• kimselerin görmediği, görüpte dinlemediği, dinlemeyipte hata ettiği indie rock civcivi.

    audiotree live albümü pek bir makbuldür.
  • amerikan genç rock sanatçısı, parlayan yetenek. night shift parçasını dün keşfedip bugün tüm gün dinlediğimdir.
  • kendini tekrarlamaya başlayan eski kasa rock müziğe güzel bir renk katmıştır.
  • şimdiye kadar haberimin olmamasını şaşkınlıkla karşıladığım müthiş ses.
  • (bkz: radio kexp) yi sıkı takip etmem neticesinde keşfettiğim müzisyen. dinlenmeli.

    özellikle hafif başlayıp yükseklerek biten rock ritmini seviyorsanız (bkz: night shift) i defalarca dinlemenizi öneririm bütün albümünün yanında.
  • night shift şarkısının yanı sıra, julien baker ve phoebe bridgers ile kurduğu boygenius isimli grubuna bayıldığım müzisyen. solo çalışmalarına odaklanma arzum, night shift şarkısı yüzünden her seferinde sekteye uğruyor. başlarda, night shift'in sözlerine dikkat etmemiştim, arka planda usul usul çalıp sonlara doğru şahlanan bir şarkıdan ibaretti benim için. birkaç gitar tınısı, yırtık dondan çıkarak araya karışan davul, bitmeye yakın bağrış çığrış ve distortion. sonra, sözlerine kulak kesileyim dedim aman yarabbi. on numero bir ayrılık şarkısıymış meğerse. neyine ayrılık yaşayacaksak. en büyük ayrılığımı evden çıkıp kapıyı kilitlediğim vakit yaşıyorum.

    ne güzel sözler yazmış bak sen allah'ın işine:
    "you don't deserve what you don't respect
    don't deserve what you say you love and then neglect"

    bir gün deney amacıyla pamukta kuru fasulye yetiştirmek istersin. fasulyenin filizlendiğini gördüğünde kalbin aşkla dolar. neticede bir şeyin büyüdüğüne şahit olmanın verdiği heyecan vardır içinde. sonra babeyin, "çeşme'ye tatile gitçez bi hafta yokuz" der, onlarla birlikte gidersin. deniz meniz varken aklına mı gelecek beyinsiz fasulye. yemişim fasulyeyi koopppek ahshahs. eve döndüğünde bir bakarsın fasulyeden çıkan filiz, iki metrelik ağaç olmuş. tezgahtan sol yapıp tepeye doğru ulaşmaya çalışıyor. seni görür görmez, "yapacağın işi" der kuru. beni ihmal ettin, ben bir kuru fasulyeydim başıma gelene bak, bırakıp gittin beni şerefsizin kızı der. 10 yaşındayım lan ben ne küfür ediyorsun dersin fasulye tanelerine. ya da tanesine şimdi tam hatırlamıyorum. işte aşk böyle bir şeydir. kuru fasulyemi sevmiştim, fakat onu ihmal ettim doğruya doğru. ev de leş gibi osuruk kokuyordu. kuru fasulyelerinizi ihmal edip gidemezsiniz. tekrar geri dönmeye çalıştığınız zaman, "what was the plan? absolve your guilt and shake hands?" dedirtmeyin bari. canım kuru fasulyem için bir dakikalık saygı duruşu. seni hiçbir zaman hak etmedim.
  • boygenius grubuyla tanınmaya başlayan indie-rock şarkıcı. şu an solo olarak takıldığı üç albümü var: no burden, historian ve son albümü home video. en popüler şarkısı night shift olsa da home video albümündeki tüm şarkılar 10/10dur. şarkılarında küçüklüğünden bahseder, okul yıllarından-arkadaşlıklarından, kilisede dinlediği vaazlardan, arkadaşının toksik ilişkisinden, babası tarafından terk edilen arkadaşını öldürmek istediğini söyler, kibirli flörtünü yerin dibine sokar, fallardan, queer aşklardan, ergenken yaşı hakkında söylediği yalanlardan bahseder.
hesabın var mı? giriş yap