• quest 3d yapımcıları tarafından geliştirilmiş, real-time görselleştirme ve animasyon programı. programın amacı kolay ve hızlı bir şekilde mimari görselleştirmeler ve animasyonlar hazırlamak. bunu sağlamak için zengin obje ve malzeme kütüphanesiyle donatılmış, arayüzü çok bilgi gerektirmeden kullanılabilecek şekilde sade tutulmuş ve gerçek zamanlı render motoruyla iş akışı hızlandırılmış. ama bu arada hızdan kazanmak için bazı kalite ögelerinden ödün verilmiş.
    programla alakalı daha detaylı inceleme ve değerlendirme için:
    http://s92889.blogspot.com/2010/12/lumion.html
  • diğer 3 boyutlu tasarım programlarının aksine sisteminizde oyun için üretilmiş bir grafik kartı da olsa o kartın gücünü sonuna kadar kullanıyor. 3 boyutlu görselleştirme işini sanırım pc oyunlarıyla aynı mantıkta yapıyor.
  • 3.01 versiyonu çıkmıştır.
  • çok kaliteli 3 boyutlu animasyon ve render programıdır.
  • yeni sürümü yakın zamanda piyasaya çıkmış oldukça başarılı ve gerçekçi program.
  • png olarak kaydedilmiş dokuların şeffaf kısımlarını ağzınızda kuş tutsanız algılamıyor, ne kadar ayıp. ama neden :'(
  • öğrenmesi oldukça kolay olan bilgisayarı diğer render programlarına göre çokta kasmayan gerçek zamanlı animasyon ve görselleştirme programı. en büyük artılarından biriyse 2d ve 3d olmak üzere zengin bir nesne&insan kütüphanesine sahip olması. teslim gecesi sabahlamalarında bu kütüphane sayesinde insanı kolaj derdinden kurtarır(en olmadı lumion'da aldığınız render'a photoshop'ta bi' glow efekti çakarsınız olur biter). ayrıca v-ray'e nazaran malzeme ayarlarının yapılması da son derece basittir, programı öğrenmek için sanıyorum bir yarım saat fazlasıyla yetecektir.

    bunun yanında eksilerine gelirsek program sadece mimari çizimlerin dış ortamdan alınacak renderları ve animasyonları için tasarlanmış gibi. iç mekan render'ı almak ya da bir endüstriyel tasarım ürününü bu programda görselleştirmeye çalışmak beyhude.

    özetle: render programlarının sketcup'ı.
  • gpu kullanan render motoruna sahip animasyon/render programı.
  • sims oynar gibi tasarım yaptıran ve render aldıran bir yazılım. detaya önem verenlerin pek kullanacağını düşünmemekteyim.
  • neredeyse piyasa standartı haline gelmis vray render motoru ile kıyaslandığında çok zayıf kalan, sadece render hızıyla öne çıkan, tamamen grafik kartina yüklenen bir yazilim. hız konusunda da esasinda render ayarlarini dusurdugumuzde vray in de cok kisa surelerde sonuc cikartabildigini biliyoruz. ozellikle yeni kullanicilar gereksiz render ayarlarini yuksek tutup vray den dert yanmaktadirlar. son olarak f/p olarak cok yetersiz buldugum belki gunu kurtarmak icin kullanabilecegim yazilim. bu arada cok yakinda lumion 6 versiyonu geliyor, her zamanki gibi tanitim gorselleri beklentiyi yukseltiyor ama halen cok yetersiz.
hesabın var mı? giriş yap