• ne diye gönderdigini bilmeyen yazar beyani.

    isyanlari bastirsin diye göndermis olabilir mi mesela?

    edit: vatandaş özelden diyor ki “atatürk’e neden soylesin bu gizli görevi”. kime ne anlatıyoruz?
  • insanları pasifize edip başlarını ezsin diye gönderilmiştir.

    o ise halkı organize edip kurtuluş mücadelesi başlatmıştır.
  • (bkz: samsun'a çıkmak stratejik hataydı)

    bilerek yollamis olabilir.
  • bence bize anlatılmayan gerçeklerden sadece biri
  • yollamış olabilir. adam neden kendi ülkesinin geleceğini istemesin. osmanlı devleti kurtulacak, saltanat devam edecekti. "paşa ,paşa. sen bu devleti kurtarabilirsin" derken türkiye cumhuriyeti'nden bahsetmiyor tabiki de.

    yıkın artık şu osmanlı tabularınızı. vatanını o kadar sevseydi gemiye binip kaçmazdı. bizans imparatoru istanbul fethi'nde asker kıyafeti giyip savaşmış. karşılaştır bakalım hangisi daha mert! ecdad ecdad diye dolanıyorsunuz.
    edit: imla ve ekleme
  • bu kadar iyise bu padisahlar simdiki yonetim istifa etsin basa gene osmanli hanedani gecsin dememiz lazim. yok simdiki yonetimden memnunsaniz ataturke nedir bu kin bu garez.
  • sonrasında zaferi tebrik bile edememesi ingilizlerin oyunu olmalı. ingilizlere sığınması da fransızların oyunudur kesin.
  • kendisinden talep edilen hususlar aşağıdaki gibidir ve fakat türk ulus'unun bağımsızlığı için varlığını türk varlığına armağan eden mustafa kemal türk ulus'una ihanet eden bahse konu emirleri yok sayarak milli mücadele'yi başlatmış ve anadolu'da bağımsızlık ateşini yakmıştır.

    "erkân-ı harbiye-i umûmiye dairesi şube ı numara

    dokuzuncu ordu kıtaatı müfettişliğine verilecek talimat suretidir.

    dokuzuncu ordu kıtaatı müfettişliği’ne ait vezaif zât-ı âlinizin dokuzuncu ordu kıtaatı müfettişliği’ne tayini irade-i seniyye-i cenab-ı padişahi şerefsüdur (padişah emri) buyrulmuştur. ancak işbu müfettişlikteki vezaif-i âlileri), yalnız askerî olmayıp müfettişliğin ihtiva eylediği mıntıka dahilinde aynı zamanda da mülkîdir.

    1. işbu müşterek vezaif (görevler) şunlardır:

    a) mıntıkada asayiş-i dahilinin iade ve istikran ve bu asayişsizliğin esbab-ı hususunun (ortaya çıkış sebebinin) tespiti.

    b) mıntıkada ötede beride müteferrik (ayrı ayrı) bir halde mevcudiyetinden bahsedilen esliha (silâhlar) ve cephanenin bir an evvel toplattırılarak münasip depolara iddiharı (yığma) ve muhafaza altına alınması.

    c) muhtelif mahallerde birtakım şûralar mevcut olduğu ve bunların asker toplamakta bulunduğu ve gayr-ı resmî bir surette ordunun bunları himaye eylediği iddia olunuyor. böyle şûralar mevcut olup da asker topluyorlarsa, kat’-iyyen men’i ile bu kabil (gibi) müteşekkil şûraların da lağvı.

    2. bunun için:

    a) iki fırkalı olan üçüncü ve dört fırkalı olan onbeşinci kolordular müfettişlik emrine verilmiştir. işbu kolordular hareket ve asayiş hususatında doğrudan doğruya müfettişlikle ve muamelât-i cariye (günlük işler), yani muamelât-ı zatiye (özlük işler) kuvve-i umûmiye (genel kuvvet) vesaire gibi hususatta kemâfissabık (eskisi gibi) harbiye nezareti’yle muhabere edeceklerdir. fırka (tümen) veyahut mıntıka (bölge) kumandalığı veya bir vazife-i hususiyeye tayin edilecek zabıtanın tayin ve tebdilleri (değiştirme) müfettişliğin muvafakat (onayı) ve talebiyle olacaktır. maahaza (bununla beraber) sair (diğer) hususatta lüzum ve menfaat görerek müfettişliğin verdiği talimatı kolordu kumandanları aynen tatbik edeceklerdir. bilhassa ahval-i sıhhiyye pek mühimdir. bu zemindeki tetkikat ve icraatın ahaliye de teslimi lâzımdır.

    b) müfettişlik mıntakası trabzon, erzurum, sivas, van vilâyetleri ile erzincan ve canik20 müstakil livalarını (sancak) ihtiva eylediğinden müfettişliğin yukarıda ta’dât edilen (sayılan) vezaif-i tedvir (idare) için vereceği bil-cümle talimat işbu vilâyetlerle mutasarrıflıklar doğrudan doğruya ifa edeceklerdir. müstakile (bağımsız sancaklar) (diyarbekir, bitlis, mamüretülaziz (eflâziz), ankara, kastamonu vilâyetleri) ile kolordu kumandanlıkları da müfettişliğin ifa-ı vazife sırasında re’sen (doğrudan doğruya) vâki olacak müracaatlarını nazar-ı dikkate alacaklardır.

    4. müfettişliğin hususat-ı askeriyyeye ait merci harbiye nezareti olmakla beraber hususat-ı saire (diğer konular) için makamat-ı âliye-i aidesiyle (yüksek makamlarla, yani başbakan) muhabere edecek ve işbu muhabereden harbiye nezareti’ne de haber verecektir"

    kaynak: mustafa kemal paşa’nın dokuzuncu ordu müfettişliğine tayininde osmanlı genelkurmayının rolü

    kaynakça;

    (bkz: kurtuluş savaşına ihanet eden vatan hainleri)

    (bkz: padişah'ın ümidi tanrı'dan sonra ingiltere'dir)

    (bkz: osmanlı hanedan mensuplarının ingiltere sevgisi)
  • basit bir ilkokul bilgisinden, sanki çok gizli bir gerçeği ortaya çıkarmış gibi bahsetmek.
    hanedana paye çıkarmak için bu kadar kasmayın, vahdettin atatürk'ü isyanı bastırsın diye yollamıştır.

    ayrıca link de bozuk, ben tıkladım siz tıklamayın, güvenli olmayabilir.
hesabın var mı? giriş yap