha sonra başlat butonuna tıklayıp flash belleğe yazılma işleminin bitmesini bekleyin.

    (bittiğini başlat butonu yeniden aktif olduğunda anlayabilirsiniz. )

    - kurulacak olan cihazı usb'den boot ediniz. sonrası zaten türkçe.

    ya böyle olmadı videolu anlatım yok mu? diyenlere gelsin.

    kurulum videosu: https://youtu.be/_5gocoounwy

    not editi; yapamadım diyenler yeşillendirebilir.

    2020 editi: sağ olsun eksiup, yüklediğim how to görselini silmiş. onun yerine video linki ekledim.
  • intel celeron 2.40 ghz işlemci, 1gb ram ve 10 yıl önce filan aldığım anakartla mis gibi çalışan işletim sistemi. windows xp deydi en son bilgisayar. herhangi bir fotoğrafı, facebook, youtube gibi siteleri açınca hemen kapanıyordu sağolsun.. zaten harddisklerden biri bozuldu bu yüzden, 40gb harddiske kaldı sistem.

    lubuntuyu kurduğumdan beri bir kere bile bilgisayar kapanmadı. programlar ışık hızında açılıyor, eskiden sadece birkaç websitesindeki işlerim için kullanıyordum. şimdi herşeyi yapıyorum ve kendimi son model yeni bilgisayar almış gibi hissediyorum.
  • ismiyle bim'de satılıyormuş izlenimi uyandıran ubuntu varyasyonu.
  • p4 3.06 2gb memory'li bir sisteme 11.10 dağıtımını kurduğunuzda i7 işlemcili windows 7'li sistemlere rahatlıkla kafa tutabilen bir işletim sistemidir.

    üzerine ekleyeceğiniz firefox ve http://www.google.com/chrome?platform=linux adresinden indireceğiniz chrome browser'ları üzerinde dahili gelen chromium'dan çok daha stabil olacaktır. bir de libreoffice kurarsınız tüm ofis programı ihtiyacınızı karşılar.

    evde 11.04 sürümünden beri tek işletim sistemi olarak kullanıyorum ve bugüne kadar ihtiyacım olan hiç bir programı bulamadığım olmadı.
  • ubuntunun yaptığı en büyük hataları yapmamış ; örneğin üstteki uygulama çubuğunu kaldırarak windows'a benzer bir görünüm kazanmış + alan genişlemiş. ben ki sırf o alanı kullanmak için sistem kaynaklarını daha fazla kullanan kde'li sürümleri tercih etmiş biriyim.. 20 pixelden ne olur demeyin ben webde o 20 pixeli de arıyorum.

    ekran : http://i.imgur.com/2bnfwbx.jpg
  • serbest çağrışım: lubunya
  • ismiyle en başta abimi baya güldürmüş dağıtım. şimdi dokuz senelik bilgisayarında dibi düşerek kullanıyor tabi. teşekkürler lubuntu, teşekkürler ilker yasin.
  • 1gb ram ve pentium 4 1.5 ghz işlemciye sahip ibm thinkpad dizüstü bilgisayarıma hayat veren işletim sistemi. aynı bilgisayarda ubuntu, xubuntu, windows xp/7/8 rc denemişliğim var ve hız olarak lubuntu hepsinden ileride.

    görünüş olarak windows 95'e benzetip küçümsemeye çalışanlara rastladım internette. onları bir kenara bırakırsak ciddi ciddi bir windows 2000 havası var bu işletim sisteminde estetik anlamda ve sade/fonksiyonel yapısı benim hoşuma gitti. genelde düşük konfigürasyonlu bilgisayarlara önerilse de ben linux denemek isteyen herkesin şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. cafcaflı temalar-efektler arzulayanlar ise uzak durabilir zira performans-sadelik odaklı bir işletim sistemi.
  • unity sonrasında ubuntu'dan soğuyan kitleyi kendine hayran bırakan işletim sistemidir. düşük donanımlı bilgisayarların da hala işe yarar olduğunun canlı kanıtıdır.
  • core 2 duo lubuntu yuklu bilgisayarımın, elimdeki i7 windows 7 den daha az takılmasını saglayan isletim sistemi, candır.
hesabın var mı? giriş yap