• 1995 dogumlu belcikali snooker oyuncusu. kendisi jimmy white'i yenmis, graeme dott'a elenmistir world series of snooker hadisesinde.
  • world snooker championship 2012 ilk turunda stephen maguire ile eşleşen genç yetenek.
  • stephen maguire karşısında 4-0 geride başladığı ilk seansta durumu 6-3'e getirmiş, bir de yüzlük seri çıkarmıştır..

    the kid..
  • 17 yaşında uk championship çeyrek finalinde pembeyi maç topu için denemekle bile büyük başarı yaptı. lakabını da belgian bullet koymuşlar. snooker'da oyuncu kıtlığı çeken kıta avrupası için çok iyi yetenek.
  • welsh open 2015' de yarı finale çıkmış genç yetenek. beğenerek izliyoruz, yolu açık olsun diyelim.
  • spikerin vatandaşı eden hazard'a benzettiği bilardocu. spiker kendi de inanmamış ki "ama az da olsa benziyor, az bi'şey gülüşü filan sanki" diye kastırması vardı ki, ağzımdan kocaman bir "hadi len" çıktı. daha 20 yaşında, kaybetse de sürekli yüzü gülüyor. biraz hızlı bir oyuncu, bu da çabuk düşündüğünü, zeki olduğu ortaya koyuyor. belli ki "kazanayım da ailem, ülkem, şerefim filan kurtulsun, çok önemli değil ama veriyorlar madem 60 bin paundu da alayım" diye kastırmıyor, keyif alıyor oynarken. herkesi yenebilir ama en dandik adama da yenilebilir. öyle kozmopolit bir tarzı var. zira selby gibi bir ismi yenip, yarı finalde higgins gibi bir adama 6-4 yenildi, elendi. ilginç bir çocuk.

    trump, selby, murphy vb. gibi isimler yokken final oynayıp turnuvayı* almasını isterdim. artık başka turnuvalara.

    edit: welsh open 2015'in ödülü 60 bin paund. ben 80 bin paund yazmışım. bu turnuva açısından yazılmış bir entry.
  • evergrande china championship'in çeyrek finalinde ronnie o'sullivan'ı 4-1 geriden gelerek 5-4 mağlup ettikten sonra yarı finalde de ev sahibi li hang'ı saf dışı bırakan genç snooker oyuncusu. finalde shaun murphy ile karşılaşacak.

    oyunundan tecrübesiz olduğu anlaşılıyor. gereksiz klepsler, sırtlar ve sert vuruşlar yapıyor. mesela li hang ile yaptığı maçta ufak bi kleps ile maviye çıkıp frame'i garantileyebilecekken kleps ile 3 bant görüp siyaha çıkmaya çalıştı. ancak topun gücü yetmedi ve snooker kaldı. dolayısıyla safe shot yapmak zorunda kaldı ve o frame'i li hang'a kaptırdı. sanırım judd trump'ı örnek alıyor kendisine. ancak topu masada çılgın attırıp u harfi çizdirmek için daha çok ekmek yemesi lazım.

    yine de ileride çok büyük bir oyuncu olacağını düşünüyorum.
  • evergrande china championship finalinde shaun murphy'i 10-5 lik net bir skorla geçerek kariyerinin ilk sıralama turnuvasını kazanmıştır. ayrıca bu galibiyet belçika tarihinin de ilk sıralama turnuvası galibiyeti olmuştur.

    performansını %100 gösteremeden, gençliğinin getirdiği hataları yaparak da olsa kendinden beklenen sıralama turnuvası şampiyonluğunu 22 yaşında kazandı.

    şu an kariyeri çoğu kişi tarafından fazlasıyla judd trump'a benzetilmekle birlikte, judd trump'tan daha kısa sürede dünya şampiyonluğuna gideceğini düşünüyorum. oyun olarak hiç bir eksiği yok, mental olarak güçsüz sayılmaz, yaptığı cesaretli vuruşlarda başarıyı sağladığında durdurulabileceğini düşünmüyorum. tecrübe kazanması gerektiği su götürmez bir gerçek tabi ki.

    ayrıca bu galibiyet ile birlikte 15. sıralamaya yükselerek masters yolunda büyük bir gelişme katetti.

    başarılarının devam etmesini diliyorum, belçika mermisini bol bol finallerde görmek isteriz.
  • ben bu çocuğun başlığını 14 yaşındayken açmıştım. sonra koptum gittim, ama az önce çin açık'ı kazandığı potları izledim. e bu kel ve sakallı?? 14 yaşındaydı bu geleceğin yıldızı olacakken, ne ara komple kel ve sakallı oldu? şoktayım.

    (bkz: zamanın aktığını kabul edememek)
  • bugün champion of champions'da önce judd trump'ı 4-0, sonra mark selby'yi 6-4 ile mağlup ederek yarı finali garantilemiş olan belgian bullet.
hesabın var mı? giriş yap