• 1961 doğumlu, gerçek mesleği olan ziraat mühendisliği ile hiçbir zaman ilgilenmemiş basketbol adamı. 1986 yılında ankara'dan (hatırladığım kadarıyla hortaş yenişehir) transfer olduğu efes pilsen'de oynadığı 2 sezonda "kazmanın önde gideni" olarak tanındı basketbol camiasında. gerçekten her maç giydiği efes pilsen formasıyla "bal yapmayan arı" gibi koşup duruyordu bıyıklı lütfi. 1988 yılında renklerine gönülden bağlı olduğu galatasaray'a transfer oldu. 1989 yılından itibaren (salonun ismine de dikkat bu arada) lütfi kırdar spor salonunda maç izleyenler skorer ve takımına faydalı, tribünlere heyecan veren bir oyuncu, lider bir takım kaptanı gördüler karşılarında. lütfi arıboğan yaşı ilerledikçe daha iyi oynayan, şut stilini düzelten ve yüzdesini tavana vurduran yıldız bir basketbolcu olarak a milli takımın kaptanlığına kadar yükseldi. galatasaray'ın son lig şampiyonluğunda (1990) yüreğini koyduğu kupayı hiç eksilmeyen hırsıyla havaya kaldırmıştı. 1993 - 1994 sezonunda yeni kurulan ülker'e geçti. ertesi yıl yuvasına yani galatasaray'a geri döndü ve bu kez türkiye kupası'nı havaya kaldırdı. ne acı bir tesadüftür ki o sezon galatasaray'ın olası bir lig şampiyonluğuna play-off maçlarında ülker yanlısı hakemler engel olacaktı...
    1996 yılında sessiz sedasız basketbolu bıraktı. galatasaray'ın kadirşinas (!) basketbol şubesi bir jübileyi çok gördü büyük kaptan'a.
    genç neslin de bildiği gibi 4 - 5 yıldır ülkerspor'un menajerliğini yapıyor. parkelerde oyuncu ve kaptan olarak sergilediği hırs ve başarısını menajer olarak sürdürmekte.
  • deniz ülke ariboğan'ın eşi...
  • tutku açık'ın türkiyenin en iyi yerli oyuncu kurucusu olduğunu söyleyen kişi.
  • hırsıyla can sıkmaya başlayan, basketbol ortamlarına "hakem rakibi tutuyo!" muhabbeti sokmayı kafasına takmış, geçen sezon finalinde tam üçbüyüklerimsi bi tavırla kalkıp "biz bu hakemi istemiyoruz değişsin gayri!" diye açıklama yapan, son final serisinde de kaybedilen her maçtan sonra yine hakemlere laf eden (lan 78-46 bitmiş maç, ne hakemi ne faülü insan bi nefes alır da konuşur değil mi), eeeheyterebea lakablı eski basketçi.
  • yılları yılı dikkatimden kaçmış bir soyadına sahip insan. arı boğmak gayet meşakatli bir iş olsa gerek nasıl ve nerden çıkmış ayıboğan'mış da nüfus memuru mu hata yapmış nedir. arıyı nasıl boğar bir insan yahu ?

    hemen alta bi entry gerekir ama şimdi

    "oğlu çok temiz arı boğan adam"
  • ''daha özgür düşünebilmek ve objektif bir değerlendirme yapabilmek adına ülkerspor kulubü ile ilişkimi kesmiş bulunuyorum'' şeklinde bir açıklama yaparak ülker'deki görevinden ayrılmıştır kendisi.
  • federasyon baskanlığına aday olacağı söylenen fakat ulker gecmisi dusunulunce demirel'den pekte farklı ne yapabilecegi muamma olan sahsiyet...
  • turkiye basketbol federasyonun yeni baskan adayi... secildigi zaman da bu isi en iyisiyle yapacak kisi...
  • turkiye basketbol federasyonu başkanlıgına resmen adaylıgını acıklayan eski basketbolcu ve ülkerspor genel müdürü.
    şeffaf ve adaletli olucakmış bi de.
    yıllar yılı ülkerspor ve efes pilsen'i kollamakla suclanan federasyonun yerine adaylıgını acıklayan ve adalet getiricez diyen kişinin o kayırıldıgı icin suclanan kuluplerden birinin senelerdir genel müdürlüğünü yapmasıda ilginc olmuş.
  • www.lutfiaribogan.com
hesabın var mı? giriş yap