*

  • büyük bir başarıdır.
  • bir çantaya çok farklı anlamlar yükleyen kadınlar sayesinde zengin olmuş kişidir aynı zamanda..
  • “şerefsizim aklıma geldiydi”
    deli emin
  • statü en pahalı şey olduğundan normaldir. bunu eleştiren arkadaşların bazıları iphone kullanıyor. başka bir statü sembolü. senin gücünün yetmediği lüksü almak aptallık, ama senin alabildiğin değil. boş yapıyorsunuz anca.
  • emektar baba tum gun calissin kazansin, sevgili karicigina ve cocuguna bu anlinin teri ile kazandigi paralari duygusal sebeplerden oturu yedirisin. bu sistem ilk gunden beri boyleydi zaten.

    kadinlar ve cocuklar bu sosyal modelden dolayi para/emek/deger vs.. tarzi konularda daha dusuk bilincli oluyorlar ve sanirim yine ayni sebepten oturu birincil hedef kitlesi kadin ve cocuklar olan urunler hep en yuksek kar marjinin kondugu urunler olmakta.

    bu yuzden haberdeki sonuc beni pek sasirtmadi acikcasi.
  • (bkz: lüks çanta)
  • yaran yanlış okumalar:
    (bkz: lüks çanta satarak vapurun en zengini olmak)
  • gerizekalı senin anan olabilir mesela. sadece kadınların çanta alarak zengin ettiğini sanmak saçmalık bence. çoğu ülkenin kuruluş tarihinden daha eski bir geçmişleri var. adamlar ilerlerken kaliteden düşmedi. hangi işi yapsalar zirvede olurlardı.
  • bir başarı hikayesi.

    ancak bu çantaların çakmasını (imitasyon-taklit) yapıp satanlar bence bahsi geçen adamdan daha zengin olmuştur gibi geliyor.
  • aynı anda birkaç konu hakkında fikir vermektedir.

    ilk olarak burjuvazinin statüsünü yüksek göstermek için sömürü kaynaklı zenginleşmesini bu türden üretimi/verimliliğini yükseltmeye yaramayan ölü alanlara yatırdığını görebiliyoruz. aslında bu liberal teorinin savunduğu "özel mülkiyet, şahsi teşebbüslerin verimliliği yükselttiği" tezinin tersini gösteren bir durum.

    ikinci olarak da müşteri kitlesinin genel olarak kadınlar olduğunu düşünürsek, feminizmi "kızkardeşlik" şeklinde ele alan bir takım gruplarının tezlerinin tırtlığını da yüzümüze vurmakta. eğer bu holdingin sahibi "avrupanın en zengini" olduysa bu doğal olarak üzerine konduğu, işçilerin artık-değerleri sayesindedir. diğer etik eleştirilerini bir yana bırakıyorum. ee o zaman nerede kaldı bu çantaları/kozmetik ürünleri üreten işçilerle bunları satın alan kadınlar arasındaki kızkardeşlik?

    ek olarak; statü yükseltmek için harcanan para insanın kendisini bir meta olarak pazarlamak için kullandığı sermayedir. herhangi bir üretici faaliyette bir önemi olmayan "statü" doğrudan doğruya insanın kendisini pazarlamasıdır en nihayetinde. kadın üzerindeki "eril tahakküm"den bahsedeceksek bunun bir mülkiyet ilişkisi olduğunu kabul etmemiz gerekir. ve aslında statü yükseltmek için harcanan para da bu mülkiyet ilişkisini derinleştirecektir. yani illa "kocanın parasını yemeye" gerek yok metalaşmak için.
hesabın var mı? giriş yap