• cate blanchett'ın aktris lucille ball'ı canladıracağı film. senaryosunu aaron sorkin yazacak. desi arnaz'ı canlandırması için ise javier bardem düşünülüyor.

    https://twitter.com/…iniz/status/894616828491833344
  • amazon prime'da izlediğim lucille ball'a hayran olmama sebep olan muazzam biyografi filmi. filmde şanssız doğan ve hayatı şanssızlıklarla geçen lucille ball ve aslında şanslı doğan ancak küba devrimiyle şaşaalı hayatı son bulan desi arnaz'ın hayatını izliyoruz.

    filmde aynı zamanda gösteri dünyasına dair ilklerin de yaşandığını gösteren film. mesela 1950'lerde insanlar ya tiyatroya gidiyorlar ya da sinemaya gidiyorlar. the lucy show ise, tiyatroda oynanan ve kayıt altına alınarak televizyonda yayınlanan bir dizi. bir diğer ilk ise, bir dizinin bir bölümü tek sefer yayınlanıyor. the lucy show, lucille ball'ın hamileliği sebebiyle ara verince tekrar yayınlanmaya başlıyor. böylece günümüzde de karşılığı olan dizi tekrarı kavramı oluşuyor.

    --- filmden birkaç alıntı ---

    - aşk nedir?
    lucy: çok olağanüstü bir şey. sen sorunca şöyle düşündüm. yaptığım her şey doğru olmayabilir ama karşımdakini mutlu etmek için uğrunda her şey yapabileceğim bir kavram. karşımdakini memnun etme, kendimi ona adama arzusu diyebilirim.

    - göçmen olmak ile mülteci olmak tamamen farklı şeyler. desi bir mülteciydi. mülteci ülkesinden ayrılmak istese de siyasi nedenlerle mecburen ayrılır. mülteci, oraya ait olduğunu hissettiği, eski yaşamına dair sıcaklığı hissettiği bir yer bulmayı arzular. ne var ki öyle bir yeri bulamaz.

    - lucy: bu sektörde çalışan bazı kişiler hala şöyle diyor "büyük yıldızlarla anlaşmalıyız." kazma kürek alsanız iyi edersiniz çünkü çoğu öldü. yıldızlar yaratmalıyız. yıldız nasıl yaratılır? illa süpermarkette karşınıza çıkacak değil ya. bu ancak külkedisi masalında olur. ben çalışkan birini tercih ederim. karşısına büyük bir fırsat çıkınca ne yapacağını bilen birini, çünkü en azından bu fırsatı istismar etmezler. işiniz, kişiliğinizden önce gelir.
hesabın var mı? giriş yap